Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
20 вересня 2015 року 21:12

СВЯТКУЄМО ДЕНЬ МІСТА

19 вересня пирятинці святкували 861-у річницю з дня заснування нашого славного древнього і водночас молодого міста Пирятина. Місто входить в трійку найстаріших міст Полтавщини після Хоролу та Лубен.

Святкові заходи були різнобарвними і різноманітними, але в кожному з них відчувалася любов до свого міста і бажання бачити його красивим та сучасним. Ранок розпочався святковим ярмарком, на який з’їхалося багато гостей та продавців з різним торгом: тут і вишиванки, і вироби з дерева, і овчини, аксесуари, і сортові овочі, і мед з медовухою. Та ще багато іншого краму. Волонтери також провели благодійну акцію по збору коштів для наших земляків-військовослужбоців, які перебувають в зоні АТО.  Аби ярмарок вдався веселішим найкращі колективи художньої самодіяльності району показали концертну програму.

На районному стадіоні „Ювілейний“ в цей час проходила спартакіада колективів фізкультури міста та міжрайонна спартакіада людей з обмеженими фізичними можливостями. Всі спортсмени-інваліди отримали від міської ради подарунки.

У другій половині дня святкові дійства розпочалися майстер-класом „Містечко майстрів“ від наших пирятинських умільців та майстринь. На виставці були представлені роботи з вишивки, бісероплетіння, картини з войлоку, квілінг. Цікаві експонати воєнних років ХХ століття, які були виставлені вперше, були представлені Пирятинським краєзнавчим музеєм.

Для дітвори розваги розпочалися з нагородження переможців міського конкурсу малюнків „Я – за чисте місто“. Від міської ради діти отримали грамоти та подарунки.

Юні спортсмени також показали свої досягнення у фізкультурі. У змаганнях вболівальників взяли участь представники трьох шкіл міста. Команду кожної школи представляли 50 учасників, які показали свої спортивно-музичні програми вболівальників. Журі оцінювали їх назви команд, девізи, форму та саму програму. Юні футболісти змагалися у вправності з жонглювання футбольним м’ячем. Учасники змагань отримали заохочувальні призи від міської ради.

Любителів швидкої їзди та мотоциклів своїм мото-шоу порадували байкери. На наше свято з’їхалися байкери з різних міст Полтавщини: Лохвиці, Гадяча, Лубен, Гребінки та Хоролу. Вони показали різні мототрюки та провели кілька  конкурсів на байках за участю глядачів.

Вже стає хорошою традицією в цей день встановлювати тематичну лавочку. В минулому році це була лавочка „закоханих“, а в цьому році – лавочка „меломана“.  В її відкритті взяв участь міський голова та учні школи естетичного виховання.

Естафету святкування перейняв духовий оркестр. В його виконанні прозвучали усіма улюблені мелодії ретро. Концерт зібрав чималу аудиторію слухачів. Декого мелодія покликала до танцю.

Вечірня програма розпочалася урочистостями та великим святковим концертом. Міський голова Олексій Рябоконь  привітав пирятинців з одним з найулюбленіших та найбільших свят – Днем міста. Він вручив Почесну грамоту та нагородний знак ТОВ „Орін“ за вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток міста, високий професіоналізм та активну громадянську позицію. Варто зазначити, що підприємство тісно співпрацює з бюджетними установами та закладами міста. Всі меблі, які встановлені у дошкільних навчальних закладах були виготовлені саме цим місцевим виробником. Грамотами обласної ради нагороджені Клітко Н.В., Олександрівський сільський голова, та завідуюча ДНЗ „Сонечко“ Сварковська Т.В. Почесні грамоти Пирятинської міської ради отримали керівник ПБТ„Полтавагазтех“ Ткаченко А.М., який виконує ремонтні роботи в ДНЗ „Сонечко“ та „Пролісок“ , Безхлібний М.В., приватні підприємці  Снаговський О.О. та Маслак О.Г. У святковому концерті взяли участь місцеву аматори сцени та гості нашого міста: тріо ТОВ „Баришівська зернова компанія“, вокальний ансамбль „Культурні молодички“ та Анатолій Горб з Теплівки, а також студентка Полтавського музичного училища ім. Миколи Лисенка Іщенко Інна. 

Після концерту молодь відпочивала на святковій дискотеці.   

Впродовж для всі заходи супроводжувалися святковою торгівлею, іграми, розвагами та атракціонами.  

 

 

 

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua