Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
30 квітня 2015 року

 2 травня 2015 року об 11:30 год. на мальовничому острові Масальському відбудеться пісенно-мистецьке свято „Травневий калейдоскоп“ за участю кращих аматорів народного мистецтва Пирятинщини.

29 квітня 2015 року

За підтримки проекту GIZ „Реформа управління на сході України“  з 21 по 24 квітня делегація Пирятинської міської ради, у складі заступника міського голови Максима Варави, спеціаліста з питань екології відділу з земельних та екологічних питань Ірини Ящик та директора КП „Каштан“ Віталія Скочка взяла участь у інформаційній поїздці до Вінницької області. 

28 квітня 2015 року

25 квітня 2015 року у місті Пирятин відбувся загальноміський суботник  в рамках проведення Всеукраїнської акції  „Зробимо Україну Чистою! 2015“.  Цього року у прибиранні територій загального користування взяли участь близько 900 жителів міста.

Під час проведення суботника було ліквідовано стихійні сміттєзвалища по вулицях:

22 квітня 2015 року

16 квітня 2015 року відбулося чергове засідання комісії з питань укомплектування комунальних дошкільних навчальних закладів, розміщених на території Пирятинської міської ради. Кількість сімей, якімають бажання влаштувати діток до дошкільних навчальних закладів постійно збільшується, тому систематичний облік бажаючих дозволяє максимально реально сформувати чергу в дошкільні навчальні заклади та забезпечити можливість контролю зі сторони батьків за черговістю прийому дітей до ДНЗ.

14 квітня 2015 року

Людина живе доти, поки живе хоча б щось зі створеного нею. Сьогодні минає рік, як залишила цей світ людина-легенда, член Спілки письменників, кавалер численних трудових відзнак, Почесний громадянин міста Пирятина, шанований та незмінний упродовж трьох десятиліть керівник редакції районної газети, - Григорій Остапович Бажан. 

10 квітня 2015 року

Прийміть найщиріші вітання з Великим Днем Світлого Христового Воскресіння!

Свято Великодня – це символ перемоги життя над смертю, добра – над злом, світла – над пітьмою, віри – над безнадією. Воно нагадує нам про те, що кожна людина народжується для добрих справ, додає нам віри в кращий завтрашній день та упевненості в тому, що будь-які труднощі можна здолати. 

10 квітня 2015 року

10 квітня в міській раді відбулася зустріч  міського голови Олексія Рябоконя та керівництва міської ради з головою громадської організації  „Самопоміч“ Юлією Кузовковою та її членами, які  представляють інтереси внутрішньо переміщених осіб з Донецької та Луганської областей.

На  зустрічі обговорювалися питання, які найбільше хвилюють переселенців з окупованих територій, що на Сході України, та тимчасово проживають на території нашого міста,  щодо вирішення житлового питання. Також розглядалася можливість заселення п’ятиповерхового будинку, розташованого по вул. Панаса Мирного, 134 (санаторій „Удай“) в с. Замостище та безхазяйних будинковолодінь, які знаходяться на території міста. Було досягнуто спільної домовленості щодо пошуку різних програм та фондів для вирішення нагальних проблем переселенців.

9 квітня 2015 року

Вже традиційно, п’ятий рік поспіль, виконавчим комітетом міської ради приймається рішення щодо обмеження режиму роботи закладів ресторанного господарства, об’єктів та відділів торгівлі, які здійснюють продаж алкогольних напоїв, на території Пирятинської міської ради, у Великодню ніч.

З метою забезпечення правопорядку на території міста та населених пунктів міської ради встановлено тимчасовий режим роботи вищезазначених закладів 11 квітня: початок роботи: о 8.00 год.; кінець роботи: о 22.00 год., а 12 квітня: початок роботи:  о 8.00 год.; кінець роботи: відповідно до раніше встановленого режиму роботи.

9 квітня 2015 року

З метою створення зручностей для пирятинців та гостей міста, в яких буде необхідність та бажання придбати предмети ритуальної  належності  (штучні квіти, віночки, корзини, лампадки тощо), забезпечення громадського порядку та недопущення перешкод в підвезенні громадян до центрального  входу на міський цвинтар під час  поминальних днів  на черговому засіданні виконкому міської ради прийнято рішення, яким визначено тимчасове місце для виносної торгівлі вищезазначеними предметами з 18 по 20 квітня 2015 року на прилеглій до  стадіону „Ювілейний“ території (тротуар вздовж паркану по вул. Визволення, 2Б).

9 квітня 2015 року

9 квітня проведено засідання виконавчого комітету міської ради, на якому розглянуто ряд питань, що стосуються житлово-комунальної сфери міста: надання дозволу на реконструкцію частини квартири, виготовлення будівельного паспорта забудови земельної ділянки, присвоєння адреси земельній ділянці тощо.

В черговий раз, у зв’язку зі зміною ціни на газ, виконавчим комітетом розглянуто питання про коригування встановленого тарифу  ПП „Хазар-2007“ на послугу з постачання теплової енергії для ДНЗ „Ромашка“. На підставі поданих приватним підприємством „Хазар-2007“ розрахунків встановлено скоригований тариф на опалювальний період на послуги з постачання теплової енергії для ДНЗ „Ромашка“ за 1 Гкал – 1582,57 грн.

9 квітня 2015 року

Незабаром християни відзначатимуть велике свято – Великдень. Традиційно до цього дня усі намагаються навести лад у своїх будинках, подвір’ях, вулицях.

Комунальне підприємство „Каштан“ розпочало активну підготовку міста до Великодніх свят. Минулого тижня завершилися роботи із прибирання вулиць від залишків піску, яким у зимовий період посипали проїжджу частину та тротуари міста. На даний час транспортом комунального підприємства проводиться вивіз залишків опалого листя, рослинності та гілля з головних вулиць міста.

8 квітня 2015 року

З метою екологічного виховання учнів засобами образотворчого мистецтва, широкої пропаганди серед дітей міста щодо збереження довкілля та екологічного благополуччя, формування любові та шани до рідного міста в рамках проведення щорічної акції „За чисте довкілля“ 02 квітня 2015 року у Будинку дитячої та юнацької творчості  пройшла міська виставка-конкурс з образотворчого мистецтва серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів „Я за чисте місто“.

6 квітня 2015 року

З першими променями весняного сонечка, пахощами зораної землі приходить в Україну свято Благовіщення. Саме цього дня вісник Божий, Архангел Гавриїл приніс чудову, благу звістку про майбутнє народження Сина Божого.

В давнину, Благовіщення вважали великим святом, з нього починали рік. Благовіщення Пресвятої Богородиці належить до категорії непереходящих свят, тобто воно має постійну дату - 7 квітня. Ця дата була остаточно встановлена в середині сьомого століття. Її відділяє рівно дев’ять місяців від дати святкування Різдва Христового, що припадає на 7 січня.

3 квітня 2015 року

Щоб зацікавити висококваліфікованих спеціалістів працювати в районі та закріпити їх на постійне проживання  в нашому місті, потрібно створити для них належні умови для життя та праці. Тому для вирішення проблеми щодо забезпечення лікарів Пирятинської центральної районної лікарні  житлом було передбачене виділення коштів з районного та міського бюджетів для придбання житла. 

Молоді лікарі отримали можливість самостійно вибрати житло за власним вподобанням. Ними вибрано дві приватних садиби з ошатними будинками та господарськими будівлями в м.Пирятин.

3 квітня 2015 року

1 квітня в Пирятинській міській раді відбулася зустріч міського голови Олексія Рябоконя з міським головою міста Прилуки Дмитром Барнашем. Метою зустрічі було налагодження між громадами-сусідами партнерських та дружніх стосунків.

Міські голови обговорили існуючі проблеми та обмінялися досвідом щодо вдосконалення роботи комунальних підприємств, нових підходів в обслуговуванні житлового фонду та покращенні благоустрою міст. Також вони обмінялися думками щодо ролі малих міст у майбутній адміністративно-територіальній реформі та її вплив на подальший розвиток міських територіальних громад.

3 квітня 2015 року

За результатами конкурсного відбору міст на участь у шведсько-українському проекті „Місцеве самоврядування та Верховенства права в Україні“ місто Пирятин стало одним з 12 міст учасників  Проекту. Як вже повідомлялося раніше, проект реалізує шведське урядове агентство з питань миру, безпеки та розвитку, Академія Фольке Бернадотта (FBA) у партнерстві з Асоціацією малих міст України та Центром Разумкова. 12 міст України з восьми регіонів беруть участь у проекті, метою якого є зміцнення та інтеграція принципів верховенства права у сферу публічних послуг на рівні місцевого самоврядування.

Важливою частиною проекту є підвищення обізнаності громадян про свої права при зверненні за одержанням послуг, а також зміцнення потенціалу громадянського суспільства у забезпеченні підзвітності в державних установах на місцевому рівні.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua