Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
1 вересня 2018 року 07:09

Куди рухається децентралізація

31 серпня 2018 року в адмінбудинку відбувся семінар на тему „Куди рухається децентралізація“, за підтримки першого заступника голови Пирятинської райдержадміністрації Владислава Гуленка та громадської організації „Агенція розвитку Пирятинщини“. У заході взяли участь представники Пирятинського, Лубенського, Чорнухинського та  Оржицького районів. Пирятинську міську раду на семінарі представляли працівники виконкому міської ради,  депутати міської ради та її виконачого комітету.

 Експерт Інституту політичної освіти Олександр Солонтай розповів присутнім про необхідність реформи децентралізації. Також назвав основні тенденції з впровадження реформи децентралізації в країні. Найближчою до людей владою є органи місцевого самоврядування: міські, селищні та сільські ради, їхні виконкоми. Наголосив, що за рахунок економіки та  плідної праці громади  - успіх до існування самих громад.

Загалом успіхи реформи, які вже відбулися, свідчать про те, що суспільство потребує децентралізації. Україна обрала правильний шлях і треба рухатися в цьому напрямку далі.

Варто зазначити, що Пирятинська ОТГ є ініціатором впровадження процесів децентралізації влади і реформи місцевого самоврядування на рівні нашої громади. Ми одними з перших в Україні створили об’єднану територіальну громаду, активно впроваджуємо принципи демократичного врядування, використовуємо різні методи та інструменти для залучення громади до прийняття рішень.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua