Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
28 квітня 2018 року 21:38

Громада Пирятина проти цеху зі змішування мінеральних добрив на території ОТГ

28 квітня в Центрі дитячої та юнацької творчості відбулися громадські слухання щодо намірів будівництва цеху для змішування мінеральних добрив ТОВ „Баришівська зернова компанія“. До участі в обговоренні були запрошені представники підприємства, проектної організації, що виготовляє проект будівництва, депутати і члени виконкому міської ради та жителі Пирятинської міської ОТГ. Участь у засіданні взяли 152 члени громади.

Розпочав громадські слухання головуючий – голова постійної комісії міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи Василь Войпанюк. Він пояснив, що метою обговорення є врахування думки жителів ОТГ з приводу надання дозволу ТОВ „Баришівська зернова компанія“ щодо облаштування цеху для змішування мінеральних добрив на території громади. Також зазначив, що в рамках роботи постійної комісії 26 квітня депутати побували на території колишнього паливного складу, де і планується облаштування цеху. Окрім того, було виміряно відстань від місця розташування об’єкту до найближчої житлової забудови. За інформацією начальника відділу з земельних та екологічних питань виконкому міської ради Євгенія Стадника вона становить 460-470 метрів, а до дитячого садка „Сонечко“ – 620 метрів.

Виконавчий директор ТОВ „Баришівська зернова компанія“ Євген Радовенюк пояснив, що колишній паливний склад донедавна використовувався для зберігання запасів альтернативного палива, яке у своїй роботі використовує підприємство. Саме тому він облаштований належним чином. Тепер же підприємство має намір відкрити в цьому приміщенні цех зі змішування мінеральних добрив. Є.Радовенюк та інші представники ТОВ „Баришівська зернова компанія“ – Василь Стасовський та Володимир Клепач – детально пояснили технологічний процес виробництва рідких мінеральних добрив із аміачної селітри та карбамідно-аміачної суміші з додаванням води. Але підтвердження безпечності такого виробництва не надали, як і висновку державної екологічної експертизи. Пояснили, що документи в процесі підготовки.

Під час обговорення свою думку з приводу намірів ТОВ „Баришівська зернова компанія“ щодо цеху для змішування мінеральних добрив озвучили міський голова Олексій Рябоконь, депутати обласної ради Андрій Сімонов та Іван Близнюк, голова райдержадміністрації Олег Куча, голова районної ради Сергій Пазюк, депутати та члени виконкому міської ради, жителі міста.

Так, як ні коментарів представника проектанта, ні результатів екологічних висновків учасникам громадських слухань не було надано, депутат міської ради Олександр Жайворонок запропонував громадські слухання перенести, щоб до наступного обговорення представники ТОВ „Баришівська зернова компанія“ підготували вичерпну інформацію стосовно процесу виробництва добрив та його вплив на навколишнє середовище. Але таку пропозицію підтримали менше половини зареєстрованих учасників громадських слухань. Натомість, переважна більшість, 88 осіб, проголосували проти цеху зі змішування мінеральних добрив на території Пирятинської міської ОТГ.

Рішення, прийняті під час громадських слухань, носять рекомендаційний характер та повинні бути враховані органом місцевого самоврядування при прийнятті відповідного рішення.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua