Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
13 квітня 2018 року 16:47

Посилення роботи з підлітками та молоддю в Пирятинській ОТГ

На базі Центру дитячої та юнацької творчості в Пирятинській ОТГ відбулося засідання круглого столу на тему “Взаємодія державного і громадського сектору при роботі з підлітками, які практикують ризиковану поведінку”. Учасниками цього заходу стали представники громади Пирятина, які безпосередньо спрямовані на роботу з підлітками та молоддю, представник кабінету “Довіра”, лікар-інфекціоніст Алла Криворучко та заступник міського голови Раїса Андрейщук.

Проведення круглого столу “Взаємодія державного і громадського сектору при роботі з підлітками, які практикують ризиковану поведінку” відбулося в рамках реалізації ініціативи «Підлітки поза увагою: поліпшення доступу до інтегрованих ВІЛ-сервісних послуг для вразливих підлітків в Україні» за підтримки МБФ «Альянс громадського здоров’я»

“Завдяки зустрічі спеціалістів, дотичних до роботи з підлітками  та молоддю  в Пирятині, ми зробили важливий крок щодо покращення існуючих послуг та розвитку молодіжної політики в цій громаді”, - коментує Віктор Шилов, керівник Молодіжного центру "Lighthouse".

Учасники зустрічі ознайомились із епідеміологічною ситуацією стосовно ВІЛ/СНІД, завдяки виступу завідуючої поліклінічним відділенням Полтавського обласного центру профілактики ВІЛ-інфекції та боротьби зі СНІДом Нестеренко Світлани Вікторівни: “Пирятин та Пирятинський район завжди входили до лідерів Полтавської області за кількістю випадків виявлення ВІЛ-інфекції на 100 тис. населення. Тому заходи з профілактики ВІЛ/СНІДу безумовно важливі як для підлітків та молоді, так і для громади в цілому”.

Це перший досвід подібної співпраці між НУО та міською владою в Пирятині. Результатами плідної роботи стали знайомство та встановлення дружніх стосунків, подальша участь спеціалістів БО "Світло надії" у профілактичній роботі з підлітками та молоддю та готовність сприяти створенню молодіжного простору чи центру для громади Пирятину, а також отримання підтримки від міської влади,  визначення пріоритетів співпраці на найближчий час.

Реформа децентралізації дала не тільки додаткові фінансові можливості для об'єднаних територіальних громад, а й значно ширші повноваження в усіх сферах. У тому числі - з надання соціальних послуг мешканцям.

Цей захід став надзвичайно важливим і для нашого Центру розвитку місцевого самоврядування  - вдалося почути фахівців, обмінятися думками щодо роботи в означеному напрямку. Впевнений, що синергія зусиль представнкиів ОТГ й громадськості дасть потрібний результат. Зі свого боку максимально сприятимемо усім прогресивним інціативам БО "Світло надії", - коментує Ісаєв Юрій Федорович, експерт з комунікацій  Полтавського центру розвитку місцевого самоврядування.

Окрім проведення круглого столу, керівник Молодіжного центру "Lighthouse" Віктор Шилов провів профілактичне заняття на тему “Профілактика ВІЛ/СНІДу” для учнів 9 класу Пирятинської ЗОШ №4.

 

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua