Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
26 квітня 2018 року 18:10

З роботи комісій міської ради

26 квітня відбулося позачергове засідання постійної комісії міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи за участю міського голови Олексія Рябоконя та голів інших постійних комісій.

Розпочали роботу із розгляду звернення стосовно збільшення земельної ділянки для розширення бізнесу одному з підприємців. Питання вже декілька років залишається без позитивного вирішення. Орендар земельної ділянки, за рахунок частини якої передбачалося збільшення, не виконує рішення чотирнадцятої сесії міської ради від 28 вересня 2016 року щодо поділу орендованої земельної ділянки та передачі її частини в розмірі 0,0040 га вказаному підприємцю. Члени комісії вирішили провести обстеження вказаної земельної ділянки, детально вивчити дане питання та повернутися до його розгляду за участю обох сторін.

Також розглянули звернення НПП „Пирятинський“. Директор природного парку Юрій Митропан інформував членів комісії про забруднення водно-болотних угідь вздовж берега річки Удай на межі з територією міста Пирятин. Безвідповідальні мешканці приватних домогосподарств викидають сміття і навіть виводять каналізаційні стоки до заплав ріки. Це наносить непоправну шкоду екосистемі Удаю. Працівники НПП „Пирятинський“ систематично проводять роз’яснювальну роботу з мешканцями прибережних територій міста, виявляють стихійні сміттєзвалища. В результаті обговорення прийнято рішення створити робочу групу для виявлення порушників та застосування до них покарання у вигляді штрафів за забруднення навколишнього середовища. КП „Каштан“ доручено ліквідувати виявлені стихійні сміттєзвалища та обрахувати витрати на проведення цих робіт.

Обговорили депутати і звернення жителів вулиці Полтавської в Пирятині щодо забруднення повітря в районі земельної ділянки ТОВ „Баришівська зернова компанія“. Минулого тижня на земельній ділянці, що орендує підприємство, зайнялись 2 тис. м. куб. сировини, з якої виготовляється органічне добриво. Ця сировина – відходи виробництва: полова, лушпиння від зернових культур тощо. За інформацією директора Пирятинського елеватора ТОВ „Баришівська зернова компанія“ Володимира Клепача, яку підтвердив і начальник Пирятинського РС ГУ ДСНС України в Полтавській області Юрій Клименко, пожежа виникла внаслідок підпалу сировини в трьох місцях. Члени комісії рекомендували керівництву підприємства вжити усіх можливих заходів, щоб упередити виникнення подібних ситуацій у майбутньому. Адже, окрім прямих збитків підприємства, шкода наноситься і жителям мікрорайонів міста, що межують з його територією.

В порядку денному засідання комісії також були питання про стан відлову бродячих собак та про підготовку до громадських слухань щодо наміру ТОВ „Баришівська зернова компанія“ побудувати цех по змішування мінеральних добрив.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua