Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
22 вересня 2015 року 21:05

Децентралізація на практиці – досвід Польщі

21 вересня представники Пирятинської міської ради взяли участь у одноденному семінарі для об’єднаних громад на тему „Польський досвід та український шлях до децентралізації – питання та відповіді“, який проходив  в рамках проекту „Децентралізація на практиці. Польський досвід місцевого самоврядування та нові рішення в Україні“ та був організований Офісом Реформ.

Метою цього Проекту є впровадження процесів децентралізації влади і реформи місцевого самоврядування на рівні громад, а також систематизація знань відносно місцевого самоврядування і громадської участі. Семінар зібрав представників об’єднаних територіальних громад Полтавщини, серед яких були і працівники місцевого самоврядування, здебільшого сільські голови, та працівники виконавчої влади, які відповідають за підготовку до процесів  децентралізації на рівні районів.  

Польські експерти Проекту та тренери презентували польський шлях до децентралізації, основи функціонування  польського місцевого самоврядування – управління та фінансування, досвід децентралізації влади в Польщі – та її наслідки для розвитку регіонів.

 Ернест Новак, бурмістр міста та гміни Загуж, безпосередньо на прикладі гміни Загуж Підкарпатського воєводства Саноцького повіту, де він живе і працює, продемонстрував результати польської реформи місцевого самоврядування. Дорота Збінковська, яка представляла місцеве самоврядування міста Варшава,  розповіла про компетенцію територіального самоврядування – гміни, повіту, воєводства, можливості та функції депутатів цих самоврядних органів тощо.  

Захід пройшов у доброзичливій атмосфері. Учасники семінару задали багато запитань експертам-практикам стосовно партиципаторного бюджету, фінансування гмін та повітів, реалізованих ними проектів, заробітних посадовців та депутатів тощо.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua