Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
14 серпня 2015 року 18:18

Контейнери - для побутового сміття!

Аналізуючи стан контейнерів та майданчиків для збору сміття можна дійти до висновку, що у деяких мешканців нашого Пирятина – проблеми з уявленнями про чистоту. Кинутий повз контейнер мішок зі сміттям, будівельний непотріб у сміттєбаку та поруч з ним – все це можливо побачити на вулицях нашого міста. На жаль, не всі пирятинці це усвідомлюють та продовжують захаращувати контейнерні майданчики.

Майданчики з контейнерами під тверді побутові відходи вже давно стали звичним атрибутом вулиць міста. В тім, не всі мешканці міста знають, як треба правильно експлуатувати ці баки. Перша проблема: кинуте повз них сміття – це не тільки удар по гігієні вулиць та їх естетичному вигляду. Це – порушення Правил благоустрою та утримання території м. Пирятин. Інша проблема: будівельне сміття (цегла, деревина, скло) – такий непотріб не можна кидати в контейнер – воно може пошкодити спецтехніку, яка використовується для вивозу: зламати дорогоцінний механізм сміттєвозів – справа нескладна.

На контейнерний майданчик несуть все: цеглу, глину, тару, деревину, скло, захаращують його повністю, і потім складається таке враження, що тут ніхто нічого декілька днів не прибирав. Люди несуть сюди все, що їм заманеться, а між тим, вивозити будівельне сміття та гілля вони мають самостійно або  зробити це через комунальне підприємство „Каштан“, оплативши таку послугу.

Випадки ж, коли до звичайних контейнерів привозять будівельні та інші виробничі відходи, непоодинокі. А потерпають від переповнених баків та інших наслідків такої безвідповідальності мешканці, які живуть поруч, користуються цими баками та справно платять за дану послугу. Тому важливо разом боротися із такими процесами і спілкуватися із порушниками, щоб це не повторювалося. Адже контейнерні майданчики біля житлових будинків розраховані, щоб в них складувати побутові відходи, а не будівельні матеріали та гілки.

Виконком міської ради переконливо просить дотримуватися вимог по експлуатації контейнерів та пам’ятати, що контейнери для збору сміття встановлені не на день-два, а на кілька років, і чистота, затишок та привабливість нашого рідного міста залежить від кожного з нас, а не тільки від комунальників. Тож подбаймо про красу Пирятина разом!

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua