Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
28 серпня 2015 року

В ході реалізації заходів проекту по співробітництву громад „Придбання сміттєвоза та контейнерів  для покращення матеріально-технічної бази громад. Спільний крок до чистого довкілля Пирятинського краю“ міська рада спільно з сільськими радами - учасниками проекту заключили договір з місцевим виробником ТОВ „Спецбурмаш“ на виготовлення контейнерів для збору твердих побутових відходів.

27 серпня 2015 року

27.08.2015 в Пирятинській міській раді відбулося засідання робочої групи по підготовці пропозицій щодо перейменування вулиць міста Пирятина. До участі в робочу групу на підставі розпорядження міського голови були включені члени виконкому міської ради, депутати міської ради, спеціалісти виконкому міської ради, представники Пирятинського історико-краєзнавчого товариства, голова Пирятинської районної організації Екологічна ліга, головний редактор районної газети Пирятинські вісті, директор КП Каштан. Також були запрошені керівники реєстраційної служби Пирятинського районного управління юстиції та Пирятинського районного сектору Управління державної міграційної служби у Полтавській області.

27 серпня 2015 року

На засіданні виконавчого комітету, яке відбулося 27 серпня, з метою підтримки пирятинців-військовослужбовців-учасників АТО, які отримали поранення під час несення служби, затверджено Порядок використання коштів, передбачених в міському бюджеті, для надання одноразової грошової допомоги на лікування таких осіб.  Створено комісію по наданню вказаної допомоги.

 

27 серпня 2015 року

27 серпня 2015 року на засіданні виконкому  міської ради розглянуто звіти комунальних підприємств міста про виконання фінансових планів та господарську діяльність за перше півріччя 2015 року.

КП „Каштан“ за вказаний період отримало 58,8 тис. грн. прибутку від господарської діяльності. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року зросли доходи підприємства від вивозу ТПВ на 136,2 тис. грн., викачування нечистот – 108,3 тис.грн., утримання будинків – 100,8 тис.грн.

25 серпня 2015 року

20-22 серпня Пирятинська міська рада зустрічала гостей.  Для участі в першому семінарі „Механізми участі громадськості як основа впровадження принципів верховенства права в муніципальному управлінні“, який проходив в рамках проекту шведсько-українського проекту „Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні“, до м. Пирятин прибули представники дванадцяти міст-учасників проекту: Миколаїв, Южне, Вилкове, Івано-Франківськ, Долина, Самбір, Дніпропетровськ, Мелітополь, Вільнянськ, Харків, Чугуїв та чотирьох резервних міст: Миргород, Вознесенськ, Тернівка, Трускавець,  а також представники Академії Фольке Бернадотта, Асоціації малих міст України та  експерти. Проект реалізується Академією Фольке Бернадотта спільно з Асоціацією малих міст України та Центру Разумкова  за фінансової підтримки Шведського агентства міжнародного розвитку SIDA.

25 серпня 2015 року

Культурно-мистецьким святом   „Вінок Україні сплітаю з талантів рідного краю“ 24 серпня 2015 року пирятинці відзначили 24-у річницю Незалежності України.

Жителі та гості нашого міста мали можливість послухати святкову концертну програму, відвідати  містечко майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, на території якого проводяться майстер-класи  з вишивання, в’язання віників,  квілінгу, бісеру, виготовлення ляльки - мотанки та квітів з паперу, а також взяти участь у благодійному ярмарку - продажу різноманітних товарів та випічки, зібрані кошти якої підуть на допомогу воїнам АТО. 

22 серпня 2015 року

22 серпня перед районним Будинком культури відбулася мистецька акція „Творчий мікрофон“, мета якої підтримати всіх бажаючих показати свої таланти та проявити себе. У заході, який розпочався о17.00 і тривав до пізнього вечора, взяли участь музиканти, поети та актори з нашого славного міста, а також творчі особистості з міст-сусідів: Гребінки, Прилук та Яготина. Всі учасники отримали Подяки за участь у мистецькій акції та скуштували смачної польової каші.

17 серпня 2015 року

12 серпня депутати Пирятинської міської та Олександрівської сільської рад прийняли рішення про добровільне об’єднання територіальних громад міста Пирятин, сіл Калинів Міст, Верхоярівка, Замостище, Заріччя, Голобородько, Ївженки Пирятинської міської ради та сіл Олександрівка, Могилівщина, Рівне Олександрівської сільської ради в Пирятинську міську територіальну громаду з центром у місті Пирятині.

А 13 серпня на сесії Полтавської обласної ради прийнято рішення про створення 10 об’єднаних територіальних громад, в тому числі і  Пирятинської громади, до якої ввійшли Пирятинська міська та Олександрівська сільська ради. У цих новоутворених об’єднаних громадах  призначено перші місцеві вибори на 25 жовтня 2015 року.

17 серпня 2015 року

 17.08.2015 в міській раді відбулося чергове засідання житлово-побутової комісії при виконавчому комітеті Пирятинської міської ради.

 Члени комісії розглянули чотири заяви із відповідними пакетами документів учасників бойових дій, військовослужбовця, який безпосередньо бере участь в антитерористичній операції на території Донецької та Луганської областей щодо взяття їх на квартирний облік, і учасника бойових дій щодо внесення його до списків громадян на першочергове отримання житла.

16 серпня 2015 року

13 серпня відбулося засідання комісії з визначення переможців у конкурсі „Найкращий будинок та благоустрій території“. Члени комісії провели обстеження будинків, власники яких виявили бажання брати участь у цьому конкурсі.

На жаль, цьогорічний конкурс сприйнявся пирятинцями неактивно, надійшло лише 4 заяви для участі. Визначення переможців проводилися лише у двох номінаціях: „Найкращий приватний будинок“ та „Найкраща клумба міста“ .

14 серпня 2015 року

Чиста питна вода є важливою складовою в нашому повсякденному житті. Тому вирішення питання забезпечення населення нашого міста якісною питною водою є одним з пріоритетних завдань міської ради.  Воно потребує комплексного підходу.  

З цією метою для належного водопостачання та запобігання виникненню аварійних ситуацій з водопостачання в місті комунальним підприємством „Пирятинський міський водоканал“ проведено поточний ремонт резервуару питної води об’ємом 2000 кб.м., а саме: очищення від піску, дезинфекція води, герметизація швів. Роботи виконано за рахунок коштів міського бюджету на суму 50 тис. грн.

14 серпня 2015 року

З метою підготовки до осінньо-зимового періоду 2015-2016 років та приведення до належного технічного стану житлового фонду міста відремонтовано м’яку покрівлю над першим та другим під’їздами багатоповерхового житлового будинку по вул. Полтавська, 7. Капітальний ремонт покрівлі багатоповерхівки проведено за рахунок коштів міського бюджету - 58,500 тис.грн.

14 серпня 2015 року

З розвитком  автомобільного транспорту та його збільшенням на вулицях міст вирішення питань комфортного та безпечного руху транспортних засобів й пішоходів стає невід’ємною  частиною повсякденного  життя громадян. Людина, її життя, здоров’я  і безпека є найвищою цінністю. У безпеці дорожнього руху зацікавлені всі його учасники: водії, пасажири автотранспорту, пішоходи та велосипедисти.

Готуючись до початку нового навчального року, задля зручності та безпеки наших дітей на вулицях Пирятина для позначення перехресть, пішохідних переходів, а також в місцях, де не забезпечено видимість складного відрізку дороги, міською радою було вирішено встановити мигаючі світлофори. З цією метою за рахунок коштів міського бюджету придбано 11 таких світлофорів.

На сьогодні КП „Каштан“ вже встановлено 9 мигаючих світлофорів по  вул. Леніна (біля загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 4, ПАТ „Полтаваобленерго“, магазину „Візит“, торгового центру, біля Березової алеї), по вул. Червоноармійська (біля загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 4, Національного природного парку „Пирятинський“, магазину „Хвилинка“), по вул. Гагаріна (біля загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 6) та по вул. Визволення (біля ліцею).

14 серпня 2015 року

Виконком міської ради переконливо просить дотримуватися вимог по експлуатації контейнерів та пам’ятати, що контейнери для збору сміття встановлені не на день-два, а на кілька років, і чистота, затишок та привабливість нашого рідного міста залежить від кожного з нас, а не тільки від комунальників. Тож подбаймо про красу Пирятина разом!

14 серпня 2015 року

10 серпня відбулася позачергова п’ятдесята сесія Пирятинської міської ради. З обраних тридцяти депутатів на сесію прибуло 19, що є певним показником хорошої відвідуваності.

На розгляд депутатів, власне через це і збирали позачергову сесію, було винесено всього одне питання – про схвалення підготовленого спільною робочою групою проекту рішення про добровільне об’єднання територіальних громад міста Пирятина, сіл Калинів Міст, Верхоярівка, Замостище, Заріччя, Голобородько, Ївженки Пирятинської міської ради Полтавської області та сіл Олександрівка, Рівне, Могилевщина Олександрівської сільської ради Полтавської області в Пирятинську міську територіальну громаду з центром у місті Пирятині.

11 серпня 2015 року

08 серпня Олександрівською сільською та Пирятинською міською громадами проведено Збори громадян з обговорення напрацьованого спільною робочою групою проекту рішення щодо добровільного об’єднання територіальних громад Пирятинської міської ради з населеними пунктами: місто Пирятин, села Калинів Міст, Верхоярівка, Замостище, Заріччя, Голобородько, Ївженки з територіальною громадою Олександрівської сільської ради з населеними пунктами:  села Олександрівка, Могилевщина, Рівне з центром у місті Пирятин.

Збори проведено в Олександрівці в сільському Будинку культури, а в Пирятині – у Будинку дитячої та юнацької творчості. В громадському обговоренні кожної з громад взяли участь керівництво та спеціалісти органів місцевого самоврядування, депутати рад, представники установ, підприємств, організацій, засобів місцевої інформації та громадськість.

10 серпня 2015 року

Інформація про роздрібні ціни  на продовольчі товари на міському ринку (підприємство Пирятинської РССТ „Пирятинський ринок“ (пл.Борців Революції,7)  та на ринках міст: Лубни, Гребінка та Прилуки станом на 08 серпня 2015 року

10 серпня 2015 року

Літо - це не тільки жадана пора року для відпочинку, а і самий складний період для алергіків, оскільки  в цей час починає цвісти карантинна рослина - амброзія полинолиста. У період цвітіння кожна рослина амброзії виділяє мільярди пилкових зерен, піднімаючись із повітрям, вони переносяться майже на 50 кілометрів. Пилок амброзії, потрапляючи в очі, ніс, бронхи, викликає сльозотечу, погіршує зір, підвищує температуру, викликає запалення оболонок верхніх дихальних шляхів, приводить до приступів бронхіальної астми, лікування такої алергії довге і складне.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua