Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
5 квітня 2018 року 17:04

Тридцять сьома сесія завершила формування бюджету міської ОТГ на 2018 рік

04 квітня відбулося друге пленарне засідання тридцять сьомої сесії Пирятинської міської ради, на якому завершено процес формування бюджету міської ОТГ на 2018 рік.

Рішеннями сесії затверджено 14 програм, внесено зміни та доповнення до 10 програм. У 2018 році буде продовжено реалізацію таких програм, як „Шкільна парта“, „Питна вода“, покращення матеріально-технічної бази комунального підприємства „Готель „Пирятин“, розвитку дорожнього руху та його безпеки, розвитку вуличного освітлення, сприяння створенню ОСББ, соціального захисту населення, військовослужбовців, військовозобов’язаних і членів їхніх сімей, ветеранів війни, праці, військової служби, пенсіонерів, інвалідів та учасників антитерористичної операції, підтримки Пирятинського районного військового комісаріату тощо. Вперше затверджено і буде реалізовано у 2018 році програми ,,Опікуємося освітою“, „Енергоефективність та енергозбереження у освітніх закладах Пирятинської міської ОТГ“, програми підтримки породіль у Пирятинській міській об’єднаній територіальній громаді, реалізації проектних пропозицій громадського бюджету (бюджету участі) на 2018 рік, розвитку екстреної медичної допомоги, підтримки підприємництва на території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади та інші.

Рішенням про внесення змін до бюджету міської об’єднаної територіальної громади на 2018 рік здійснено розподіл вільного залишку бюджетних коштів загального фонду, бюджету розвитку та перерозподіл затвердженого обсягу фінансування на загальну суму близько 19 мільйонів гривень. Найбільше коштів – близько 8 мільйонів – спрямовано на галузь будівництва та житлово-комунального господарства, в тому числі 4 мільйони – на співфінансування проекту „Реконструкція існуючого невпорядкованого сміттєзвалища під полігон твердих побутових відходів для м.Пирятин“. Додамо, що на співфінансування цього ж проекту планується виділити 8 мільйонів гривень із обласного екологічного фонду, що дасть можливість реалізувати проект вже до кінця 2018 року.

Крім того, близько 7,5 млн грн спрямовано на галузь освіти, понад півмільйона – на галузь соціального захисту та соціального забезпечення, ще півмільйона – на розвиток фізичної культури і спорту, 260 тисяч гривень – на галузь культури, 176 тисяч – на охорону здоров’я. Нагадаємо, що на першому пленарному засіданні тридцять сьомої сесії міської ради від 28 лютого 2018 року із вільного залишку бюджетних коштів було виділено Пирятинській центральній районній лікарні 900 тисяч гривень.

Іншими рішеннями було припинено повноваження старости села Калинів Міст Руслана Лук’яненка, передано майно (шкільні меблі, обладнання, техніку) опорному закладу Пирятинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 6, передано експлуатаційну артезіанську свердловину в с.Заріччя на баланс комунального підприємства „Пирятинський міський водоканал“.

Прийнято низку рішень з питань регулювання земельних відносин. Зокрема, встановлено орендну плату на 2018 рік за користування земельними ділянками, які надані громадянам міста для ведення індивідуального городництва, на рівні минулого року – 7 гривень за одну сотку.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua