Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
19 серпня 2022 року 11:58

День роботи колегіальних органів Пирятинської міської ради: працювали і виконком, і сесія

День роботи колегіальних органів Пирятинської міської ради: працювали і виконком, і сесія.

Позачергові засідання зумовлені нагальною необхідністю внесення змін до ряду суспільно значущих програм, які пов’язані з соціальним захистом населення, безпекою та благоустроєм громади. Тож внесені відповідні зміни до бюджету громади.

Прийнято рішення про визначення місць для розміщення внутрішньо переміщених (евакуйованих) осіб в особливому режимі в умовах воєнного стану; це будуть відремонтовані приміщення денного центру соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства, Пирятинського центру надання соціальних послуг Пирятинської міської ради та педіатричного відділення комунального підприємства „Пирятинська лікарня Пирятинської міської ради“.

Рішенням сесії довиділено кошти на придбання та встановлення стоматологічної інтраоральної рентгенівської системи для Пирятинського центру первинної медико-санітарної допомоги. Це обладнання дасть змогу людям роботи стоматологічний рентген, якого наразі в Пирятині немає.

Затверджено програму фінансової підтримки комунального підприємства «Каштан» для надання послуги з вивезення та захоронення твердих побутових відходів. Для забезпечення виконання завдань по підрозділу саночистки необхідна достатня кількість дизельного палива, аби працювала техніка; через брак коштів – неможливо логістично охопити усю територію громади, це призводить до систематичного переповнення контейнерів та недотримання належного санітарного стану майданчиків ТПВ. Фінансовий стан комунального підприємства є критичним. Діючий тариф на послуги з вивезення та захоронення твердих побутових відходів, введений в дію  1 червня 2018 року, економічно невигідний для підприємства. Очікується, що впровадження нового тарифу з 1 вересня дасть змогу вийти на покриття собівартості цих послуг.

За результатами додаткового конкурсу проєкту ЄС, реалізація якого нині інтенсивно впроваджується на теренах Пирятинської громади, затверджено переможців у компоненті розвитку підприємства в садівництві, ягідництві, молочному тваринництві, які отримають системи крапельного зрошення для започаткування тепличного мікро-бізнесу. Також затверджені переможці конкурсу аграрного кластеру, де передбачається створення:

мобільного сховища зерна загальною ємністю 4000 тон;

об’єктів щодо заготівлі палива для зерносушарки, а також сіна, соломи для тваринницької галузі у складі прес-підбирача тюкового.

Варто зазначити, що рішення сесії зобов’язує переможців конкурсів під час  реалізації проєкту забезпечити:

належне користування майном;

створити 2-4 нових робочих місця;

співфінансування витрат на придбання майна;

надання пільгових послуг особам, що мають статус учасника АТО, ООС, військовослужбовцям, які беруть безпосередню участь у бойових діях проти агресії російської федерації.

Окрім зазначеного, внесено зміни до програм галузей освіти та культури, дорожнього руху та його безпеки, територіальної оборони. Завдяки злагодженій та конструктивній роботі депутатського корпусу, усі проєкти були детально проаналізовані й прийняті як рішення.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua