Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
14 серпня 2015 року 19:11

Встановлення мигаючих світлофорів у Пирятині

З розвитком  автомобільного транспорту та його збільшенням на вулицях міст вирішення питань комфортного та безпечного руху транспортних засобів й пішоходів стає невід’ємною  частиною повсякденного  життя громадян. Людина, її життя, здоров’я  і безпека є найвищою цінністю. У безпеці дорожнього руху зацікавлені всі його учасники: водії, пасажири автотранспорту, пішоходи та велосипедисти.

Готуючись до початку нового навчального року, задля зручності та безпеки наших дітей на вулицях Пирятина для позначення перехресть, пішохідних переходів, а також в місцях, де не забезпечено видимість складного відрізку дороги, міською радою було вирішено встановити мигаючі світлофори. З цією метою за рахунок коштів міського бюджету придбано 11 таких світлофорів.

На сьогодні КП „Каштан“ вже встановлено 9 мигаючих світлофорів по  вул. Леніна (біля загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 4, ПАТ „Полтаваобленерго“, магазину „Візит“, торгового центру, біля Березової алеї), по вул. Червоноармійська (біля загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 4, Національного природного парку „Пирятинський“, магазину „Хвилинка“), по вул. Гагаріна (біля загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 6) та по вул. Визволення (біля ліцею). Саме  на цих відрізках шляху надзвичайно інтенсивний рух транспортних засобів та пішоходів, адже неподалік знаходяться автостанція, школи, торгівельні об’єкти, підприємства, установи й поліклініка. 

Крім того, важливим є те, що встановлення світлодіодних світлофорів – один із напрямків енергозбереження в системі міського господарства. Як стверджують фахівці, надійність у роботі та високий ступінь зорового розрізнення світлових сигналів нових світлофорів забезпечує покращення умов руху транспорту та пішоходів на вулицях міста та сприяє зменшенню кількості ДТП. Окрім поліпшення безпеки руху, сучасні світлофори споживатимуть значно менше електроенергії, ніж ті, які сьогодні працюють на дорогах більшості міст України.

Виконком міської ради переконаний, що саме таким чином можна досягти підвищення правосвідомості кожного учасника дорожнього руху та його відповідального ставлення до безпечної поведінки на дорозі.

Пам’ятайте – безпека на дорозі залежить від кожного з нас!

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua