Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
5 квітня 2018 року 17:43

Пирятинську міську ОТГ відвідали колеги з Донецької та Луганської областей

Пирятинську міську ОТГ відвідали колеги з Донецької та Луганської областей

5 квітня Пирятинську міську ОТГ з навчальним візитом відвідали представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування з Донецької і Луганської областей на чолі з експертом проекту ПРООН в Україні Іриною Скляровою.

Зустріч з нашими колегами розпочалась в конференц-залі Пирятинського ліцею презентацією Пирятинської міської ОТГ. Про досвід нашої громади у впровадженні реформи децентралізації та залучення ресурсів Міжнародної технічної допомоги розповів гостям заступник міського голови Ігор Шикеринець. Він окремо зупинився на повноваженнях, які отримала громада після об’єднання. Розповів про досвід участі у різноманітних програмах, що дають можливість залучати додаткові кошти під час реалізації інфраструктурних проектів, про впровадження Громадського бюджету, як основи партисипаторної демократії.

Про облаштування Центру надання адміністративних послуг в рамках проекту GIZ «Реформа управління на сході України», реалізацію проектів міжмуніципального в сфері поводження з ТПВ та покращення якості водозабезпечення територіальних громад розповів заступник міського голови Максим Варава. Заступник міського голови Раїса Андрейщук презентувала результати децентралізації в галузі освіти в Пирятинській міській ОТГ. Вона зазначила, що наша громада має єдиний освітній простір – три опорні школи та дві школи-філії, які з початку поточного року отримали повну фінансову самостійність, а це – очевидні переваги в здійсненні адміністрування та управління закладами. В рамках навчального візиту колеги з Луганської та Донецької областей ознайомились з роботою Пирятинського ліцею, побачили, як працює басейн та Центр розвитку дитини «Долоньки», відвідали КП «Каштан» та Центр надання адміністративних послуг.

Візит відбувся за підтримки ЄС в рамках проекту «Програма відновлення та розбудови миру», який реалізує ПРООН в Україні.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua