Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
30 вересня 2015 року

1 жовтня в нашій державі відзначається День людей похилого віку, що засвідчує глибоку повагу до найстарших представників громади.

Турбота про людей похилого віку, ветеранів, пенсіонерів – справа всього суспільства, адже саме вони зберегли для нас найкращі національні традиції, навчили долати труднощі та бути достойними свого міста і держави. Адже ці люди найбільше потребують нашої допомоги, нашої уваги.

Люди старшого покоління – джерело народної мудрості. Їх практичний життєвий досвід, невичерпна енергія, оптимізм та активна громадська позиція повинні стати взірцем для підростаючого покоління. Вони передають у спадок все найцінніше, що накопичили за все життя.

30 вересня 2015 року

29 вересня делегація Пирятинської міської ради відвідала Полтавську облдержадміністрацію, де відбулося засідання круглого столу за участі представників Консультаційної місії ЄС в Україні та керівників об’єднаних територіальних громад на тему: „Безпечне середовище проживання людини – пріоритетні завдання влади“. Під час засідання учасники обговорили формування на основі європейської та світової практики, нових підходів у створенні системи захисту життя, здоров’я, прав і свобод членів територіальних громад, їхньої власності, природного середовища, інтересів місцевих громад від протиправних посягань.

30 вересня 2015 року

29 вересня Пирятинська міська рада зустрічала делегацію міжнародних експертів проекту Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) „Реформа управління на сході України“.

Метою зустрічі стало ознайомлення зі станом виконання заходів проекту „Придбання сміттєвоза та контейнерів для покращення матеріально-технічної бази громад. Спільний крок до чистоти довкілля Пирятинського краю“ та надання необхідної технічної і консультативної допомоги у сфері поводження з твердими побутовими відходами в рамках реалізації цього проекту.

У зустрічі взяли участь заступники міського голови, спеціалісти виконавчого комітету міської ради, Олександрівький сільський голова та представники КП „Каштан“.

28 вересня 2015 року

З 24 по 26 вересня в м.Луцьк  на стадіоні „Авангард“ відбулися змагання командного Чемпіонату України з легкої атлетики серед юнаків та дівчат 1998 – 1999 року народження.

У складі збірної команди Полтавської області приймали участь вихованці Пирятинської ДЮСШ: Полтавець Олександра та Снаговський Артур.

28 вересня 2015 року

25 вересня 2015 року  підведені підсумки районного конкурсу „Туристична Пирятинщина“ який проводився в рамках відзначення Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні.

В номінації „Краща екскурсія“ свою роботу презентувала Ольга Нестеренко з Березової Рудки, в номінації „Кращий туристичний маршрут“ - Микола Василенко з Пирятина.

25 вересня 2015 року

25 вересня 2015 року в  Пирятинській ЦБС відбувся районний семінар бібліотечних працівників „Імідж бібліотеки як фактор її розвитку“, присвячений Всеукраїнському дню бібліотек.

Бібліотекарів з професійним святом привітали міський голова Олексій Рябоконь, голова Пирятинської районної ради Сергій Пазюк, заступник голови Пирятинської райдержадміністрації Ольга Яременко, завідувач сектору культури і туризму райдержадміністрації Лідія Прокопенко.

25 вересня 2015 року

Шановні пирятинці!

Вітаємо з Днем туризму – святом усіх, кого ваблять близькі й далекі мандрівки, активний і змістовний відпочинок. Туризм, який називають соціальним феноменом кількох останніх століть, – це ціла сфера життя, що охоплює мільйони людей, різні галузі економіки, екологію та виробництво, сприяє пожвавленню міжнародних обмінів та людських контактів.

25 вересня 2015 року

 Вітаємо всіх вас, хто щоденно віддає тепло своїх сердець дітям, з професійним святом!

 Від вашої мудрості, терпіння, уваги залежить благополучне дитинство і подальша доля кожного вихованця.

25 вересня 2015 року

26 червня 2015 року у міській раді відбулося чергове засідання комісії  по  звільненню від сплати за надані комунальні послуги членів сімей військовослужбовців-жителів Пирятинської міської ради, мобілізованих на військову службу, та осіб, що несуть службу за контрактом в зоні антитерористичної операції.

25 вересня 2015 року

Повідомляємо, що відповідно до Положення про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердженого Указом Президента України від 10.09.2014 № 715, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (далі – НКРЕКП, Комісія), з метою організації своєї діяльності, зокрема, забезпечує оприлюднення інформації про свою діяльність, здійснює заходи щодо налагодження діалогу з громадськістю та створення умов для участі громадян у процесі формування і реалізації державної політики; у процесі виконання покладених на неї завдань взаємодіє в установленому порядку, зокрема, з іншими органами державної влади, допоміжними органами і службами, утвореними Президентом України, а також з органами місцевого самоврядування.

25 вересня 2015 року

На виконання Закону України „Про добровільне об’єднання територіальних громад“ в цьому році Уряд виділив 3 млрд. грн., які були направлені до Державного фонду регіонального розвитку.

В Полтавській області  оголошено конкурс на проведення відбору інвестиційних програм і проектів, що можуть реалізовуватись за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку  у 2015 та 2016 роках.  Пирятинська міська рада підготувала та подала на конкурс три проекти, які фінансуватимуться у 2016 році

24 вересня 2015 року

18 вересня на засіданні ради обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад Полтавської області, поект від Пирятинської міської ради презентував заступник міського голови Максим Варава.

У 2015 році радою конкурсу визначені пріорітетні напрями, за якими подавалися проекти: впровадження енергозберігаючих та енергоефективних технологій на об’єктах соціальної сфери; поліпшення соціальної інфраструктури населених пунктів; збереження історико-культурної спадщини; патріотичне виховання суспільства та підтримка заходів з територіальної цілісності України.

23 вересня 2015 року

23 вересня 2015 року в Пирятинській міській раді відбулося чергове засідання виконавчого комітету Пирятинської міської ради, на якому було  затверджено зведені кошторисні розрахунки вартості будівництва об’єктів: „Реконструкція існуючої системи газопостачання житлових будинків № 160 та № 162 по  вул. Червоноармійська в м.Пирятин“ та „Реконструкція вуличного освітлення в м.Пирятин Пирятинського району Полтавської області (КТП-91)“ та розглянуто ряд комунальних питань

23 вересня 2015 року

23 вересня 2015 року виконком міської ради встановив тарифи на послуги централізованого опалення для мешканців житлових будинків№ 4А, 4Б по вул. Червоноармійська та № 33 по вул. Коцюбинського.

Нові тарифи, техніко – економічне обґрунтування планових витрат на послуги централізованого опалення, структуру та калькуляцію розрахунку економічно обґрунтованих планових витрат  презентували директор ПП „Хазар-2007“ Гамбаров І.А. та економіст Барабаш Ю.М.

22 вересня 2015 року

21 вересня представники Пирятинської міської ради взяли участь у одноденному семінарі для об’єднаних громад на тему „Польський досвід та український шлях до децентралізації – питання та відповіді“, який проходив  в рамках проекту „Децентралізація на практиці. Польський досвід місцевого самоврядування та нові рішення в Україні“ та був організований Офісом Реформ.

Метою цього Проекту є впровадження процесів децентралізації влади і реформи місцевого самоврядування на рівні громад, а також систематизація знань відносно місцевого самоврядування і громадської участі. Семінар зібрав представників об’єднаних територіальних громад Полтавщини, серед яких були і працівники місцевого самоврядування, здебільшого сільські голови, та працівники виконавчої влади, які відповідають за підготовку до процесів  децентралізації на рівні районів.  

22 вересня 2015 року

19 вересня під час святкування Дня міста відбулося нагородження переможців у конкурсі „Найкращий будинок та благоустрій території“.

У номінації „Найкращий приватний будинок“ здобув перемогу Захожий Петро Іванович та отримав у подарунок  садову лавочку та пам’ятну табличку з написом „Кращий будинок“. Друге та третє місце у цій номінації отримали  Бугайов Віктор Миколайович та Фесенко Григорій Анатолійович. У новій номінації „Найкраща клумба міста“ перемогу здобув Ситніков Іван Іванович. Міський голова Олексій Рябоконь вручив їм Грамоти міської ради та цінні подарунки - садовий декор.

20 вересня 2015 року

19 вересня пирятинці святкували 861-у річницю з дня заснування нашого славного древнього і водночас молодого міста Пирятина. Місто входить в трійку найстаріших міст Полтавщини після Хоролу та Лубен.

Святкові заходи були різнобарвними і різноманітними, але в кожному з них відчувалася любов до свого міста і бажання бачити його красивим та сучасним. Ранок розпочався святковим ярмарком, на який з’їхалося багато гостей та продавців з різним торгом: тут і вишиванки, і вироби з дерева, і овчини, аксесуари, і сортові овочі, і мед з медовухою. Та ще багато іншого краму. Волонтери також провели благодійну акцію по збору коштів для наших земляків-військовослужбоців, які перебувають в зоні АТО.  Аби ярмарок вдався веселішим найкращі колективи художньої самодіяльності району показали концертну програму.

18 вересня 2015 року

Сьогодні, 18 вересня, з нагоди відзначення 72-ої річниці з дня визволення Пирятина від фашистських загарбників  вперше  в мікрорайонах нашого міста проходили святкові міні-концерти.  Від керівництва міста громаду привітав заступник міського голови Ігор Шикеринець. Перший концерт відбувся в районі вулиці Замок. Тут прозвучали пісні фронтових років у виконанні народного хору Клубу „Ветеран“. 

18 вересня 2015 року

18 вересня 2015 року жителі   вічно  юного  і  водночас  древнього  міста Пирятин   відзначають  одне з головних  свят територіальної  громади - День визволення від фашистських загарбників. Саме цього дня, 72 роки тому, ціною тисячі життів над  нашим  містом  замайорів  Прапор Перемоги.

Вшанувати   пам’ять  жертв  тої  страшної  війни, поєднану  з  болем  і  щирою   скорботою   за   героями, які  гинуть в боях за збереження  цілісності  нашої    Держави та    низько    вклонитися   всім,   хто  наближав   переможний  травень   1945  року , щиро  сумуючи  за  нашими  земляками -  патріотами, які загинули захищаючи  Українську державу   від  посягань російських агресорів,  прийшли до Меморіалу Слави жителі та гості нашого міста, ветерани Другої Світової  війни, солдатські  вдови,   учасники   бойових   дій,  представники    молодого покоління.

18 вересня 2015 року

Щоденно ми є учасниками дорожнього руху чи то як пішоходи, чи то як водії. І для перших, і для других дуже важлива безпека дорожнього руху. Одним із допоміжних засобів на дорозі є дорожня розмітка. Вона слугує для передачі визначеної інформації всім учасникам дорожнього руху.

Правильно нанесена дорожня розмітка покликана забезпечити орієнтацію водіїв на дорозі, організувати режими дорожнього руху та вказати напрямок при всіляких погодних умовах. Таким чином, вона дозволяє збільшити пропускну здатність конкретної дорожньої ділянки.

14 вересня 2015 року

11 вересня відбулася п’ятдесят друга позачергова сесія Пирятинської міської ради шостого шостого скликання. На цій сесії розглянуто одне  найважливіших питань для нашої громади – проект  Програми соціально-економічного розвитку Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на 2016 рік. Презентуючи проект Програми заступник міського голови Ігор Шикеринець сказав, що до розробки цього проекту Програми були залучені не тільки фахівці Пирятинської міської ради, але й Олександрівської сільської ради, освітяни, дошкілля та позашкілля, первинної медицини, управління праці та соціального захисту населення, комунальних підприємств міста. В проекті Програми максимально подані проблемні питання, які потребують вирішення та фінансування з державного бюджету, Фонду регіонального розвитку, а також міського бюджету. 

11 вересня 2015 року

10 вересня міський голова Олексій Рябоконь  взяв участь у телепрограмі „Зворотній зв’язок у прямому ефірі“ на каналі ПП „ТРК „Пирятин“. На початку програми  він проінформував про проведену міською радою роботу за результатами телефонних дзвінків минулого ефіру, а потім дав відповіді на запитання головного редактора телерадіокомпанії Тетяни Чайки та на дзвінки телеглядачів. 

10 вересня 2015 року

08 вересня у міській рада проведено чергове засідання виконавчого комітету, на якому розглянуто ряд комунальних питань: надання дозволів щодо видачі будівельних паспортів, забудови земельної ділянки, присвоєння адреси приміщенням, розподіл домоволодіння та соціальні питання.

10 вересня 2015 року

09 вересня 2015 року у міській раді відбулася зустріч міського голови Олексія Рябоконя та працівників міської ради з представниками КП „Каштан“, надавача послуг з централізованого опалення житлових будинків - ОКВПТГ „Лубнитеплоенерго“ і житлових будинків  вул. Полтавська, 2, 6, вул. Червоноармійська, 44 А, 66А, 66 Б, Червоноармійська, 155 А, Абаканська, 102 А, 102 Б, в яких першочергово будуть встановлюватися теплові лічильники.

10 вересня 2015 року

 Як вже повідомлялося раніше Олександрівська сільська рада ввійшла до складу Пирятинської об’єднаної міської територіальної громади. З метою підготовки до наступного бюджетного року та врахування всіх проблемних питань при розробці проекту Програми соціально-економічного розвитку об’єднаної Пирятинської міської територіальної громади робоча група провела виїзне засідання в с.Олександрівка. У складі робочої групи працювали представники міської ради, КП „Пирятинський міський водоканал“ та КП „Каштан“.

10 вересня 2015 року

09 вересня ініціативна група, до якої входять працівники Пирятинської міської ради та громадські активісти, взяли участь у семінарі-тренінзі „Громадський бюджет, практичне впровадження у своєму місті“, який проводила громадська організація Полтавська філія  Суспільна служба України.

Підґрунтям для проведення цього семінару є готовність Пирятинської міської ради виділити у 2016 році частину коштів для Громадського бюджету, який передбачає підтримку громадських ініціатив по вирішенню актуальних проблем та креативних ідей. Варто зазначити, що розподіл коштів Громадського бюджету буде  проводитись  самою громадою  шляхом голосування та визначення кращого проекту, який буде реалізовуватися та фінансуватися з цього бюджету.

8 вересня 2015 року

Відбулося розкриття пропозицій конкурсних торгів по придбанню спеціалізованого автомобіля сміттєвоза з боковим завантаженням на шасі автомобіля МАЗ – 4571 з обсягом фінансування 1200,0 тис.грн..

В процедурі відкритих торгів приймало участь троє постачальників: ТОВ „Торговий дім „Комунальна техніка“ з міста Кременчука, цінова пропозиція 1199,0 тис.грн., ТОВ „УкрЄвроМАЗ“, з села Софіївська Борщагівка, Київської області, цінова пропозиція 1195,0 тис.грн. та ТОВ „Торговий Дім „БУДШЛЯХМАШ“ з міста Бровари, Київської області, цінова пропозиція – 1080,0 тис.грн.

8 вересня 2015 року

Як відомо, потреба в донорській крові виникає у людей будь-якого віку з різними серйозними захворюваннями, особливо сьогодні, у зв’зку з військовими діями на Сході України. Тому кожна людина, яка здає кров, робить свій безцінний внесок у добру справу — порятунок життя.

Міська рада запрошує всіх небайдужих взяти участь в акції, яка проводитиметься у відділенні переливання крові Пирятинської ЦРЛ 09 вересня 2015 року з 09.00 години, та здати кров для тих, хто її потребує.

5 вересня 2015 року

Вже стало доброю традицією відзначати в першу неділю вересня День підприємця. Це свято енергійних, ініціативних, рішучих та впевнених в собі людей, які зуміли організувати свою справу, втілити в життя нові ідеї та проекти і своєю невтомною працею активно сприяють розвитку Пирятина та створюють позитивний імідж нашого міста на  Полтавщині та за її межами.  

Шановні підприємці, щиро вітаю з професійним святом та висловлюю Вам подяку за наполегливу працю, високий професіоналізм, активну громадянську позицію та підтримку наших земляків-військовослужбовців у зоні  проведення АТО. 

4 вересня 2015 року

Відбулася зустріч міського голови Олексія Рябоконя із заступником директора, головним архітектором інституту ДП „Науково-дослідний і проектний інститут містобудування“ Василем Оніщенком. Варто зазначити, що ДП „НДПІ містобудування“ є головною проектною організацією  Мінрегіонбуду України в галузі містобудування та має 60-річний досвід виконання науково-дослідних і проектних робіт у регіонах України, Російській Федерації, Казахстану, Молдови, а також у Болгарії, Монголії, Румунії, Угорщині.

В процесі обговорення на розгляд було винесено питання по розробці Генерального плану розвитку м. Пирятин. 

4 вересня 2015 року

У міській раді проведено зустріч міського голови  Олексія Рябоконя  з новопризначеним директором ТОВ „Кінний завод „Авангард-1936“ Сергієм Музикою. Це підприємство здійснює свою діяльність на базі майнового комплексу колишнього ВАТ „Лубенське племпідприємтво“ .

Директор проінформував міського голову про поточну роботу підприємства та подальших намірів, його, як керівника, та власників. Він зазначив, що вони планують зберегти всі профілі та напрямки діяльності кінного заводу. Разом з тим, ним було відзначено, що однією  з найважливіших умов для досягнення цих планів та забезпечення  стабільності роботи підприємства  є  дотримання умов договорів оренди землі, укладених між міською радою та підприємством. 

4 вересня 2015 року

Сто другий  раз своїм життєдайним промінням осіння пора запалила святкову свічу Дня народження Чепеленко Раїси Митрофанівни.

І ми, Ваші земляки, в цей урочистий день з усією щирістю і широтою пирятинської душі бажаємо Вам здоров’я на довгі роки .

Сьогодні, 4 вересня, Олексій Рябоконь , члени районної ради ветеранів та журналісти завітали до Чепеленко Раїси Митрофанівни, щоб привітати її з 102- річчям.

3 вересня 2015 року

Вже стало хорошою традицією обговорювати важливі для нашої громади питання на засіданнях Клубу громадського діалогу. Вчора, 2 вересня, в приміщенні Центру громадського діалогу відбулися дебати, тема яких „Перейменування вулиць міста Пирятин – вимога часу“.

На засідання Клубу були запрошені вчителі-історики, краєзнавці, депутати міської та районної ради, представники громадськості та ЗМІ. Про важливість та необхідність вирішення питання щодо перейменування вулиць у вітальному слові сказав міський голова Олексій Рябоконь.

3 вересня 2015 року

Як вже повідомлялося раніше рішенням Полтавської обласної ради утворено Пирятинську об’єднану міську територіальну громаду. Тому  для вироблення та втілення єдиної політики розвитку новоутвореної громади та реалізації пріоритетів у економічній та соціальній сферах проведено засідання робочої групи з питань підготовки проекту Програми соціально – економічного розвитку Пирятинської об’єднаної міської територіальної громади на 2016 рік.

3 вересня 2015 року

01.09.2015 відбулася нарада за участі представників міської ради, КП „Каштан“ надавача послуг з централізованого опалення житлових будинків ОКВПТГ „Лубнитеплоенерго“, Управління Державної казначейської служби України у Пирятинському районі.

 В ході засідання розглянуто питання щодо реалізації міської цільової Програми обладнання вузлами обліку теплової енергії житлового фонду міста. Одне із основних питань, яке розглядалося–це питання щодо механізму перерахування коштів КП „Каштан“ та дольової участі кожного будинку. Крім того, ОКВПТГ „Лубнитеплоенерго“ підтвердило свою участь у співфінансуванні щодо реалізації Програми в розмірі 300 тис.грн.

3 вересня 2015 року

З метою вирішення проблеми щодо водопостачання та будівництва нової водомережі мешканців вул. Комсомольська, які звернулися до міської ради, було проведено виїзну нараду за участі представників міської ради, Пирятинської філії ПАТ „Полтаваобленерго“, Пирятинської дільниці ПАТ „Лубнигаз“, Полтавської філії ПАТ „Укртелеком“ Цеху телекомунікаційних послуг №18, КП „Пирятинський міський водоканал“ та  КП „Каштан“.

1 вересня 2015 року

Сьогоднішній день асоціюється не тільки з першим днем осені,  а й з першим шкільним дзвоником. Традиційно це свято  пройшло в усіх школах міста. Ранкові вулиці Пирятина наповнилися святково одягненою дітворою,  дитячим сміхом та хвилюванням батьків першокласників і випускників. Школярів зі святом привітали керівники міста та району, батьки та вчителі.

1 вересня 2015 року

Низький уклін Вам, вчителі, і щира подяка за творчу, самовіддану працю, за щирість душі, материнську та батьківську турботу про дітей.

Ви не тільки відкриваєте світ знань і ведете по його дорогах, а й даруєте свій життєвий досвід, ту безцінну мудрість людяності, яку не знайдеш на сторінках підручників. Завдяки Вам відбувається найбільше земне диво – перетворення маленької наївної дитини в розумну, сильну, активну молоду людину, справжнього творця своєї долі.

1 вересня 2015 року

1 вересня 2015 року відбулося засідання комісії з питань укомплектування комунальних дошкільних навчальних закладів, розміщених на території Пирятинської міської ради. 

Члени комісії розглянули 3 заяви від батьків, які мають наміри влаштувати дитину в дошкільні навчальні заклади міста у 2015-2017 роках.

1 вересня 2015 року

Вже доброю традицією в місті стало призначення стипендій міської ради творчо обдарованим дітям та молоді – переможцям конкурсів, змагань, олімпіад всеукраїнського та міжнародного рівнів.

Призначення стипендій – це, насамперед, визнання високих здобутків юних пирятинців, що прославляють наш Пирятин та країну, поштовх до розвитку їх творчого потенціалу, самореалізації та самовдосконалення, а також стимулювання творчо обдарованих дітей, учнівської молоді та їх творчих керівників. Імена ж стипендіатів назавжди залишаються в літописі досягнень молодіжного руху міста.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua