Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
28 квітня 2018 року

28 квітня в Центрі дитячої та юнацької творчості відбулися громадські слухання щодо намірів будівництва цеху для змішування мінеральних добрив ТОВ „Баришівська зернова компанія“. До участі в обговоренні були запрошені представники підприємства, проектної організації, що виготовляє проект будівництва, депутати і члени виконкому міської ради та жителі Пирятинської міської ОТГ. Участь у засіданні взяли 152 члени громади.

28 квітня 2018 року

26-27 квітня на Центральному міському стадіоні в Гребінці відбулися змагання першості області з легкої атлетики в залік обласної Спартакіади школярів, в яких взяли участь 14 команд.

27 квітня 2018 року

27 квітня для учнів та викладачів Пирятинської школи естетичного виховання став святковим, адже в районному Будинку культури відбувся їх творчий звіт. Концертна зала була переповнена глядачами. Талантами юних і досвідчених артистів прийшли насолодитися рідні, друзі, знайомі і просто жителі та гості нашого міста.

27 квітня 2018 року

Відповідно до календарного плану роботи КП „Каштан“ триває грейдерування вулиць міста. Придбаний минулоріч грейдер цього тижня виконав роботи по вулицях: Веселковій, Замок, Горького, Лесі Українки, Перемоги, Приудаській, Сковороди, по провулку Миргородському, на стадіоні Опорного закладу Пирятинська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 6. А також по трьох дорогах на території, де надаються земельні ділянки під городництво жителям міста.

26 квітня 2018 року

26 квітня відбулося засідання робочої групи з питань підготовки до громадських слухань, які відбудуться 28 квітня в Центрі дитячої та юнацької творчості о 12.00. Вони стосуватимуться наміру ТОВ „Баришівська зернова компанія“ побудувати цех зі змішування мінеральних добрив на території Пирятинської міської ОТГ.

26 квітня 2018 року

26 квітня колектив міської ради взяв участь у заходах, присвячених вшануванню жертв аварії на Чорнобильській АЕС, що сталася в цей день 32 роки тому.

26 квітня 2018 року

26 квітня відбулося позачергове засідання постійної комісії міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи за участю міського голови Олексія Рябоконя та голів інших постійних комісій.

26 квітня 2018 року

32 роки тому відбулася наймасштабніша техногенна катастрофа за весь час використання атомної енергетики - аварія на Чорнобильській атомній електростанції. 26 квітня для всього світу стало днем скорботи та жалоби за жертвами Чорнобильської трагедії.

 

25 квітня 2018 року

25 квітня відбулося засідання виконавчого комітету міської ради. Перше питання порядку денного стосувалося напрацювань представників учнівського самоврядування закладів освіти Пирятинської міської ОТГ під час стратегічної сесії, проведеної в рамках Програми Асоціації ОТГ „Громада, дружня до дітей та молоді“. Учні озвучили свої пропозиції з вирішення актуальних для нашої громади питань, зокрема: поводження зі сміттям, безпеки пішоходів як учасників дорожнього руху. 

25 квітня 2018 року

25 квітня в рамках занять з підвищення кваліфікації держслужбовців, що відбуваються на базі Полтавського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації, міський голова Олексій Рябоконь, керуючий справами виконкому міської ради Лариса Кочур та головний спеціаліст відділу управління комунальною власністю виконкому міської ради Руслан Биков презентували слухачам кращі практики Пирятинської міської ОТГ в частині надання адміністративних послуг, енегроменеджменту та SMART-громади. 

 

25 квітня 2018 року

25 квітня в рамках реалізації програм „Парсипативна демократія в діяльності Пирятинської міської ради“ та „Підтримка ролі громадськості в управлінні місцевим розвитком“, яка реалізується Асоціацією ОТГ за підтримки Фонду Чарльза Стюарта Мотта, команда Центру надання адміністративних послуг виконкому міської ради презентувала учням філії Пирятинського ліцею свій досвід роботи та можливості ЦНАПу.

 

25 квітня 2018 року

25 квітня на базі Опорного закладу Пирятинська ЗОШ І-ІІІ ст. №6 відбувся семінар-практикум „Створення умов рівного доступу до здобуття якісної освіти шляхом медіаграмотності, творчої активності та здоров’язбережуючих технологій“.  Участь у ньому взяли відповідальні за виховну роботу загальноосвітніх та позашкільних закладів міста.

25 квітня 2018 року

Наказом Українського центру оцінювання якості освіти від 24 квітня 2018 року №81 затверджено графік проведення додаткової сесії зовнішнього незалежного оцінювання.

Цьогоріч додаткова сесія розпочинається 2 липня тестуванням з української мови і літератури, 3 липня відбудеться зовнішнє незалежне оцінювання з математики, 4 липня – з англійської й іспанської мов, 5 липня – з біології, німецької мови, 6 липня – з історії України, 9 липня – з географії, французької мови, 10 липня – з фізики. Завершується додаткова сесія 11 липня тестуванням з хімії.

25 квітня 2018 року

25 квітня спортивний зал Пирятинського ліцею став ареною фінальних змагань обласного етапу Всеукраїнського спортивного-масового заходу для дітей „Олімпійське лелеченя“.

Фінал зібрав 7 кращих команд-переможців районних етапів змагань. Учасники презентували свої команди, змагалися в Олімпійській вікторині, волейболі та комбінованій естафеті.

24 квітня 2018 року

24 квітня в обласній державній адміністрації відбулась відеоконференція з актуальних питань підготовки проектів до Державного фонду регіонального розвитку та використання коштів субвенціїї на розвиток інфраструктури ОТГ.

24 квітня 2018 року

24  квітня в рамках реалізації заходів Стратегії розвитку інформаційного суспільства в Україні, за сприяння Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Полтавської облдержадміністрації представники PR-агенства „Yoda Consult“ розпочали роботу над виробництвом промо-ролика про успішну реалізацію міжмуніципального співробітництва в громадах області.

24 квітня 2018 року

З 23 квітня ФОП Симонян А.А. – підрядна організація, що визначена конкурсною комісією виконавцем робіт з ремонту доріг місцевого значення в Пирятинській міській ОТГ, розпочала ямковий ремонт асфальтного покриття вулиць міста.

23 квітня 2018 року

Цими вихідними в Пирятині вчинено черговий акт вандалізму – у сквері „Фантазія“ невідомі понівечили велостоянку.

Не один десяток разів працівники КП „Каштан“ через публікації в ЗМІ та під час зустрічей з громадою міста і сіл Пирятинської міської ОТГ зверталися до мешканців з проханням берегти майно громади, бути свідомими та не руйнувати того, що було зроблено для нашого з вами комфорту.

Вкотре закликаємо жителів та гостей Пирятина цінувати чужу працю і кошти бюджету Пирятинської міської ОТГ й застерігати від варварства оточуючих, а особливо – молодь!

23 квітня 2018 року

Нагадуємо, що з 1 квітня розпочато прийом проектних пропозицій  до громадського бюджету (бюджету участі) Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. Маєте цікаву ідею? Напишіть проект і подайте його до 30 червня  за адресою м. Пирятин, вул. Соборна 21.

23 квітня 2018 року

Днями розпочалися роботи з виготовлення проектно-кошторисної документації будівництва спортивного майданчика зі штучним покриттям для гри у футбол на території Пирятинського ліцею.

23 квітня 2018 року

Завершується громадське обговорення (розгляд та врахування пропозицій громадськості) проекту рішення виконкому міської ради про встановлення тарифів КП „Каштан“ на перевезення та захоронення твердих побутових відходів.

Громадські слухання відбудуться 4 травня 2018 року о 17.00 у приміщенні Центру дитячої та юнацької творчості (м.Пирятин,  вул.Пушкіна, 33).

Ознайомитися з проектом рішення та отримати додаткову інформацію можна в управлінні економіки виконкому міської ради за адресою: м.Пирятин, вул.Соборна, 21,  тел. 3-10-53 

23 квітня 2018 року

Креативна, ініціативна команда КВН „КіПіШ“ Пирятинського центру дитячої та юнацької творчості (керівник Маргарита Богун) взяла участь у святковому концерті з нагоди 10-річчя студентської ради Полтавського національного педагогічного університету ім. В.Г. Короленка.

23 квітня 2018 року

З 17 по 27 квітня у великому залі адмінбудинку відбувалося навчання з питань цивільного захисту для установ, підприємств і організацій Пирятинського, Чорнухинського та Гребінківського районів.

Участь в навчанні взяли і представники Пирятинської ОТГ: працівники міської ради і старостатів, керівники закладів освіти та комунальних підприємств.

20 квітня 2018 року

Міжнародна організація з міграції (МОМ) за фінансової підтримки Уряду Федеративної Республіки Німеччина, що діє через Німецький банк Розвитку KfW, проводить набір учасників на новий проект, що має на меті покращити можливості для самозабезпечення та самозайнятості місцевої підприємливої молоді, а також зміцнити соціально-економічну стабільність і добробут громад, які приймають внутрішньо-переміщених осіб з Луганської, Донецької областей та Криму.

20 квітня 2018 року

В рамках проведення щорічної акції „За чисте довкілля“ 20 квітня працівники Пирятинської міської ради та викладачі Пирятинської школи естетичного виховання провели день благоустрою територій. Прибрали територію прилеглу до адмінбудівель, на клумбах висадили квіти, побілили бордюри та обрізали дерева.

 

20 квітня 2018 року

17-20 квітня в Полтаві на стадіоні „Динамо“ відбулися фінальні змагання обласної Спартакіади школярів з футболу команд юнаків 2001-2002 років народження.

Юні футболісти з Пирятина у своїй підгрупі впевнено перемогли суперників з Диканьки, Горішніх Плавнів та Кременчука.

Вийшовши у фінал, у цікавому та запеклому поєдинку пирятинці поступилися лубенчанам з рахунком 0-2 і посіли ІІ місце.

Вітаємо наших спортсменів та бажаємо нових перемог!

20 квітня 2018 року

Пирятинська міська рада продовжує участь у шведсько-українському проекті „Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні“.

19-20 квітня в Києві відбувся 9-ий семінар з обміну досвідом „Верховенство права в твоєму місті“. Представники Академії Фольке Бернадотта, Національного університету „Києво-Могилянська академія“, соціологічної агенції „ФАМА“, учасники 16 міст-партнерів проекту та громадських організацій обмінялися досвідом співпраці щодо шляхів та можливостей впровадження принципів верховенства права у своїх містах.

20 квітня 2018 року

У Полтавському обласному центрі естетичного виховання учнівської молоді підведено підсумки щорічного обласного етапу Всеукраїнської виставки-конкурсу декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва „Знай і люби свій край“ серед вихованців закладів позашкільної освіти. Члени журі відзначили творчий підхід, високий рівень виконавської майстерності вихованців Пирятинського ЦДЮТ, які представили на конкурс 15 робіт у номінаціях образотворче та декоративно-ужиткове мистецтво.

20 квітня 2018 року

Саме під такою назвою 19 квітня в середній групі „Веселка“ ДНЗ „Червона шапочка“ відбулося відкрите заняття. Разом з вихователями Оленою Павлоцькою та Оленою Бобир, мамами, татусями і бабусями дітлахи вперше малювали портрети найрідніших та виготовляли рамки для малюнків.

20 квітня 2018 року

На  виконання  вимог  ст. 28  Бюджетного  кодексу  України  фінансове  управління  Пирятинської  міської  ради надає на оприлюднення звіт  про  виконання  бюджету

19 квітня 2018 року

Не так багато сусідів з плином багатьох років змогли зберегти добросусідські відносини. Однією з причин погіршення стосунків може стати дерево, яке з’явилося прямо на спільній межі.

Для того, щоб уникнути подібних ситуацій, необхідно кожному із нас знати про встановлені законодавством обмеження та їх дотримуватися.

19 квітня 2018 року

18 квітня у Калиновому Мості відбулися загальні збори жителів сіл Калиновомостівської громади за участі міського голови Олексія Рябоконя. 

19 квітня 2018 року

Співробітники Пирятинського районного сектору Головного управління ДСНС України у Полтавській області спільно з відділом освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради 18 квітня 2018 року на базі центру дитячої та юнацької творчості Пирятинської міської ради, провели 1-й етап Всеукраїнського фестивалю Дружин юних пожежних.

19 квітня 2018 року

18 квітня Пирятинську міську ОТГ відвідали журналісти друкованих та інтернет видань і телеканалів області. Візит відбувся в рамках проекту ПУЛЬС, за участі виконавчого директора Полтавського регіонального відділення Асоціації міст України Галини Безносик.

19 квітня 2018 року

17-19 квітня в Одесі відбулися змагання гімназіади України з легкої атлетики серед школярів. Змагання відбуваються раз на чотири роки. Цьогоріч участь взяли команди з 20 областей України.

Вихованець Пирятинської ДЮСШ, учень 10-го класу Пирятинського ліцею Владислав Проценко посів третє місце у стрибках у висоту з розбігу, подолавши планку на позначці 185 см.

19 квітня 2018 року

8 квітня в Зінькові відбулась звітно-виборча конференція Територіальної організації ГО „ВФСТ „Колос“ у Полтавській області, у якій від Пирятинської об’єднаної територіальної громади узяли участь в.о. головного спеціаліста Пирятинської міської ради Олександра Котяш та голова місцевого осередку ГО „ВФСТ „Колос“ у Пирятинському районі Сергій Плетінь.

19 квітня 2018 року

17 квітня на базі Пирятинського ЦДЮТ відбувся зональний етап Всеукраїнського огляду-конкурсу екологічних театрів (шоу) та екологічних агітбригад, у якому взяли участь 8 колективів екологічної просвіти із Чорнухинського, Гребінківського, Оржицького, Лохвицького районів, а також місцеві натуралісти.

19 квітня 2018 року

Відповідно до Порядку забезпечення громадян доступним житлом, завтердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11.02.09 № 140 (із змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 20.09.2017 № 708), забезпечення громадян доступним житлом здійснюється шляхом надання державної підтримки

18 квітня 2018 року

17 квітня в Олександрівці  відбулися загальні збори жителів села, де староста Іван Тарасовський звітував перед громадою про роботу старостату у 2017 році. Міський  голова Олексій Рябоконь  зазначив, що для успішного розвитку громади органу управління важливо налагодити ефективну співпрацю з активом кожного населеного пункту. Староста повинен гуртувати навколо себе ініціативних мешканців, разом із ними визначати першочергові завдання, над вирішенням яких необхідно працювати. Завдання керівництва ОТГ – підтримувати старостати в реалізації поставлених цілей

18 квітня 2018 року

На засіданні виконкому міської ради, яке відбулося 17 квітня, вирішено провести 21 квітня день благоустрою території населених пунктів міської ради та спільно з громадською організацією „Let`s do it, Ukraine“ долучитися до всеукраїнської соціально-екологічної акції „Зробимо Україну чистою разом!“. У заходах з благоустрою традиційно візьмуть участь колективи підприємств, установ, організацій, мешканці житлових будинків та учнівська молодь.

16 квітня 2018 року

З настанням весни починаються господарчі роботи на при­садибних ділянках та подвір'ях приватних будинків або дач. Збираються та спалюються сухі гілки, листя та сміття. Саме в цей період різко зростає вірогідність виникнення пожежі. Суха трава, листя, стерня швидко можуть призвести вогонь від недбало погашеного сірника чи недопалка до небезпечних масштабів. Залишене без нагляду вогнище, при наявності вітру та легкозаймистих матеріалів, в лічені хвилини може охопити велику територію. Виникає необхідність своєчасних обкосів територій та будівель, недопущення накопичення сухого травостою – швидкого розповсюджувача вогню.

16 квітня 2018 року

З метою приведення до належного санітарного стану та створення комфортних і сприятливих умов для всіх відвідувачів Центру надання адміністративних послуг 13 квітня працівники Центру надання адміністративних послуг, відділів з земельних та екологічних питань, управління комунальною власністю, містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства виконкому міської ради провели прибирання території, прилеглої до адміністративних приміщень.

 

16 квітня 2018 року

Протягом трьох місяців в Пирятині проходили змагання Чемпіонату міста з класичних шахів серед дорослих та дітей.

У турнірі серед дорослих участь брали 12 найкращих шахістів міста. Безкомпромісна боротьба закінчилась перемогою Миколи Чайки. ІІ місце виборов Анатолій Ситник. Трійку призерів замкнув Петро Григоренко.

У дитячому турнірі участь взяли 16 юних шахістів. У результаті напруженої боротьби призерами змагань стали Іван Семеній (І місце), Олександр Литвинов (ІІ місце), Вадим Шестаков (ІІІ місце).

Переможців відзначено грамотами Пирятинської міської ради.

Вітаємо наших шахістів та бажаємо нових звершень!

16 квітня 2018 року

Учаснику ЗНО-2018 в день тестування необхідно своєчасно прибути до пункту ЗНО із Сертифікатом ЗНО та документом, на підставі якого особу зареєстровано для участі в ЗНО (серія та номер якого вказані в Сертифікаті), запрошенням-перепусткою (потрібно роздрукувати самостійно на сайті Українського центру в розділі Інформаційна сторінка).

На сайті Українського центру з 30 квітня 2018 року будуть розміщені запрошення-перепустки з інформацію про місце та час проведення ЗНО. Необхідно, заздалегідь ознайомитися із маршрутами доїзду до пунктів проведення ЗНО. 

16 квітня 2018 року

14 квітня інструментальний ансамбль „Експромт“ Пирятинської школи естетичного виховання прийняв участь у VI Міжнародному фестивалі-конкурсі „Das Fest“, який проходив у м. Чернігів.

У конкурсі прийняли участь більше 60-ти колективів. Наш колектив викладачів виборов I місце, отримавши гучні оплески та нагороди.

Вітаємо та бажаємо нових перемог!

 
13 квітня 2018 року

13 квітня відбулось спільне засідання постійної комісії міської ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва та постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг. Участь взяли голови вказаних комісій Владислав Йощенко і Олексій Хоменко, депутати міської ради члени цих комісій, міський голова Олексій Рябоконь, заступник міського голови Ігор Шикеринець, секретар міської ради Тетяна Чайка, начальник управління економіки виконкому міської ради Ірина Солдатова, голови інших постійних комісій міської ради та представники установ і організацій причетних до розгляду питань порядку денного.

13 квітня 2018 року

13 квітня відбулося засідання комісії з надання разової грошової допомоги малозабезпеченим та хворим громадянам Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. Було розглянуто дев’ять заяв громадян, які потребують матеріальної допомоги на лікування. Ознайомившись з поданими документами заявників, враховуючи тяжкість захворювань, матеріальний стан та умови проживання, члени комісії рекомендували міському голові виділити грошову допомогу громадянам на загальну суму 7900 гривень.

13 квітня 2018 року

Неймовірно захоплююче пройшов міський огляд-конкурс художньої самодіяльності серед учнів і вихованців закладів загальної середньої та позашкільної освіти „Веселка“. Учасники – маленькі таланти нашого міста. Заклади освіти цього разу представили чудові номери. А найкращі - мали змогу брати участь  у зональному огляді конкурсі в м.Лубни. Юні аматори сцени підкорили і там глядачів своїми змістовними виступами. Удачі усім, дорогі маленькі зірочки Пирятина!

 

13 квітня 2018 року

12 квітня в Полтавському ОЦЕВУМі був проведений десятий ювілейний обласний фестиваль-конкурс „Молодь обирає здоров’я“ - щорічний масовий захід, метою та завданнями якого є активізація молодіжного руху за здоровий спосіб життя, набуття та засвоєння дітьми і молоддю нових знань про здоровий спосіб життя, підвищення рівня інформованості молоді з питань профілактики тютюнокуріння, алкоголізму, наркоманії, захворювань на ВІЛ/СНІД, інфекцій, що передаються статевим шляхом, виявлення, обмін і розповсюдження кращого досвіду із запобігання негативним проявам серед дітей і молоді засобами мистецтва, використовуючи їх вокальні, хореографічні, художньо-спортивні здібності, тощо. 

13 квітня 2018 року

На базі Центру дитячої та юнацької творчості в Пирятинській ОТГ відбулося засідання круглого столу на тему “Взаємодія державного і громадського сектору при роботі з підлітками, які практикують ризиковану поведінку”. Учасниками цього заходу стали представники громади Пирятина, які безпосередньо спрямовані на роботу з підлітками та молоддю, представник кабінету “Довіра”, лікар-інфекціоніст Алла Криворучко та заступник міського голови Раїса Андрейщук.

13 квітня 2018 року

„Серце до серця“ – це подія, яка збирає всіх добрих і щирих людей, які хочуть допомогти дітям. А допомога – це більше, ніж слова.

У всіх регіонах України у період з 2 по 22 квітня 2018 року проходить ХІІІ Всеукраїнська благодійна акція Всеукраїнського благодійного фонду „Серце до серця“, головною метою якої є збір коштів для забезпечення дитячих лікарень якісним медичним обладнанням.

13 квітня 2018 року

12 квітня відбулося засідання тендерного комітету виконкому міської ради. Члени комітету погодили затвердження тендерної документації на виконання ремонту і реставрації даху ЦДЮТ на суму 1 175 343,6 грн., а також визнали переможцем в тендерних закупівлях на встановлення вікон в СЮТ і ЦДЮТ ФОП Бойко А.В.

12 квітня 2018 року

З 10 по 12 квітня у місті Харкові проходить четверте засідання робочих груп в рамках проекту „Партисипативна демократія та обгрунтовані рішення на місцевому рівні в Україні“, у якому Пирятинську міську ОТГ представили секретар ради Тетяна Чайка, начальник загального відділу, персоналу та інформаційного забезпечення виконкому міської ради Оксана Мілюта та депутат міської ради Аліна Мірошніченко.

 

11 квітня 2018 року

11 квітня в управлінні економіки виконкому Пирятинської міської ради відбулась нарада з питань розробки програми розвитку малого та середнього бізнесу Пирятинської міської ОТГ на 2018-2020 роки, в якій взяли участь представники галузевих структурних підрозділів міської ради та Пирятинської районної філії Полтавського обласного центру зайнятості.

Метою програми є створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього підприємництва шляхом консолідації дій органів місцевого самоврядування, виконавчої влади та громадських організацій. Під час обговорення учасники деталізували завдання та заходи заплановані до реалізації, остаточно узгодили терміни виконання та визначили відповідальних виконавців.

Підготовлений за підсумками наради проект програми буде подано на розгляд сесії міської ради.

11 квітня 2018 року

19 квітня 2018 року працівниками міської ради буде проводиться щорічний наділ земельних ділянок для ведення городництва:

9.00 год.  права сторона автошляху до с.Тарасівка (кафе „Колиба“);

14.00 год. вул.Цибаня ( поряд  з ДП „Пирятинське лісове господарство“);

16.00 год. с.Верхоярівка.

11 квітня 2018 року

10 квітня відбулась зустріч міського голови Олексія Рябоконя, заступника міського голови Ігоря Шикеринця, виконуючої обов’язки начальника управління економіки виконкому міської ради Ірини Солдатової з представниками ТОВ „Баришівська зернова компанія - генеральним директором Євгеном Радовенюком, директором регіонального кластеру Василем Стасовським, виконавчим директором Володимиром Клепачем. 

11 квітня 2018 року

10 квітня відбулось засідання конкурсної комісії щодо визначення підрядника для проведення поточного ремонту доріг місцевого значення Пирятинської міської ОТГ. За результатами вивчення поданих на розгляд комісії пропозицій, переможцем визначено ФОП Симонян А.А.

11 квітня 2018 року

У змаганнях з легкоатлетичного кросу, що проходили 10 квітня в м.Лубни взяли участь спортсмени та збірні  команди ДЮСШ трьох міст та чотирьох районів області. Учасники демонстрували спритність та витривалість. За підсумками змагань  Пирятинська об’єднана територіальна громада виборола ІІ місце у загальнокомандному заліку.

 
10 квітня 2018 року

10 квітня відбулось засідання координаційної ради з питань громадського бюджету (бюджету участі) Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. Члени координаційної ради затвердили остаточний макет рекламних банерів, які заплановано розмістити на території Пирятинської міської ОТГ в рамках проведення інформаційно-агітаційної компанії з реалізації громадського бюджету у 2018 році. Обговорили також й інші організаційні питання.

10 квітня 2018 року

У зв’язку з закінченням опалювального періоду у травні поточного року органами соціального захисту населення буде проведено перепризначення субсидій на наступний 12-ти місячний термін (розраховується окремо на неопалювальний та опалювальний період).

Згідно діючого законодавства субсидія не буде перепризначена тим сім’ям, які мають прострочену понад 2 місяці заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг, загальна сума якої перевищує двадцять неоподаткованих мінімумів доходів громадян (340 грн.).

  Інформацію про заборгованість органам соцзахисту нададуть організації-надавачі житлово-комунальних послуг в травні поточного року.

 У зв’язку з цим всім одержувачам субсидій, у яких є борги з оплати будь-яких житлово-комунальних послуг необхідно до 1 травня 2018 року звернутися до організацій, які надають вказані послуги, та вирішити питання погашення боргу або укласти договір про його реструктуризацію.

10 квітня 2018 року

Полтавський край – один із наймальовничіших регіонів нашої держави, багатий на родючі чорноземи, значні поклади газу, нафти, залізної руди та інших корисних копалин.

Неповторна самобутність і краса Полтавщини, її багата історична спадщина, чисте повітря і цілюща вода обумовлюють важливе значення області як екологічно чистої зони відпочинку та туризму.

Станом на 01.04.2018 природно-заповідний фонд (далі – ПЗФ) Полтавщини налічує 388 територій та об’єктів загальною площею 142473,3315 га, що складає 4,95 % від загальної площі області, з них 30 об’єктів загальнодержавного значення.

10 квітня 2018 року

 Відповідно до розпорядження міського голови від 06.04.2018 № 60 з 10 квітня у житловому фонді, закладах освіти та культури населених пунктів Пирятинської міської об'єднаної територіальної громади закінчується опалювальний сезон 2017-2018 років. З повним текстом розпорядження можна ознайомитись на офіційному веб-сайті Пирятинської міської ради.

6 квітня 2018 року

Шановні пирятинці!

Сердечно  вітаю вас з преславним Христовим Воскресінням, з великим днем Христової Пасхи! Бажаю, щоб благодать Воскресіння Христового наповнювала ваші серця добром і вірою, а світло Божественної любові зігрівало рідних і близьких.  Щиро зичу вам смачної свяченої трапези та світлої пасхальної радості!

6 квітня 2018 року

Чудова зустріч з цікавою людиною відбулася 6 квітня в Центрі громадського діалогу. Бібліотекар ЦРБ Алла Кабушка завжди запрошує неординарних особистостей на гостину в бібліотеку, та сьогодні зустріч перевершила всі очікування, адже присутні познайомилися із видатною журналісткою, ведучою, продюсером, першим заступником голови Нацради з питань телебачення та радіомовлення Ольгою Герасим’юк. Пані Ольга прийшла на зустріч з мамою, Ніною Дмитрівною Приходько, шанованим педагогом.

6 квітня 2018 року

Напередодні Благовіщення та Великодня заступник міського голови Ігор Шикеринець вручив мешканці Пирятина ордер на вселення в квартиру, привітав зі святами та побажав її родині добробуту і затишку в новій довгоочікуваній квартирі

6 квітня 2018 року

6 квітня до міської ради за допомогою звернулася жителька села Верхоярівка з проханням відкачати воду з колодязя. Після інтенсивного розтавання снігу її садиба була підтоплена, стічна вода проникла у колодязь, як наслідок – питна  вода в ньому стала не придатною до вживання

6 квітня 2018 року

6 квітня, напередодні Великодніх свят, в Пирятинському краєзнавчому музеї відкрилася виставка писанок, на якій було представлено 140 виробів з різних матеріалів

6 квітня 2018 року

Виконавчий комітет Пирятинської  міської ради постійно та наполегливо працює над залученням в економіку міської об’єднаної громади іноземних та вітчизняних інвестицій. Наразі проводяться роботи по створенню бази даних: підприємств, земельних ділянок комерційного призначення та ділянок, на яких в результаті зміни цільового призначення можливо буде розмістити виробничі потужності, створити нові робочі місця.

6 квітня 2018 року

30 березня у місті Хоролі відбулася обласна спартакіада з рекреаційних видів спорту для осіб з обмеженими можливостями

6 квітня 2018 року
Здай кров - врятуй життя!

11 квітня з 9:00 у відділенні переливання крові Пирятинської ЦРЛ відбудеться День донора. Для заготівлі необхідної кількості донорської крові бригада Лубенської ОСПК чекає не менш 50 донорів.
Тож, шановні пирятинці, усіх, хто розуміє важливість та почесність місії донора крові, запрошуємо взяти участь в благородній акції. При собі обов'язково мати паспорт!
 

 

6 квітня 2018 року

6 квітня у ЦДЮТ відбулася міська виставка-конкурс з образотворчого мистецтва серед учнів та вихованців закладів освіти під назвою „Я за чисте місто“. Захід відбувся з метою екологічного виховання дітей, формування у підростаючого покоління любові та шанобливого ставлення до міста і рідного краю, пропаганди збереження довкілля та екологічного благополуччя  навколишнього середовища.

 

 

 

 

5 квітня 2018 року

5 квітня Пирятинську міську ОТГ з навчальним візитом відвідали представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування з Донецької і Луганської областей на чолі з експертом проекту ПРООН в Україні Іриною Скляровою. 

5 квітня 2018 року

З 30 березня по 2 квітня у місті Луцьк проходив Чемпіонат України з сумо серед дорослих, юніорів та молоді. Пирятинський район представляли  9 спортсменів у різних вагових та вікових категоріях. Змагання були відбірковими до Кубку Європи, тому конкуренція була велика, кожен хотів „вирвати“ перемогу

5 квітня 2018 року

04 квітня відбулося друге пленарне засідання тридцять сьомої сесії Пирятинської міської ради, на якому завершено процес формування бюджету міської ОТГ на 2018 рік.

Рішеннями сесії затверджено 14 програм, внесено зміни та доповнення до 10 програм.

5 квітня 2018 року

Напередодні світлого свята Воскресіння Христового працівники Пирятинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відвідали 7 багатодітних родин, в яких виховуються 5 та більше дітей, привітали їх з прийдешнім святом, побажали миру, спокою, здоров’я та всього найкращого і вручили великодні подарунки.

 

 

 

4 квітня 2018 року

03 квітня проведено четверте у цьому році засідання комісії по здійсненню контролю за додержанням правил при нарахуванні тарифів на житлово-комунальні послуги під головуванням заступника міського голови Ігоря Шикеринця

4 квітня 2018 року

03 квітня проведено попереднє заслуховування  звітів комунальних підприємств  „Каштан“ та „Райдуга“ про господарсько-фінансову діяльність за 2017 рік та розглянуті плани їх діяльності на 2018 рік.

4 квітня 2018 року

3-4 квітня  у спортивному залі Пирятинського ліцею тривали фінальні поєдинки Чемпіонату області з баскетболу середньої команд вікової групи.

3 квітня 2018 року

03 квітня відбулося позачергове засідання постійної комісії міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи. В роботі комісії взяли участь міський голова, профільний заступник міського голови, керівники структурних підрозділів виконкому міської ради та директор Пирятинського елеватора ТОВ „Баришівська зернова компанія“. Члени комісії та присутні обговорили питання про доцільність перенесення дати проведення громадських слухань щодо намірів будівництва цеху для змішування мінеральних добрив на території Пирятинської ОТГ.

3 квітня 2018 року

03 квітня в Пирятинській загальноосвітній школі №4 І-ІІІ ступенів Пирятинської міської ради проводилась громадська акція „Запобігти. Врятувати. Допомогти“

3 квітня 2018 року

03 квітня відбулося засідання опікунської ради при виконавчому комітеті Пирятинської міської ради. На обговорення було винесено два питання

3 квітня 2018 року

1 квітня відзначають Міжнародний день птахів.

З цієї нагоди 03 квітня для старших вихованців Пирятинського ДНЗ "Сонечко" була організована зустріч з провідним спеціалістом з екологічної освіти НПП „Пирятинський“ Оленою Пономаренко на тему: „Зустрічаємо пташок“

3 квітня 2018 року

02 квітня в рамках підготовки до другого пленарного засідання тридцять сьомої сесії відбулося зведене засідання постійних комісій Пирятинської міської ради. Погоджено проект порядку денного, до якого включено сорок одне питання. Обговорено та узгоджено проекти рішень, які виносяться на розгляд та затвердження сесії.

2 квітня 2018 року

З 28 по 30 березня у Києві відбувся 24-та Міжнародна туристична виставка UITT 2018 „Україна - Подорожі та Туризм“. До участі у виставці запрошено також представників Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. Вже втретє учасником виставки була директор Пирятинського краєзнавчого музею Наталія Купріян

2 квітня 2018 року

1 квітня в селі Каплинці, на батьківщині Заслуженого працівника культури Олександра Тищенка, відбулося традиційне районне Свято гумору, на яке з’їхалися гумористи Пирятинського району. Активну участь в заході взяли й представники Пирятинської ОТГ

2 квітня 2018 року

Внаслідок інтенсивного розтавання снігу на околицях Пирятина та поблизу сіл Верхоярівка, Харківці, Вишневе, Рівне, почалося підтоплення приватних дворів та виникла загроза затоплення житлових будинків.  Спільними силами Пирятинського районного сектору Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області та комунального підприємства „Каштан“, протягом дня, було здійснено відкачку води, а також прорито водостічні канави до каньйону, після чого загроза  підтоплення була ліквідована

2 квітня 2018 року

01 квітня в Миргороді відбувся VII Міжнародний відкритий фестиваль-конкурс з хореографії „Mega fest of arts“. Зразковий аматорський хореографічний колектив „Стиль“ Пирятинської школи естетичного виховання виборов I місце в молодшій віковій категорії та II місце в середній віковій категорії

2 квітня 2018 року

Зразковий аматорський хореографічний колектив „Стиль“ Пирятинської школи естетичного виховання, під керівництвом Віталіни Ющенко, зайняв почесне  I місце у Відкритому міжрегіональному конкурсі народно-сценічного танцю „Джерела надії“

2 квітня 2018 року

30 березня в Києві відбувся Всеукраїнський конкурс-огляд юних піаністів ім.Олени Вериківської. Конкурс проходив в Інституті музики ім.Р.М.Глієра. Пирятинську школу естетичного виховання представляли вихованці викладача Зінаїди Коваленко – Лілія Кійко та Ольга Немідько

2 квітня 2018 року

28 березня у місті Київ відбувся щорічний Всеукраїнський конкурс „Класичний меридіан“, в якому взяли участь учні Пирятинської школи естетичного виховання. Акордеоністи викладача Олени Добриньової отримали переможні місця

2 квітня 2018 року

27 березня фахівці Пирятинського РС ГУ ДСНС України у Полтавській області розпочали  інформаційно-роз’яснювальну роботу з представниками культових організацій в місті Пирятині та Пирятинському районі.  Мета профілактичної роботи полягає  у вжитті превентивних заходів для запобігання виникнення пожежі під час богослужінь на Великдень

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua