Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
1 вересня 2018 року 13:16

Виїзне засідання Асоціації об’єднаних територіальних громад

31 серпня 2018 року на базі Пирятинського ліцею відбулося виїзне засідання Полтавського обласного регіонального відділення Асоціації об’єднаних територіальних громад. Головував на засіданні заступник голови Асоціації ОТГ, міський голова Олексій Рябоконь. В ньому взяли участь виконавчий директор Асоціації ОТГ Валентина Полтавець та  представники об’єднаних територіальних громад.

В ході заходу проведені бюджетні консультації. Ключовими питаннями, які були предметом обговорення, стали проблеми, які виникли в малих містах у ході впровадження нового бюджетного та податкового законодавства і реалізації реформи місцевого самоврядування.  Насамперед, це стан та утримання доріг, реформа медицини та утримання первинної ланки, підсумки роботи ОТГ та обмін досвіду між ними, зокрема налагодження діалогу в об’єднаних громадах.

Актуальним було питання необхідності рівноцінної  фінансової підтримки для всіх новостворених об’єднаних громад у вигляді субвенції на розбудову інфраструктури ОТГ.   Керівники об’єднаних громад висловили пропозицію, що необхідно забезпечити розподіл додаткової дотації з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення переданих з державного бюджету видатків на утримання закладів освіти та охорони здоров’я між усіма місцевими бюджетами, що мають прямі міжбюджетні відносини.

У підсумку обговорення головами об’єднаних громад було прийнято рішення:  підготувати лист голові Полтавської ОДА Валерію Головку щодо чіткого розмежування повноважень міських ОТГ та районних гілок влади, а також проведення зустрічі з метою взаємодії з місцевими органами влади.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua