Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
4 вересня 2018 року 16:50

Навчальний візит Київського регіонального відділення Асоціації міст України

04 вересня 2018 року з навчальним візитом в рамках програми ,,Маршрути успіху“ Київського регіонального відділення Асоціації міст України в рамках проекту ,,ПУЛЬС“ на тему: „Досвід реалізації проектів і програм у Пирятинській міській ОТГ“ завітала делегація представників об’єднаних громад із Київщини.

Олексій Рябоконь презентував Пирятинську об’єднану територіальну громаду, ознайомив присутніх з досвідом міської ради щодо участі в міжнародних проектах та програмах.  Впродовж зустрічі активно обговорювався досвід нашої громади по  реалізації проектів міжмуніципального співробітництва по ТПВ, якісному водопостачанню та надання адміністративних послуг.

Володимир Удовиченко, координатор Офісу, регіональний  консультант з юридичних питань, зауважив, що досвід Пирятинської ОТГ можна використати як приклад успішного впровадження реформ на Полтавщині.

Заступник міського голови з питань діяльності виконкому міської ради Ігор Шикеринець презентував досвід міської ради в контексті децентралізації: кроки становлення і перспективи. Максим Варава, заступник міського голови,   розповів  про реалізовані проекти по міжмуніципальному співробітництву: „Придбання сміттєвоза та контейнерів для покращення матеріально-технічної бази громад. Спільний крок до чистого довкілля Пирятинського краю“ та       ,,Співробітництво громад як механізм ефективного управління в ОТГ на прикладі співробітництва по підвищенню якості водозабезпечення територіальних громад“.  Іван Тарасовський, староста Олександрівського старостинського округу, розповів присутнім про переваги, які отримала сільська громада  після об’єднання.

 Цікавою була тема децентралізації в галузі освіти, яку презентувала Раїса Андрейщук, заступник міського голови.

 Керуючий справами виконкому міської ради Лариса Кочур  ознайомила присутніх зі створенням та перспективами розвитку Центру надання адміністративних послуг, розповіла про досвід міської ради щодо залучення громадськості до прийняття рішень та впровадження е-врядування.

Про розвиток спорту на території ОТГ розповів директор ДЮСШ Олександр Горбачов. У ліцеї зустріч завершилася відвідуванням басейну,  центру позашкільної освіти і розвитку дитини „Долоньки“ та секції відділення ДЮСШ „Сумо“.

Олексій Петрович, як один із засновників Асоціацій об’єднаних територіальних  громад та керівник платформи ,,Адміністративні послуги та  е-врядування“, висловив готовність щодо обміну досвідом та співпраці з об’єднаними громадами Київщини на базі Пирятинської ОТГ.

 Також делегація відвідала Центр надання адміністративних послуг, будівництво якого здійснювалося  за рахунок коштів Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ та міського бюджету. Керівник-адміністратор ЦНАПу Людмила Коваль  ознайомила присутніх з  електронною чергою, що встановлена для зручності відвідувачів, та системою роботи Центру, розповіла про мобільний офіс, його можливості і технічні характеристики.

 У кінці зустрічі учасники делегації висловили своє позитивне враження від оптимізму громад-учасників та їхнього спільного бажання робити справу разом. Побажали успіхів у реалізації наступних  проектів.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua