Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
30 вересня 2018 року

  Прийміть найщиріші вітання з професійним святом – Днем працівників дошкільної освіти!

  Професія вихователя і всіх працівників дошкільних установ вимагає від більшості глибокої самовіддачі, величезного терпіння і нескінченної любові до своєї справи. Дошкільний вік - особливо важливий і відповідальний період у житті. В цьому віці формується особистість, і закладаються основи здоров’я. З вашою допомогою дітлахи Пирятинської ОТГ пізнають секрети навколишнього світу, вчаться любити і берегти свою Батьківщину.

 

28 вересня 2018 року

 

18-19 вересня 2018 року в м. Києві на базі Державного підприємства „Головний навчально-методичний центр Держпраці“, відбувся семінар-навчання на тему: ,,Роз’яснення вимог Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю та Порядку здійснення державного нагляду за додержанням законодавства про працю“ У семінарі взяла участь головний спеціаліст - інспектор праці управління економіки виконкому Пирятинської міської ради Юлія Йощенко.


28 вересня 2018 року

  15 ініціаторів проектів протягом триденного тренінгу навчилися розраховувати основні показники та оформили свої ініціативи у вигляді готових бізнес планів, які були подані на розгляд експертного комітету. За підсумками розгляду та обговорення оцінок було прийнято колегіальне рішення та визначено переможців конкурсу 2018 року.
        Проект ,,Розвиток альтернативної енергетики в Пирятинській міській ОТГ посів ІІ місце з результатом 81,60 бали.

28 вересня 2018 року

  У рамках святкування Дня визволення міста від німецьких загарбників 27 вересня в Центрі дитячої та юнацької творчості зібрались активні шукачі пригод та знавці історії рідного краю. Учні закладів освіти (4 команди по 7 учнів) стали учасниками  квест-вікторини „Чи знаєш ти своє місто?“.

 

 

28 вересня 2018 року

 З метою попередження порушень законодавства про працю, підвищення рівня знань населення, привернення додаткової уваги суспільства до наслідків використання найманої праці без належного оформлення на території Пирятинської об’єднаної територіальної громади, розпочалася інформаційно-роз’яснювальна робота інспектора праці Юлії Йощенко.

 

28 вересня 2018 року

  24 вересня в Управлінні Державної служби з питань праці у Полтавській області було вручене посвідчення інспектора праці Йощенко Ю.М – головному спеціалісту - інспектору праці управління економіки виконкому Пирятинської міської ради.

 

27 вересня 2018 року

26 вересня 2018 року відбулося чергове засідання виконкому  Пирятинської міської ради під головуванням міського голови Олексія Рябоконя.  На засіданні були присутні 11 членів виконавчого комітету, які заслухали та обговорили 7 основних питань порядку денного. Затверджено штатні розписи методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту, опорних закладів загальної середньої освіти, а також закладів дошкільної, позашкільної освіти та школи естетичного виховання Пирятинської міської ради на 2018-2019 навчальний рік.

          

27 вересня 2018 року

У виборах на посаду старости села Калинів  Міст Пирятинської ОТГ (у селах Калинів Міст, Верхоярівка, Замостище) 23 вересня 2018 року переміг Бабак Руслан Миколайович (23.07.1987 р.н., освіта вища,  член ВО ,,Свобода“, безробітний; місце проживання – м. Пирятин Полтавської області; обраний шляхом самовисування), який  набрав  129 голосів, що становить 50,39 % від кількості виборців, які взяли участь у голосуванні.

 

27 вересня 2018 року

    Щороку в Україні  реєструються харчові отруєння, що викликані споживанням грибів, найчастіше пов’язані  з вживанням невідомих дикорослих грибів. На території Полтавської області з початку 2018 року грибами дикорослими отруїлися 5 осіб,  із них троє дітей, в тому числі у Пирятинському районі - 2 випадки (1- дитина, 1- літня особа), дикорослі гриби зібрані самостійно постраждалими  в лісопосадках нашого району.

 

27 вересня 2018 року

  Вітаю з Всесвітнім днем туризму – святом усіх, кого ваблять близькі й далекі мандрівки, активний і змістовний відпочинок. Туризм, який називають соціальним феноменом кількох останніх століть, – це ціла сфера життя, що охоплює мільйони людей, різні галузі економіки, екологію та виробництво, сприяє пожвавленню міжнародних обмінів та людських контактів.

 

26 вересня 2018 року

 Вже доброю традицією  стало призначення стипендій міської ради творчо обдарованим дітям та молоді – переможцям конкурсів, змагань, олімпіад обласного, всеукраїнського та міжнародного рівнів. Призначення стипендій – це, насамперед, визнання високих здобутків юних пирятинців, що прославляють наш Пирятин та країну, поштовх до розвитку їх творчого потенціалу, самореалізації та самовдосконалення.  Імена ж стипендіатів назавжди залишаються в літописі досягнень молодіжного руху міста.

      

26 вересня 2018 року

  У  1868 році рівно 150 років тому в Пирятині було випущенно власну поштову марку номіналом 3 копійки, яка була на той час єдиною по всій тодішній Полтавській губернії. Вже значно пізніше цю ідею підхопили місто Лубни, Зіньків, Хорол, Полтавське губернське земство, випустивши для власних потреб партію марок,   які наклеювались на листи та кореспонденцію по повіту та за його межами, але естафета першості належала Пирятину.

      

25 вересня 2018 року

Наказом Міністерства освіти і науки України від 22 серпня 2018 року № 931 врегульовано проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2019 року.

Відповідно до наказу кожен зареєстрований учасник має право пройти тести щонайбільше з чотирьох навчальних предметів. Загалом зовнішнє незалежне оцінювання відбуватиметься з одинадцяти навчальних предметів: українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська мова, іспанська мова, німецька мова, французька мова.

25 вересня 2018 року

25 вересня пройшов урочистий захід з нагоди 20-річчя заснування клубу людей з інвалідністю ,,Мрія“.

У заході взяли участь члени клубу, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, волонтери.

 

25 вересня 2018 року

 У суботу, 22 вересня на районному стадіоні „Ювілейний“ у вечірню пору було людно і гомінко. Зібралися громада, щоб разом розділити радість головного свята рідної землі.

 Миттєвості святкування іменин міста вражали своєю різноманітністю. Для жителів та гостей організовано справжню гостину. Спочатку пирянці відвідали смачні фут-зони та посмакували солодощами, потім милувалися різними фото-зонами. Митці декоративних витворів та художники презентували справжню галерею своїх унікальних робіт. Яскраві, різнобарвні вишивки, як завжди,  чарували своєю неповторністю і красою.  Для любителів історії  була представлена цікава історична локація про Пирятин. Спробувати свої навики в мистецтві та пограти в безпрограшну лотерею зібрались найменші жителі міста.

         

25 вересня 2018 року

  21 вересня відбулася зустріч за участю начальника управління кадрового забезпечення Головного управління Національної поліції в Полтавській області Сергія Гаврика стосовно налагодження співпраці та роботи дільничних. Під час робочої зустрічі обговорювалось питання щодо  критерій підбору кандидатів на вакантні посади Дільничних офіцерів поліції з числа місцевих жителів, які після успішного проходження всіх етапів конкурсного відбору та професійної підготовки обслуговуватимуть територію громади. 

 

25 вересня 2018 року

На початку жовтня  2018 року з метою профілактики сказу тварин в мисливських угіддях району буде проведена пероральна вакцинація диких м’ясоїдних тварин шляхом розкладання вакцино-утримуючих принад.

Вакцино-утримуючі принади розкладаються на узліссі, обабіч шляхів та полів, на перехрестях лісових доріг, вирубок.

 

25 вересня 2018 року

Відділ освіти, молоді та спорту міської ради інформує, що з метою підвищення доступності та якості освіти в Україні компанією „EDUGET“ створено інноваційний проект з онлайн-підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання „Будь розумним/Ве Smart“, в рамках якого кожен учень отримує безкоштовний доступ до курсів підготовки з української мови та літератури, історії України, математики, біології, англійської мови, фізики, хімії та географії. 

25 вересня 2018 року

  22 вересня під час святкування Дня міста вперше жителям громади продемонстрований наявний промисловий потенціал, зокрема, підготовлена виставка техніки, яку виробляє ТОВ „ВК „Будагромаш“ та спецавтомобілів, які утримують комунальні підприємства „Каштан“ і Пирятинські госпрозрахункові очисні споруди.

       

24 вересня 2018 року

 З нагоди Дня міста 22 вересня 2018 року святкові концерти від кращих колективів нашого краю відбулися на майданчиках у різних мікрорайонах міста.         

 Присутніх, які прийшли зарядитися енергією, теплом, позитивом, хорошим настроєм вітали команда  фіналістів обласного конкурсу КВН „Кіпіш“ та вихованці вокального гуртка Пирятинського центру дитячої та юнацької творчості.

23 вересня 2018 року

 Сьогодні відбуваються  повторні вибори на посаду старости села Калинів Міст Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади (у селах Калинів Міст, Верхоярівка, Замостище).

 Претендентами на цю посаду є Шаповал Ольга Миколаївна та Бабак Руслан Миколайович. Тож до 20.00 години жителі Калиномостівського старостинського округу мають зробити свій вибір та віддати голос за одного з кандидатів. 

 

23 вересня 2018 року

З 12 по 17 вересня у місті Генічеськ проходив Чемпіонат України з сумо серед юнаків та дівчат. Пирятинський район представляли  9 спортсменів у різних вагових та вікових категоріях. Змагання були відбірковими до Кубку Європи, тому конкуренція була велика, кожен хотів „вирвати“ перемогу.

 

22 вересня 2018 року

Сьогодні в рамках проведення заходів до Дня міста о 14.00 учні шкіл нашої громади разом зі своїми домашніми улюбленцями взяли участь у виставці тварин. Дітлахи із задоволенням представили своїх улюбленців: собак, кішок, черепах, равликів, хом’яків, папуг, морських свинок. Виставка була цікавою, пізнавальною та яскравою. Учасники зарядилися морем позитиву та гарним настроєм.

22 вересня 2018 року

 Під    таким     гаслом     учні та викладачі Пирятинської школи естетичного виховання біля Будинку культури  22 вересня 2018 року, провели святковий концерт присвячений Дню міста.

 Справжній заряд позитивних емоцій подарували усім присутнім юні таланти хореографічного колективу „Стиль“ танцями „Полька з вареничками“ та Закарпатський“. Ліза Докторенко, Евеліна Волошина, Ірина Науменко, дитячий ансамбль „Соняшник“ і інші виконавці вкотре продемонстрували звучання тембру своїх прекрасних голосів. 

22 вересня 2018 року

Міцне здоров’я – запорука щасливого життя, основа для процвітання нашої громади. Благодійний марафон „Рух заради життя“ о 12.30 зібрав пирятинців внести свій вклад та допомогти у зібранні коштів на лікування 3-х річної пирятинки Віри Найди, яка потребує хіміотерапії та виховується бабусею.
    

22 вересня 2018 року

 

 Сьогодні пирятинці святкують 864-у річницю з дня заснування нашого славного древнього і водночас молодого міста Пирятина.
Для дітей розваги почалися у сквері ,,Фантазія“. Колектив Опорного закладу Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІ ст. школи № 6 представив перегляд вистави "Аліса в країні чудес". Вистава створена за мотивами однойменної казки Льюїса Керрола! Це справжня фантастична подорож з улюбленими казковими героями.
      Нестримна фантазія та чарівний світ, яскраві хвилюючі образи маленьких акторів, і неймовірні пригоди полонили серця глядачів. Наприкінці влаштовано фотосесію на фоні декорацій. Дітлахи отримали гарний настрій і море емоцій.

22 вересня 2018 року

  Сьогодні відбувся фестиваль талановитої родини „Тепло родини – вишите добром…“. Сім’я – основа суспільства, його важлива ланка, берегиня людських цінностей, культури та історичної спадкоємності поколінь. Наша громада має багато обдарованих родин.Тому фестиваль зібрав плеяду творчих сімей. Відома істина стверджує, що талановиті діти народжуються у талановитих батьків.

22 вересня 2018 року

  В нашому місті відбулася дуже важлива подія. Сьогодні о 10:00, біля районного Будинку культури відбувся спільний молебен за Україну, Пирятин та пирятинців! Його відслужили представники різних конфесій. Присутні разом молилися за Україну, її синів та дочок! Спільно виконали молитву за Україну "Боже великий, єдиний, нам Україну храни!" та пісню М.Лисенка на слова І.Котляревського "Де згода в сімействі, там мир і тишина".Це важливий крок до єднання нашої громади.

22 вересня 2018 року

Сьогодні міський голова Олексій Рябоконь і секретар міської ради Тетяна Чайка вшанували пам'ять Почесних громадян м. Пирятин та поклали квіти на могили і хвилиною мовчання вшанували пам’ять видатних людей, які завдяки своєму внеску у розвиток нашого міста назавжди залишаться у пам’яті пирятинців.

21 вересня 2018 року

   Цими днями Центр надання адміністративних послуг виконкому міської ради відзначив свій перший день народження, з моменту його відкриття минув один рік. З цієї святкової нагоди у ЦНАПі відбулася прес-конференція з місцевими ЗМІ, в якій взяли участь міський голова Олексій Рябоконь, керуючий справами виконкому міської ради Лариса Кочур та керівник-адміністратор Центру надлання адмінпослуг Людмила Коваль. Вони дали відповіді на запитання кореспондентів та коротко підбили перші підсумки роботи Центру.

 

21 вересня 2018 року

В цьому році міська рада вирішила продовжити традицію, започатковану в минулому році при підготовці Дня міста. Аби на білбордах чи сіті-лайтах були розміщені не просто банальні вітання, а фото наші дітей, які відвідують  позашкільні та дошкільні заклади. Ідея полягала в тому, щоб створити святковий настрій та нагадати пирятинцям, що в Пирятинській міській раді працюють дитячо-юнацька спортивна школа, школа естетичного виховання, Центр дитячої та юнацької творчості, які мають значні успіхиі досягнення, а вихованці позашкілля є переможцями різних змагань, конкурсів національного, обласного та районного рівнів. 

21 вересня 2018 року

  Сьогодні на базі Пирятинського ліцею відбувся захід в рамках проекту Національного Олімпійського Комітету України „Олімпійська лабораторія“. Вперше в історії Полтавської олімпійської родини та Пирятинщини команда „БЕМС“ Пирятинської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів № 4 стала переможцем Всеукраїнського спортивно-масового заходу для дітей „Олімпійське лелеченя“. Сміливість і сила, благородство і доброта, спритність і витривалість, поєднання фізичної досконалості з моральним переконанням – крок до олімпійського спорту наших спортсменів.


21 вересня 2018 року

Сьогодні працювала виїзна комісія на чолі з  міським головою Олексієм Рябоконем на території Опорного закладу Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ степенів № 6. Проводилося обстеження покрівлі будівлі перед початком планових робіт щодо реконструкції і повного її перекриття. Міською радою було прийнято рішення, яке знайшло підтримку серед батьків учнів школи, ліквідувати недоліки щодо затікання даху та зробити його сучасним і привабливим.

Роботи з реконструкції покрівлі виконує підрядна організація ТОВ  „Ремтехналадка“ з міста Полтави.

 

21 вересня 2018 року

  21 вересня у Пирятинському  ліцеї відбулася урочиста подія з нагоди обрання Президента ліцею на  2018-2019 навчальний рік. Кандидати в президенти  Кореневська Марія, Сокур Дарина, Сковорода Олександра та Суреля Валерія ознайомили присутніх  зі своєю програмою.

  У  голосуванні брали участь учні 8-11 класів, вчителі та адміністрація закладу. На захід був запрошений міський голова Олексій Рябоконь, який також взяв участь у виборах.

 

21 вересня 2018 року

  З метою покращення благоустрою міста та безпеки пішоходів 20.09.2018 підрядною організацією, з якою міська рада співпрацює не один рік, проведені роботи  по асфальтуванню тротуару по вулиці Аврущенка  біля території Пирятинської центральної районної  лікарні.

  Крім того, з метою  упорядкування   пішохідного  руху в районі залізничного переїзду по вулиці Соборній  облаштовано новий тротуар  для зручності мешканців завокзальної частини міста.  

 

21 вересня 2018 року

  20 вересня в тестому режимі запрацював фонтан. Продовжуються роботи по облаштуванню тротуарної частини, вирішується питання щодо заміни старої плитки навколо фонтану на нову. Улюблене місце відпочинку багатьох мешканців нашого міста та гостей  повинно бути  затишним, привабливим та комфортним.

 

20 вересня 2018 року

 19 вересня 2018 року у Центрі громадського діалогу м.Пирятин відбулося засідання-семінар за темою: «Презентація менеджмент-плану (плану управління) міжнародною природоохоронною територією – Смарагдовий об’єкт „НПП Пирятинський“.

 У обговоренні взяли участь представники Департаменту екології та природних ресурсів Полтавської обласної державної адміністрації, Міжрайонного управління Держгеокадастру у Гребінківському та Пирятинському районах, Пирятинської міської ради, районної ради, сільські голови району та  суб’єкти господарювання.

      

 

20 вересня 2018 року

19 вересня відбулося засідання комісії з присудження стипендій міської ради обдарованим дітям Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади.

Члени комісії повторно розглянули клопотання Пирятинської станції юних техніків щодо присудження стипендії міської ради Ігорю Гуленову, вихованцю цього закладу, який отримав диплом третього ступеня на Всеукраїнській виставці-конкурсі науково-технічної творчості учнівської молоді „Наш пошук і творчість – тобі, Україно!“ у 2017-2018 навчальному році.

19 вересня 2018 року

  У Центрі дитячої та юнацької творчості  пройшло незвичайне свято – свято творчості, радості, відкритості, щирості – день відкритих дверей !     

  Цього дня  заклад був наповнений дитячим сміхом і друзями.  Двері Центру були  відкриті для всіх тих, хто прагне удосконалення, пошуку нового, хто вміє фантазувати, хто хоче займатися улюбленою справою.  Тут є безліч різноманітних гуртків, і кожен може знайти справу до душі, може реалізувати себе в тому чи іншому напрямку. Діти та батьки  познайомитися з діяльністю кожного гуртка на творчих майданчиках, поспілкувалися з керівниками гуртків. До уваги присутніх був представлений  ,,Парад-перекличка гуртків ЦДЮТ“.

 

19 вересня 2018 року

 13-15  вересня 2018 року в м. Харкові відбувся чемпіонат України з легкої атлетики серед  юнаків та дівчат 2003 року народження і молодше. У складі збірної  команди області були вихованці  Пирятинської ДЮСШ.

18 вересня 2018 року

Щороку 18 вересня пирятинці  йдуть на мітинг до Меморіалу Слави, аби вшанувати пам’ять тих, хто такою дорогою ціною подарував нам мир. Покладанням квітів до обеліску Слави розпочалися святкові заходи з нагоди  визволення Пирятинщини. У заході взяли участь  ветерани, учнівська молодь, представники органів виконавчої влади та  місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, пересічні жителі міста.                                                                

18 вересня 2018 року

Сьогодні о 12.00 годині в парку біля Різдво-Богородицького храму вперше стартував фото-проект „Краса Без Меж“.  Безкоштовну фотосесію  для вагітних організувала депутат Пирятинської міської ради Аліна Мірошніченко. 

У проекті взяли участь 4 молоді пирятинки. Фотограф Світлана Довгенко своєю майстерністю лише підкреслила їх красу та чарівність.

 

18 вересня 2018 року

Щороку традиційно в день визволення Пирятина від фашистських загарбників вшановується пам’ять загиблих у роки війни 1941-1945. Незабутнім для нас усіх  є масовий розстріл  гітлерівцями мирних жителів Пирятинського і сусідніх районів.

Поклали квіти до пам’ятника загиблим у Пироговій Леваді та вшанували пам’ять хвилиною мовчання заступник міського голови з питань діяльності виконкому Ігор Шикеринець та учні Опорного закладу Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6.

 

18 вересня 2018 року

    Щиро вітаю Вас з Днем міста та 75-ю річницею визволення Пирятина від нацистських загарбників.

  Іменини рідного міста – це свято єднання. Місто вже три роки живе та розвивається у статусі об’єднаної громади. І все це завдяки активності, наполегливості, патріотизму, працелюбності і підтримці наших пирятинців.

         

17 вересня 2018 року

14 вересня заступник міського голови Лохвицької міської ради Шрамко Сергій та енергоменеджер Лохвицької міської ради приїздили  з метою вивчення досвіду Пирятинської міської ради. Крім того, більш детально ознайомилися з адміністративними послугами та роботою ЦНАПу.

 Робоча зустріч відбулася за участю  експерта проекту Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) „Реформа управління на сході України“ В’ячеслава Толкованова.

 

17 вересня 2018 року

 17 вересня відбулося засідання комісії з надання разової грошової допомоги малозабезпеченим та хворим громадянам Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. Було розглянуто п’ять заяв громадян, які потребують матеріальної допомоги на лікування.

 

 

17 вересня 2018 року

 Команда Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4, яка представляла Полтавську область, виборола І місце! У Києві нагородили переможців та офіційно закрили всеукраїнський фінал „Олімпійське лелеченя-2018“. У МДЦ „Артек“, що розташовується у мальовничій місцевості Києва – Пущі-Водиці – підвели підсумки всеукраїнського фіналу проекту НОК „Олімпійське лелеченя-2018“ та вшанували призерів та переможців.

 

17 вересня 2018 року

Традиційно, починаючи з 2008 року, 17 вересня в Україні відзначається День рятівника. Свято має свою історію  утворення і наразі працівники пожежної охорони відзначають своє професійне свято у День рятівника України разом зі співробітниками Державної служби з надзвичайних ситуацій. Це свято  тих, хто присвятив себе нелегкій справі, готових прийти на допомогу у будь-яку хвилину, аби допомогти і врятувати чиєсь життя, борячись з вогнем чи іншою стихією. 

 

 

16 вересня 2018 року

    16 вересня, на майдані Незалежності, зібралася активна молодь Пирятина, щоб забарвити себе, своїх друзів та все довкола. Унікальне свято для всіх, хто його відвідав, і, без сумніву, запам’ятається  кольористим днем.

    Зробімо невеличкий екскурс в історію його виникнення. «Холі» або «Фестиваль фарб» - індійське народне свято, яке щороку проводиться на честь приходу весни, символізуючи вигнання зла і відродження життя. В Україні  також приєдналися до давньої індійської традиції, наповнюючи  життя яскравими фарбами!  

  

16 вересня 2018 року

   Щиро вітаю Вас з професійним святом!   Ліс - справжій, живий скарб нашої землі, легені всієї планети. Люди, які професійно стоять на сторожі порядку в лісовому господарстві, на його збереженні та примноженні,   давно і справедливо заслуговують глибоку повагу та високий авторитет.

   Свято звертає увагу всіх людей на необхідність турботи про лісові насадження, про неприпустимість масової вирубки лісів та їх засмічення. Не варто забувати, що турбота та збереження цього природного національного скарбу наш спільний обов’язок, а не тільки професійний обов’язок лісництва.

  

15 вересня 2018 року

 Так, у центральній частині Пирятина вже зранку розгорнувся святковий ярмарок. Цьогоріч 87 місцевих та іногородніх учасників з Полтавської та Чернігівської областей прийняли участь у  заході – це підприємці, фермери, умільці, виробники, майстри, надавачі послуг у сфері розваг для дітей.

 Пирятинцям та гостям міста можна було придбати взуття, одяг, швейні, трикотажні, текстильні, дерев’яні та керамічні вироби, молокопродукти, овочі, фрукти та фруктові джеми, мед та медові напої від виробників, кондитерські вироби,смачну випічку, солодощі, каву та чай. А вишиті сорочки і сукні вражали своєю  кольоровою гамою і  майстерністю.

 

 

15 вересня 2018 року

 Громадська організація ,,Let’s do it, Ukraine“ проводить з метою поліпшення екологічної ситуації в Україні міжнародну соціально-екологічну акцію Всесвітній день прибирання в Україні ,,World Cleanup Day“, яка відбулася 15 вересня 2018 року о 10.00 у 150 країнах світу.

 На сьогодні в  Україні   проблема   смітників – одна  з  найважливіших  і найактуальніших серед проблем  забруднення навколишнього середовища. Громада повинна  усвідомити, що  чисте  навколишнє середовище - це продовження життя.

 

 

15 вересня 2018 року

   З метою покращення фахового рівня працівників виконавчого комітету та депутатів міської ради Пирятинська міська об’єднана територіальна громада вже другий рік поспіль визначена однією з учасниць Школи місцевого самоврядування DESPRO Швейцарсько-українського проекту „Підтримка децентралізації в Україні“ DESPRO.
       З 11 по 14 вересня пройшла перша очна сесія Школи місцевого самоврядування DESPRO. Пирятинську ОТГ цьогоріч представляли заступник міського голови Ігор Шикеринець, начальник управління економіки виконкому міської ради Ірина Солдатова, начальник відділу персоналу та організаційної роботи виконкому міської ради Оксана Мілюта, депутат міської ради Владислав Йощенко та староста села Олександрівки Іван Тарасовський.

14 вересня 2018 року

   14 вересня відбулось підведення підсумків конкурсної   комісії щорічного  міського  конкурсу з благоустрою „Найкращий будинок та благоустрій території“. Відповідно до Положення про Конкурс переможців визначено в трьох номінаціях: „Найкращий під’їзд багатоквартирного будинку“, „Найкращий приватний будинок“, „Найкраща прилегла до підприємства, установи та організації територія“.

  

 

14 вересня 2018 року

Традиційно, починаючи з 2008 року, 17 вересня в Україні відзначається День рятівника. Свято є не лише професійним, оскільки його відмічають також громадяни, які внесли свій внесок у справу ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру. Але, все таки, найбільший вклад зробили саме рятівники, які кожну хвилину рятують і захищають життя людей.

 

14 вересня 2018 року

 14 вересня заступник міського голови з питань діяльності виконкому Максим Варава привітав працівників ТОВ „Пирятиндрев“ з наступаючим святом Дня працівника лісу. Побажав щастя, здоров'я, достатку та наснаги у нелегкій професії.

 

 

 

14 вересня 2018 року

Щиро     вітаю   Вас з професійним святом – Днем фармацевтичного працівника!

Не кожному під силу підкорити собі тонку хімію лікарських засобів, відшукати правильні орієнтири серед міріад назв і віддати всього себе вірному служінню на благо здоров’я ближніх. Саме від фармацевтів багато в чому залежить отримання пацієнтом якісної медичної допомоги.

14 вересня 2018 року

 13 вересня відбулося позачергове засідання виконкому міської ради. Основні питання порядку денного були присвячені відзначенню Дня міста. Затверджено заходи щодо відзначення 75-річниці з дня визволення міста Пирятина від нацистів та 864-ї річниці з дня його заснування. Члени виконкому позитивно поставилися до інформації Лідії  Прокопенко, начальника відділу культури і туризму, яка презентувала програму святкування. Вона детально розповіла, які з ж заходи чекають пирятинців на наступному тижні і безпосередньо 22 вересня - це і концерти,  дитяча вистава, різні виставки, до речі, не тільки дитячої тематики, а й зокрема, виставка спецтехніки, яка відбудеться біля стадіону ,,Ювілейний“, екскурсії по місту, які проводитимуться працівниками музею та багато інших цікавих заходів. 

14 вересня 2018 року

       

 Підтримайте голосуванням проекти членів нашої громади, які беруть участь у конкурсі Бюджету участі Полтавської області-2018!

13 вересня 2018 року

 Щиро вітаю Вас з професійним святом!   В сучасному світі для того щоб впевнено почувати себе у будь-який професії недостатньо тільки досконало володіти спеціалізованими знаннями та навиками. Так успішного програміста відрізняє: досконале знання операційних систем, професійний рівень роботи з апаратною частиною комп’ютерної техніки, володіння декількома мовами програмування, розуміння принципів побудови зручних інтерфейсів користувача, можливість проектування та розробки програмних систем. 

 

 

12 вересня 2018 року

  Триває реалізація проектів Громадського бюджету. Незабаром улюблене місце відпочинку багатьох пирятинців "біля оленя" по вулиці Соборна доповниться новим красивим фонтаном і стане ще більш привабливим і комфортним. Зараз тривають роботи по реконструкції фонтану. 

  

12 вересня 2018 року

З метою забезпечення безпеки дорожнього руху та виконання заходів з благоустрою міста 11.09.2018 та 12.09.2018 КП „Каштан“ проводяться роботи по обпилюванню гілок дерев по вулицях Ярмаркова, Визволення та Київська. Планується продовження робіт і по інших вулицях міста. Також розпочаті роботи по фарбуванню автобусних зупинок міста.

12 вересня 2018 року

15 вересня 2018 року о 8 годині на передсвятковий ЯРМАРОК (вул.Соборна та майдан Незалежності)

з нагоди свята – Дня міста Пирятин, який буде відзначатися 22 вересня 2018 року

      В ярмарку візьмуть участь: товаровиробники продовольчих та непродовольчих груп товарів (місцеві   та іногородні), сільгоспвиробники, народні умільці, майстри.

    

11 вересня 2018 року

       Чи знаєте ви коли жінка найкрасивіша та найчарівніша? Так, коли  вагітна. Тож, майбутні мами, цей проект для вас! 

 

11 вересня 2018 року

22 вересня 2018 року

9.00. – Покладання квітів до могил Почесних громадян міста

З 9.00. – Автобусні та пішохідні екскурсії по древньому місту від Пирятинського краєзнавчого музею

 

 

11 вересня 2018 року

 8 вересня  в місті Полтава відбувся жіночий форум ,,Створена надихати“.

 Організатор    та    автор   ідеї  заходу  - полтавчанка Наталія Латиш,   власниця брендингового агентства ,,Есфі“.  Форум ,,Створена надихати“ - це соціальний проект, який надає нових сил, натхнення і бачення шляху для кожної жінки-учасниці. У програмі форумі були надихаючі історії жінок, які навчилися жити в гармонії з собою.

 

11 вересня 2018 року

 Управління економіки виконкому міської ради інформує, що станом на 01 вересня 2018 року, за даними моніторингу середніх роздрібних цін на основні продовольчі товари в супермаркетах та на ринку, за серпень місяць знизилися ціни на сезонні овочі та фрукти: картоплю, капусту, цибулю, томати, огірки, перець, баклажани, часник, яблука, виноград, дині. Особливо різко знизилась ціна на моркву: у cупермаркетах на 8.00 грн., на ринку - на 11.50 грн.

    

11 вересня 2018 року

 Днями відбувся традиційний баскетбольний турнір вуличних команд  до Дня міста, в якому взяли участь чотири команди. Цьогорічними переможцями стала команда, яка представляла  вулицю Європейська.

Переможці та призери змагання нагороджені медалями та грамотами. Організатором змагань виступив фізкультурно-спортивний  клуб „Оранжевий м’яч“.

 

11 вересня 2018 року

 Днями в обласному Центрі естетичного виховання  учнівської молоді було підведено та оприлюднено результати рейтингового оцінювання діяльності закладів позашкільної освіти області за підсумками їх участі в обласних масових заходах художньо-естетичного напряму  у 2017-2018 роках.

 Згідно з доведеними результатами Пирятинський Центр дитячої та юнацької творчості посів 2 місце у рейтингу успішності закладів позашкільної освіти області та нагороджений грамотою Департаменту освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації.

 
10 вересня 2018 року

Санаторно-курортне лікування громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи є однією із основних соціальних гарантій визначених Законом України „Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи“.

 На засідання колегії Департаменту соціального захисту населення Полтавської обласної державної адміністрації 29.08.2018 розглянуто питання щодо забезпечення у поточному році санаторно-курортним лікуванням громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, за рахунок коштів державного бюджету та інших джерел фінансування.

 

9 вересня 2018 року

  7 вересня за участі заступника міського голови Максима Варави, керівництва КП ,,Пирятинський міський водоканал та експерта українсько-швейцарського проекту ,,DESPRO відбулася робоча зустріч з жителями села Калинів Міст щодо розширення мережі централізованого водопостачання.

  

8 вересня 2018 року

Щорічно це свято відзначається у другу неділю вересня. За роки становлення української незалежної держави працівникам нафтогазової галузі вдалося зберегти надбання попередніх поколінь та продовжити розвиток стратегічно важливої для країни галузі промисловості. Сьогодні нафтогазова галузь відіграє надзвичайно важливу роль у розбудові української економіки та суспільства. 

7 вересня 2018 року

 Традиційно у другу суботу вересня відзначається свято всіх прихильників здорового способу життя, фізкультурників, спортсменів та  ветеранів спорту - День фізичної культури і спорту України. За всіх часів саме здорові духом і тілом люди складали опору суспільства, адже спорт не тільки дає здоров’я, він загартовує характер і волю.

 

7 вересня 2018 року

 7 вересня відбулось фінальне засідання конкурсної   комісії щорічного  міського  конкурсу „Кращий підприємець Пирятинської міської ОТГ“. Відповідно до Положення про Конкурс переможців визначено в двох номінаціях.

 В номінації  „Кращий підприємець“ переможець - ФОП Немийнога Л.Г. (1 місце),  призери - ФОП Науменко М.П. (2  місце) та ФОП Тарасенко В.В. (3 місце).


7 вересня 2018 року

   Щороку в другу суботу вересня в Україні відзначається День фізичної культури і спорту,  який традиційно вважається професійним святом для спортсменів, ветеранів спорту та людей, які зробили спортивно-викладацьку діяльність своєю професією. 

   7 вересня у великій залі адмінбудинку відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня фізичної культури і спорту. Всіх, причетних до фізичної культури і спорту в міській об’єднаній територіальній громаді та районі, привітали міський голова Олексій Рябоконь, виконувач обов’язків  голови  райдержадміністрації  Владислав Гуленко, виконувач обов’язків голови районної ради Олексій Гусак, начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Володимир Романенко та начальник відділу освіти, молоді та спорту міської ради Тамара Коваленко.

7 вересня 2018 року

 07  вересня  2018  року  відбулось  засідання  комісії  з  питань  наповнення  та  здійснення  аналізу  виконання  доходної  і  видаткової  частини  бюджету  Пирятинської  міської  об’єднаної  територіальної  громади,  яку  провів  міський  голова  Олексій  Рябоконь.

 

7 вересня 2018 року

 07 вересня 2018 року  відбулася робоча нарада у міського голови Олексія Рябоконя за участю керівників комунальних підприємств, надавачів послуг з постачання електроенергії, теплової енергії, газопостачання та директорів закладів загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти з питань підготовки житлово-комунального господарства міста, закладів освіти і культури Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади до роботи в осінньо-зимовий період  2018-2019 років.

 

7 вересня 2018 року

Фінансове  управління  Пирятинської  міської  ради  повідомляє, що  граничний термін перехідного періоду  з  старих  рахунків  для зарахування доходів до державного та місцевих бюджеті,  які  діяли  до  01  липня  2018  року,   на  нові  рахунки,  які  введенні  в  дію  з  01  липня  2018  року,   закінчується  10  вересня  2018  року!

З 11.09.2018 кошти, які сплачуватимуться платниками на старі рахунки, не будуть зараховуватись до бюджетів, а повертатимуться платникам як нез'ясовані надходження.

6 вересня 2018 року

5 вересня 2018 року у Центрі дитячої та юнацької творчості відбувся захід, організований громадською організацією „Нова Полтава“  стосовно організації та проведення  акції Всесвітнього прибирання зелених зон і благоустрою територій „World Cleanup Day“, правильного сортування відходів. Акція запланована на 15 вересня поточного року. 

6 вересня 2018 року

 Сьогодні в рамках проекту ,,Енергоефективність у громадах II“ відбулась конференція ,,Мережа енергоефективних громад: впровадження локального енергетичного менеджменту“. На заході було офіційно представлено 30 громад, які перемогли в даному проекті, в  числі переможців і Пирятинська міська ОТГ.

 

6 вересня 2018 року

У Центрі надання адміністративних послуг виконавчого комітету Пирятинської міської ради  запрацював мобільний офіс, який обслуговує клієнтів „на дому“. Новий сервіс працює для людей з особливими потребами, з інвалідністю та для громадян, які знаходяться на стаціонарному лікуванні.

 

5 вересня 2018 року

05 вересня відбувся День міської ради в Олександрівському старостаті. Міський голова Олексій Рябоконь провів особистий прийом громадян, спеціалісти міської ради з керівниками комунальних підприємств відвідали об’єкти соціальної сфери.

5 вересня 2018 року

05 вересня відбулося засідання опікунської ради при виконавчому комітеті Пирятинської міської ради. Секретар опікунської ради Анастасія Колос  ознайомила присутніх членів комісії зі змістом листів, що надійшли на адресу опікунської ради.

5 вересня 2018 року

 Щиро вітаю друзів, партнерів, колег і всіх небайдужих людей з Днем благодійності!

 Ви  обрали нелегку, але дуже почесну і шляхетну справу – допомагати іншим. Сьогодення показує, якою важливою й необхідною є ця робота. Адже доки в Україні є хоча б одна сирота або хвора дитина, доки є самотні й старі люди, доки довкілля потребує захисту – доти благодійна діяльність буде потрібною та актуальною. Не можна не згадати сьогодні тих, хто поділився частиною свого серця і достатком з воїнами АТО, які оберігають наш спокій і суверенітет держави. 

4 вересня 2018 року

04 вересня 2018 року з навчальним візитом в рамках програми ,,Маршрути успіху“ Київського регіонального відділення Асоціації міст України в рамках проекту ,,ПУЛЬС“ на тему: „Досвід реалізації проектів і програм у Пирятинській міській ОТГ“ завітала делегація представників об’єднаних громад із Київщини.

Олексій Рябоконь презентував Пирятинську об’єднану територіальну громаду, ознайомив присутніх з досвідом міської ради щодо участі в міжнародних проектах та програмах.  

4 вересня 2018 року

03 вересня  2018 року у міській раді відбулася оперативно-розпорядча нарада за участі головних спеціалістів комунальних підприємств Пирятинської міської ОТГ  на тему „Зміни у законодавстві України, які безпосередньо стосуються фінансово - господарської діяльності комунальних підприємств міста“.

 

 

3 вересня 2018 року

У період з 27 серпня по 2 вересня в Пирятинському районі сталося 3 пожежі сухої трави на відкритих територіях присадибних ділянок громадян. Статистика підтверджує, що майже всі такі пожежі виникають через людський фактор. Необережно кинутий сірник, недопалок, тліюче вогнище, пустощі дітей з вогнем — це може призвести до того, щоб через п’ять хвилин усе навколо палало. Особливу небезпеку становлять стихійні палії, що навмисно підпалюють сухостій, приміром, щоб упорядкувати прилеглу територію. Дуже часто такі безглузді дії на присадибних ділянках переростають у неконтрольовані горіння, які загрожують знищенням будівель та споруд житлового сектора, а в окремих випадках травмуванням, або навіть загибеллю людей.

2 вересня 2018 року

Уже традиційно у першу неділю вересня у нашій державі відзначається День підприємця. Розвиток підприємництва і збільшення на цій основі надходжень до бюджету дає можливість вирішувати ряд найактуальніших соціально-економічних проблем, передбачає зміцнення економіки, надає їй гнучкості, створює нові робочі місця, підвищення добробуту нашої громади.

1 вересня 2018 року

Вже минуло літо променисте,
      І дзвоник знов до школи кличе нас.
     Тут все святково, гарно і врочисто
      В щасливу путь і в добрий час!
 

1 вересня у всіх школах Пирятинської об’єднаної громади відзначали свято Першого дзвоника та День знань. Перше вересня єднає нас усіх, бо кожен колись у цей день переступив поріг рідної школи, відкрив першу книжку, написав перше слово.

1 вересня 2018 року

 31 серпня 2018 року на базі Пирятинського ліцею відбувся захід, організований Асоціацією ОТГ.  З вітальним словом виступили міський голова Олексій Рябоконь  та  виконавчий директор Асоціації ОТГ Валентина Полтавець.

Серед учасників зібрання були  представники ОТГ, Держенергоефективності, представники Проекту ПРООН, експерти з ВП ,,Київський обласний експертний центр енергоефективності“, Асоціація енергосервісних компаній, виробники енергоефективних матеріалів та технологій, такі як ТОВ ,,Ондулін Будівельні матеріали“, ДП ,,Капарол Україна“, ТОВ ,,Золотой Мандарин Квадра“ та телекомунікаційна компанія ,,Датагруп“.

 

1 вересня 2018 року

31 серпня 2018 року на базі Пирятинського ліцею відбулося виїзне засідання Полтавського обласного регіонального відділення Асоціації об’єднаних територіальних громад. Головував на засіданні заступник голови Асоціації ОТГ, міський голова Олексій Рябоконь. В ньому взяли участь виконавчий директор Асоціації ОТГ Валентина Полтавець та  представники об’єднаних територіальних громад.

 

1 вересня 2018 року

 Від усього серця вітаю вас з Днем знань!
     Це свято насамперед тих, хто вперше у житті переступає поріг школи. Тих, хто прийшов сюди зі своїми дітьми чи онуками. Тих, хто щоденно віддає їм свої знання та тепло сердець, навчає і виховує в дусі любові до України.

 

1 вересня 2018 року

31 серпня 2018 року в адмінбудинку відбувся семінар на тему „Куди рухається децентралізація“, за підтримки першого заступника голови Пирятинської райдержадміністрації Владислава Гуленка та громадської організації „Агенція розвитку Пирятинщини“. У заході взяли участь представники Пирятинського, Лубенського, Чорнухинського та  Оржицького районів. Пирятинську міську раду на семінарі представляли працівники виконкому міської ради,  депутати міської ради та її виконачого комітету.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua