Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
5 серпня 2022 року 08:05

Консультації з аграріями про розрахунки з пайовиками

Пирятинщина – аграрна громада. Місцеві товаровиробники є гарантами й продовольчого, й економічного благополуччя наших жителів. Вони створюють робочі місця, сплачують податки й наповнюють місцевий бюджет, в кінці кінців – забезпечують населення конкурентною і якісною продукцією. Міський голова Андрій Сімонов зібрав аграріїв у міській раді аби обговорити питання орендної плати пайовикам та виконання договірних зобов’язань перед людьми. Але, насамперед, подякував за те, що в перший день війни аграрії першими відгукнулися на його заклик про підтримку військових, надання зі своїх резервів пального у той час, коли воно зникло із заправок, і ще багато-багато іншого.

Питання орендної плати, звісно, непросте і дискусійне. Кожен із орендарів землі висловив свою думку й наміри, в ході обговорення поділилися планами. Звісно, найбільшим ризиком є збут, адже доступ малого та середнього бізнесу до портів зараз практично неможливий. Усі сподіваються, що держава буде викуповувати у аграріїв вирощену продукцію. Міський голова наголосив, що надзвичайно важливим завданням є збереження місцевих товаровиробників як бази економічної стабільності громад, яких наразі можуть пробувати витісняти з ринку компанії з іноземними інвестиціями, які мають доступ до європейських фінансів та ринків збуту.

У підсумку обговорення дійшли згоди, що плата за оренду землі у цьому році буде проводитися на рівні минулого року – 12% від нормативно-грошової оцінки землі. Видача зерна в рахунок орендної плати за землю буде проводитись по ціні 5000 грн за 1 тону пшениці, ячменю, кукурудзи. І тут треба зазначити, що минулого року ринкова вартість зерна була на рівні 7000 гривень, проте аграрії солідарно віддавали людям по 5000. Цьогоріч, в умовах відсутності логістики, цін на паливно-мастильні матеріали тощо, зберегти плату за землю на рівні минулого року є суперзавданням для місцевих аграріїв.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua