Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
19 квітня 2018 року 17:45

Загальні збори Калиномостівської громади

18 квітня у Калиновому Мості відбулися загальні збори жителів сіл Калиновомостівської громади за участі міського голови Олексія Рябоконя.

Про роботу старостату у 2017 році доповів заступник міського голови Ігор Шикеринець. Він зазначив, що у звітному періоді було проведено грейдерування вулиць, облаштовано близько 1 км вуличного освітлення у Калиновому Мості, розроблено передпроектні пропозиції реконструкції приміщення Калиновомостівської школи для облаштування Центру громади, встановлено дитячий майданчик в селі Замостище. Видатки старостату на утримання бюджетних установ у 2017 році склали 972,2 тис. грн. Присутні поцікавилися, чому видатки на потреби  Калиновомостівського старостату у 2017 році втричі менші за видатки по Олександрівському старостату. Олексій Рябоконь пояснив, що наповнення бюджету ОТГ з податків, які зібрані на території Олександрівського старостату, є значно більшим. Тому справедливо, що і видатки є пропорційними. Жителі сіл озвучили ряд проблемних питань громади, які необхідно вирішити. Зокрема: облаштувати належним чином дорогу до цвинтаря у Верхоярівці, розширити територію цвинтаря в селі Замостище, ліквідувати стихійні сміттєзвалища та налагодити належним чином  систему збору і вивезення твердих побутових відходів з території населених пунктів громади. Директор КП „Каштан“ Віталій Скочко наголосив, що переважна більшість домогосподарств старостату не уклали з підприємством договори на вивезення твердих побутових відходів. Так, у Калиновому Мості, Верхоярівці і Замостищі кількість договорів становить 31%, 14% і 7% відповідно, при цьому роз’яснювальна робота проводиться постійно, в тому числі і під час проведення виїзних прийомів.

Завершенням загальних зборів старостату стала концертна програма, яку підготували для присутніх учасники художньої самодіяльності Калиновомостівського сільського Будинку культури.

 

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua