Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
12 квітня 2018 року 11:00

Працюємо над удосконаленням місцевої демократії

З 10 по 12 квітня у місті Харкові проходить четверте засідання робочих груп в рамках проекту „Партисипативна демократія та обгрунтовані рішення на місцевому рівні в Україні“, у якому Пирятинську міську ОТГ представили секретар ради Тетяна Чайка, начальник загального відділу, персоналу та інформаційного забезпечення виконкому міської ради Оксана Мілюта та депутат міської ради Аліна Мірошніченко.

„Партисипативна демократія та обгрунтовані рішення на місцевому рівні в Україні“ – трирічний проект, що впроваджується двома асоціаціями органів місцевого самоврядування з України та Норвегії – Норвезькою асоціацією місцевих та регіональних влад та Асоціацією міст України, у співпраці з Норвезьким інститутом міських і регіональних досліджень Осло і Акерхузького університетського коледжу прикладних наук. Фінансується Міністерством закордонних справ Норвегії. Метою проекту є зміцнення місцевого самоврядування в Україні шляхом підвищення ефективності діяльності органів місцевого самоврядування та якості надання послуг у соціальному секторі, сферах економіки й фінансів та створення умов для забезпечення соціальної рівності і впровадження європейських стандартів.

Робота розпочалася традиційно з виступів організаторів проекту, які підвели своєрідний підсумок трирічної роботи, порівняли цілі та очікування з фактичними результатами.  Директор відділу міжнародних проектів Норвезької асоціації місцевих та регіональних влад Еліта Цакуле подякувала муніципалітетам за можливість попрацювати безпосередньо в містах та громадах України. Менеджер проекту Норвезького інституту міських і регіональних досліджень Осло і Акерхузького університетського коледжу прикладних наук Одне Осланд відмітив високий рівень виконаної роботи міст-учасників в рамках проекту. Далі учасники мали можливість познайомитися з досвідом норвезьких колег. Камілла С.Ейдсволд презентувала роботу норвезького муніципалітету на прикладі міста Фредрікстад.

Представники міст-учасників проекту проаналізували результати соціологічного дослідження, проведеного соціологічною агенцією «ОперСо» у містах та ОТГ. Відмітили і сильні сторони роботи свого муніципалітету, і проблемні питання. Розробили план дій щодо підвищення якості місцевої демократії, детально обговорили методологію та інструменти впровадження заходів щодо ефективності управління на місцях.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua