Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
31 серпня 2021 року

Відповідно до пункту 3 Порядку виплати одноразової грошової допомоги на дітей з багатодітних малозабезпечених сімей для підготовки до навчального року, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 04.08.2021 № 803 „Деякі питання соціальної підтримки багатодітних малозабезпечених сімей” передбачено, що одноразова грошова допомога виплачується багатодітним сім’ям, які станом на 1 серпня 2021 року є одержувачами державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям.

 

 

31 серпня 2021 року

Нагадуємо, що до 1 жовтня триває прийом документів на отримання дотації за бджолосім?ї. Дотація надається на безповоротній основі фізичним особам та суб’єктам господарювання, які є власниками бджолосімей, за наявні в поточному році від 10 до 300 бджолосімей у розмірі 200 гривень за бджолосім’ю. У разі наявності більше ніж 300 бджолосімей максимальний розмір дотації становить 60 000 гривень одному отримувачу.

 

30 серпня 2021 року

Рішенням онлайн-засідання членів журі з визначення лауреатів на здобуття літературно-мистецької премії «Осіннє золото» імені Дмитра Луценка № 9 від 23.08.2021 ухвалено присвоїти звання Лауреата літературно-мистецької премії «Осіннє золото» імені Дмитра Луценка в 2021 році наступним чином.

 

30 серпня 2021 року

Нещодавно до міського голови Андрія Сімонова надійшло звернення від жителів ОСББ Полтавська,1, в якому було озвучено прохання допомогти у вирішенні проблеми з насосною станцією, яка здійснює підкачку води на верхні поверхи дев`ятиповерхівки.

 

30 серпня 2021 року

Сьогодні у клубі громадського діалогу відбувся захід, приурочений вшануванню пам’яті загиблих захисників України. Захід, організований публічною бібліотекою спільно із відділом соціального захисту та охорони здоров’я міськради, зібрав членів родин загиблих учасників АТО, військових. Долучився до його проведення і міський голова Андрій Сімонов.

 

30 серпня 2021 року

ТОВ «Дружба-Нова» з 1 по 5 вересня планує проводити авіаційно-хімічне оброблення посівів кукурудзи на полях Пирятинської громади на території Березоворудського старостату .

Застосовуватиметься препарат «Раундап-Макс» (д.р. калійна сіль гліфосату), який становить 2 клас небезпеки для людей (небезпечні) і 3 клас для бджіл (малонебезпечні).

 

30 серпня 2021 року

30 серпня о 00.02 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Набережній у Пирятині.За вказаною адресою було направлено пожежно-рятувальний підрозділ.

По прибуттю на місце події з’ясувалося що вогнем охоплено прибудову до житлового будинку. 

30 серпня 2021 року

28 серпня в місті Пирятині, на стадіоні "Ювілейний", відбулися зональні змагання Чемпіонату України з футболу серед ветеранів 55 років і старші. Першу гру ФК «Пирятин – Полтавщина» зіграла з командою «Ветеран» Баришівка Київської області внічию. Другу гру ФК «Пирятин – Полтавщина» зіграла з командою «Сираї» Козелець Чернігівської області, де здобула перемогу з рахунком 2:1.

 

29 серпня 2021 року

Сьогодні по вулиці Успенській проводяться ремонтні роботи тротуару. Зокрема, укладається асфальтне покриття на ділянці від вулиці Пушкіна до Абаканської. Загальна протяжність відремонтованої пішохідної доріжки складає 230 метрів.

 

29 серпня 2021 року

Вчора підрядна організація почала встановлювати ігровий комплекс "Бастіон" на майбутньому дитячому майданчику біля житлового масиву по вулиці Полтавська. Після цього буде займатися укладанням гумового покриття. Попередньо працівники КП "Каштан" підготували основу та встановили бордюри.

Прохання до пирятинців бути уважними та обережними, слідкувати за дітьми, не пускати їх на майданчик, адже процес монтажу ще триває.

 

29 серпня 2021 року

Відповідно до Указу Президента 29 серпня в Україні оголошено Днем пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

 

29 серпня 2021 року

28 серпня у Пирятині відбувся захід "У моди немає часу". Більше 20 сіл Пирятинської громади представили старовинне вбрання, знайдене в старих скринях жителів.

 

29 серпня 2021 року

28 серпня жителі Давидівки відзначили День села. Святкові заходи зібрали багато гостей.

Вітали жителів села міський голова Андрій Сімонов, староста Наталія Захарченко та місцеві аграрії. Традиційно відзначили подарунками ювілярів, найстарших та наймолодших, а також майбутніх першокласників.

 

28 серпня 2021 року

Зараз на стадіоні “Ювілейний” проходить Чемпіонат України з футболу серед ветеранів 55+. Чемпіонат відбуватиметься в три етапи: груповий, відбірковий та фінальний. В Пирятині гратимуть три команди в першій групі: “Пирятин-Полтавщина”, “Сираї” Козелець Чернігівської області та “Баришівка” Київської області.

 

28 серпня 2021 року

У зв’язку з проведенням регламентних робіт на підвідному та розподільчих газопроводах, газовикористовуючому обладнанні, ВОГ (вузол обліку газу) абонентів буде припинена подача природнього газу:

 

28 серпня 2021 року

Триває реалізація Програми розвитку дорожнього руху та його безпеки в Пирятинській міській територіальній громаді на 2021 рік. Сьогодні розпочалося виконання одного із заходів – реконструкція світлофорного об’єкта на перехресті вулиць Соборна-Європейська-Визволення. Передбачається встановлення 8 транспортних світлофорів, 8 пішохідних та нанесення дорожньої розмітки. Світлофори будуть із відліком часу та звуковим сигналом, які регулюватимуть рух пішоходів.

 

28 серпня 2021 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади з 30 серпня по 2 вересня, з 8:00 до 16:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

 

28 серпня 2021 року

Сьогодні в селі Терешки Полтавського району відбувся Всеукраїнський патріотичний забіг із легкої атлетики в пам’ять про загиблих воїнів «Шаную воїнів, біжу за героїв України!». Захід традиційно відбувається напередодні Дня пам’яті захисників України 29 серпня, оскільки цього дня в Іловайському котлі загинуло найбільше українських воїнів за весь час війни на Донбасі. Акція «Шаную воїнів, біжу за героїв України» – це можливість пробігти дистанцію за захисників, які загинули в АТО/ООС, подякувати та підтримати родини героїв, об’єднати ветеранів та діючих військовослужбовців, волонтерів, молодь та всіх небайдужих українців навколо цінностей державності, незалежності, вшанування пам’яті героїв. Кожен учасник має змогу пробігти обрану ним дистанцію у 2, 5 або 10 кілометрів із закріпленим на футболці ім’ям знайомого або незнайомого воїна, який віддав життя за Україну.

28 серпня 2021 року

Про найцікавіші новини із життя системи БПД Полтавщини, новації чинного законодавства. новини від партнерів та найактуальніші юридичні коментарі читайте у серпневому випуску газети.

28 серпня 2021 року

Вчора дні сіл відзначили ще у двох населених пунктах громади – Повстині та Куріньці.  Святкові заходи зібрали чимало гостей.

Святкування відвідав і міський голова Андрій Сімонов, який привітав жителів сіл, побажав розвитку та процвітання сільським громадам. Також перед присутніми виступали і старости Світлана Харченко та Володимир Голуб. Ювілярів, наймолодших та найстарших мешканців сіл, подружжя відзначено подарунками.

27 серпня 2021 року

Сьогодні в Пирятині з'явився ще один відремонтований тротуар. Пішохідну доріжку з асфальтовим покриттям зроблено по вулиці Ярмаркова, від вулиці Успенська до райвійськкомату.

27 серпня 2021 року

Напередодні Дня знань відділом соціального захисту та охорони здоров’я виконкому міської ради проведено благодійну акцію „Школярик“. Набори канцелярських товарів отримали 72 дитини із сімей, що перебувають у складних життєвих обставинах, та 37 дітей з багатодітних родин, які йдуть цього року до 1 класу.

27 серпня 2021 року

Сьогодні відбулася щорічна серпнева конференція педагогічних працівників „Вектори розвитку освіти Пирятинщини в умовах реформування у 2021-2022 навчальному році“. З самого ранку працювали освітні локації закладів освіти  Пирятинської громади. Кожен мав змогу ознайомитися з освітніми досягненнями ліцеїв міста, Березоворудської школи, Смотриківської  філії Теплівської зш І-ІІІ ступенів та Пирятинського інклюзивно-ресурсного центру.

27 серпня 2021 року

Чотири роки тому, 7 серпня, Пирятинський центр надання адміністративних послуг прийняв перших відвідувачів, а 15 вересня відбулося офіційне відкриття нашого ЦНАП.

 

27 серпня 2021 року

Відбулося заняття з елементами тренінгу для лідерів учнівського самоврядування та представників Молодіжної ради. Спікером виступила запрошена директорка Полтавського обласного молодіжного центру Світлана Громцева.

27 серпня 2021 року

Через кілька днів шкільний дзвінок покличе дітлахів за парти. Найбільш важливим цей день буде для першокласників, тому всі освітні заклади активно готуються до початку нового навчального року. Зокрема, для створення комфортних умов для першачків класні кімнати будуть обладнані новими меблями, в тому числі одномісними партами, наочністю та сучасною комп'ютерною технікою. Деякі класи вже готові зустрічати малюків, процес закупівлі меблів та дидактичних комплектів ще триває.

 

26 серпня 2021 року

Щодня жителі Яцин пересуваються дерев’яним містком, що прокладений через річку Многа. Користуються ним не лише пішоходи, а й водії. Останні роблять це на свій страх і ризик, адже міст капітально ремонтувався понад 30 років тому і потребує поліпшення стану. Тому місцеві мешканці звернулися до міської ради із відповідним зверненням.

 

26 серпня 2021 року

За повідомленням Полтавського обласного центру з гідрометеорології, у другій половині дня 26 серпня на території Полтавської області та м. Полтава очікуються грози, під час гроз місцями шквали 15-20 м/с, град.

 

26 серпня 2021 року

«Система охорони здоров’я готова реагувати на виклик нової хвилі COVID-19», — Ігор Кузін.

Кількість випадків інфікування штамом коронавірусу «Дельта» в Україні поступово зростає: ще 5 серпня було підтверджено 147 випадків, а вже 20 серпня — 520. «Така тенденція не має заскочити Україну зненацька» — наголошує Ігор Кузін, заступник Міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України.

26 серпня 2021 року

Розпочалося облаштування дитячого майданчика в житловому масиві району автостанції. Нині працівники комунального підприємства “Каштан” працюють над основою та обордюренням території, розмір якої 15 на 16 метрів.

 

25 серпня 2021 року

Сьогодні діти з інвалідністю та їхні батьки, загалом 30 осіб, відвідали Київський зоопарк. Поїздку профінансовано коштом бюджету громади. Відповідно до Програми соціальної підтримки сімей, дітей та молоді на фінансування екскурсії витрачено 7920 гривень.

25 серпня 2021 року

Сьогодні відбулося перше пленарне засідання чотирнадцятої сесії Пирятинської міської ради восьмого скликання.

Серед розглянутих та прийнятих в ході засідання питань – внесення змін до ряду програм комунального, соціального спрямування, медичної галузі. Зокрема, підтримані зміни до Програми розвитку та підтримки КП «Пирятинська лікарня Пирятинської міської ради» у 2021 році в частині виділення коштів на ремонт рентген-обладання та флюорографа на загальну суму 250 тисяч гривень. Внесення змін до Програми діяльності Пирятинської міської ради підтримано в частині дофінансування на 450 тисяч гривень заходу - Будівництво пам’ятного знаку захисникам територіальної цілісності України по вул. Соборна в м. Пирятин Полтавської області на 450 тисяч гривень, після чого загальна його вартість становить 2,020 мільйона гривень.

25 серпня 2021 року

Стратегічна мета, яку ставить Міністерство охорони здоров’я, – сформувати в українців колективний імунітет до смертельно небезпечної хвороби. А з цією метою потрібно, аби щонайменше 70% дорослого населення імунізувалися.

Сьогодні як в Україні, так і у світі існує недовіра до вакцин проти COVID-19. Це попри те, що в історії сучасної медицини та фармацевтичних розробок ще не було настільки прискіпливої уваги до окремого лікарського препарату, як до цих вакцин.

 

25 серпня 2021 року

Роботодавцями Полтавщини подано до відділень управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області перші заяви-розрахунки для фінансування електронних лікарняних

 

25 серпня 2021 року

Під час святкування Дня незалежності відбулася презентація старостинських округів, які входять до складу Пирятинської територіальної громади. Делегації всіх сіл відповідально й творчо підійшли до організації презентації, підготувавши різноманіття смаколиків, якими пригощали гостей заходу. Окрім цього, народні умільці виставили на розсуд глядачів свої вироби, які радували своєю різножанровістю та  майстерністю виконання.

25 серпня 2021 року

Головною частиною святкування 30-ї річниці Незалежності України в Пирятині були урочистості на головній сцені заходу. “Наша країна пройшла важкий шлях і подолала його гідно. Не зважаючи на всі перепони, наша держава рухається вперед. Я бажаю, щоб ми щиро вірили в те, що все в нас буде добре і Україна буде однією із найбільш розвинених країн та пам’ятали, що успіх залежить від кожного з нас”, - відзначив міський голова Андрій Сімонов у своєму виступі.

 

25 серпня 2021 року

Святкування відбувалося на Майдані Незалежності і розпочалося із Всеукраїнської акції, що проходила в рамках національної арт-події “Молодь inUA”. Пирятинська молодіжна рада разом із небайдужими молодими людьми громади долучились до створення малюнку, який незабаром буде виставлено Програмою USAID “Мріємо та діємо” на онлайн-голосування і можливо саме він стане переможцем проєкту та завдяки організаторам перетвориться у мурал.

 

25 серпня 2021 року

21 серпня в Миргороді відбувся фінал Полтавської обласної ГО «ВФСТ «Колос» з міні-футболу серед ветеранів 55 років і старші. В змаганнях взяли участь 9 кращих команд Полтавщини. Пирятинці перемігши з рахунком 4:1 команду Козельщини поступились у фінальній частині турніру команді з Кременчука з рахунком 2:0, і посіли 4 місце. Голи за пирятинців забивали: Іван Близнюк – 1, Володимир Ляшенко – 2 та Олексій Михайловський. 

24 серпня 2021 року

23 серпня, напередодні 30-ї річниці Незалежності України, теплівчани відзначили День села. Велелюдно, гамірно та весело було на сільському стадіоні.

 

23 серпня 2021 року

З метою вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України сьогодні відзначається державне свято – День Державного Прапора України. Прапор - один з офіційних державних символів суверенітету нашої держави, це стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольору. Відомо, що синьо-жовті кольори на прапорі мають щонайменше тисячолітню історію і сягають часів Київської Русі та Галицько-Волинського князівства.

 

23 серпня 2021 року

Вчора Дні сіл відзначили жителі ще двох населених пунктів нашої громади – Вікторії та Березової Рудки. Святкували весело, з розмахом!

Вікторійців та березоворудчан зі святом вітали міський голова Андрій Сімонов, старости Наталія Пазюк та Олександр Оніщенко. Долучилися до вітань і відзначень ювілярів, учасників бойових дій і представники агропідприємств, що працюють на теренах сіл.

22 серпня 2021 року

Запитували? Відповідаємо!

Що таке одноразове (спеціальне) добровільне декларування?

Одноразове (спеціальне) добровільне декларування – це особливий порядок добровільного декларування фізичною особою належних їй активів, розміщених на території України та/або за її межами, якщо такі активи були одержані (набуті) такою фізичною особою за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування та/або міжнародних договорів, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, та/або які не були задекларовані в порушення податкового та валютного законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, протягом будь-якого з податкових періодів, що мали місце до 01 січня 2021 року.

 

22 серпня 2021 року

Естафету відзначення днів сіл у громаді вчора перейняли відразу три населених пункти – Грабарівка, Кейбалівка, Каплинці. Кожне зі свят видалося самобутнім, цікавим та неповторним.

20 серпня 2021 року

Від щирого серця вітаю вас із Днем Державного Прапора України та Днем Незалежності України!

Наш прапор - це символ свободи і незалежності, слави і відродження України. Його маємо берегти і шанувати як найвищу національну святиню. Мить, коли піднімається Прапор України та звучить Державний Гімн, - це момент піднесення, який сповнює наші серця гордістю. То ж нехай синьо-жовтий стяг і надалі вселяє в серце кожного з нас гордість та спонукає на нові подвиги заради своєї Батьківщини.

 

20 серпня 2021 року

Сьогодні заступник міського голови Тамара Коваленко, начальник та спеціаліст відділу освіти Наталія Шерзой і Людмила Зібніцька, а також керівники ліцею №6 і центру дитячої та юнацької творчості Микола Василенко і Сергій Козін взяли участь у роботі обласної конференції педагогічних працівників “Освіта Полтавщини на шляху впровадження Нової української школи: підсумки 2020/2021 н.р. та основні завдання на 2021/22 н. р.”.

 

20 серпня 2021 року

Як отримати витяг щодо стану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами в електронному вигляді

Головне управління ДПС у Полтавській області нагадує, що платникам податків надана можливість подати запит на отримання витягу щодо стану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами в електронному вигляді через приватну частину (особистий кабінет), вхід до якого здійснюється за адресою: cabinet.tax.gov.ua або через офіційний веб-портал ДПС України. Для цього необхідно в меню  «Заяви, запити для отримання інформації» обрати «Запит про отримання витягу щодо стану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами за даними ДПС (F/J1300204)» (далі запит), підписати та надіслати. Форма Запиту заповнюється автоматично відповідно до реєстраційних даних платника податків. Підтвердженням подання запиту в ДПС є отримання платником податків Квитанції в електронному вигляді, в якій зазначено дату та номер реєстрації відповідного запиту.

 

20 серпня 2021 року

19 серпня на спортивному майданчику ліцею № 4 відбувся традиційний турнір з міні-футболу, присвячений пам’яті загиблого воїна АТО Анатолія Курочки. Участь в турнірі взяли 8 команд Пирятинської міської територіальної громади.

 

20 серпня 2021 року

У вашій школі вакцинували 80% працівників?
Тоді подавайтесь на конкурс «Вакциновані й відкриті» та вигравайте комп’ютери, гарнітури та роутери для ваших безпечних закладів.
На вас чекають:

20 серпня 2021 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади з 25 по 28 серпня, з 8:00 до 16:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

 

20 серпня 2021 року

Пирятинський центр надання соціальних послуг здійснює послугу "Соціальне таксі". Автомобіль для перевезення облаштовано спеціальним підйомником, що дозволяє пасажиру на візку потрапити до салону без труднощів.

 

20 серпня 2021 року

Вчора на черговій сесії Лубенської районної ради вручено відповідні відзнаки пирятинцям, чиї імена занесені на Дошку пошани. Вчитель математики Пирятинського ліцею Марія Філімонова, тренер дитячо-юнацької спортивної школи Петро Антончук, сімейний лікар ЦПМСД Ольга Побочій та учасниця народного фольклорно-етнографічного колективу “Древо” Надія Роздабара – жителі нашої громади, які представляють Пирятинщину на дошці пошани Лубенського району.

 

20 серпня 2021 року

На стадіоні «Ювілейний» члени районної організації інвалідів „Союз організацій інвалідів України‘‘ провели забіг під символічною назвою «Біг заради життя». Захід приурочений 30-річчю Незалежності України.

20 серпня 2021 року

19 серпня, на Яблучного спаса, відзначали Дні села жителі Яцин та Білоцерківець. За доброю українською традицією хлібом-сіллю зустрічали гостей. Заступник міського голови Михайло Мельниченко привітав присутніх зі святом, побажав усіляких гараздів та гарного настрою.

 

20 серпня 2021 року

Фахівці ДСНС провели профілактичні бесіди на водних об’єктах з мешканцями Пирятинської міської територіальної громади. Під час спілкування рятувальники нагадали громадянам елементарні правила безпечної поведінки на воді, застерегли про небезпеку їх нехтування та вручили тематичні листівки. Рятувальники наголошували, що досить часто громадяни нехтують правилами безпеки, що, у свою чергу, може стати причиною трагічних наслідків.

 

20 серпня 2021 року

Цього тижня в Одесі відбувся XI Міжнародний фестиваль-конкурс мистецтв "Морська перлина". Участь у заході брали творчі діти з України та Молдови. Лише в номінації хореографія було понад 20 колективів, серед них і зразковий хореографічний колектив “Стенет”.

 

19 серпня 2021 року

Сьогодні відбулося засідання постійної комісії з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку, підприємництва та комунальної власності. На розгляд депутатів виносилось 18 питань порядку денного.

 

19 серпня 2021 року

Протягом минулої доби медичні працівники КП “Пирятинський ЦПМСД” провакцинували від коронавірусної інфекції 125 жителів Пирятинської територіальної громади. З початку кампанії вакцинації від COVID-19 на території громади зроблено 5768 доз.

 

19 серпня 2021 року

Сьогодні в Пирятині відбувся відкритий регіональний фестиваль творчості дітей з інвалідністю “Казкові мрії”. Майже пів сотні дітлахів з різних куточків України та навіть Грузії демонстрували свої таланти в культурно-громадському центрі.

 

19 серпня 2021 року

Шлях до розвитку сільських територій – це співпраця органу місцевого самоврядування та агробізнесу. Завдяки соціально відповідальному партнерству є можливість вирішувати актуальні та нагальні питання в селах.

 

19 серпня 2021 року

Сьогодні відбулося чергове засідання виконавчого комітету міської ради. Члени виконкому заслухали інформацію про зміни до цільових програм, що будуть виноситися на сесію міської ради, та прийняли рішення про їхнє схвалення.

 

19 серпня 2021 року

7 років тому Пирятин прощався із 46-річним героєм Анатолієм Курочкою, який загинув 19 серпня від ворожої кулі на сході України поблизу міста Іловайськ. Як патріот, на початку червня 2014 року, він пішов добровольцем захищати Батьківщину та служив у зоні АТО командиром взводу батальйону “Шахтарськ”. Серед побратимів отримав позивний “Дєд”, оскільки мав трьох онуків.

 

19 серпня 2021 року

Відзначається  воно щороку 19 серпня. Офіційно на території Пирятинської  територіальної громади   зареєстровано  шістдесят вісім пасік,  в яких  налічується близько  двох тисяч триста тридцяти  бджолиних сімей.  Праця  пасічника тяжка, вимагає багато часу, знань та фінансових затрат. Для підтримки пасічників передбачено дотацію за бджолосім?ї.

 

18 серпня 2021 року

Наталія Трачук – мешканка двоповерхового будинку по вулиці Короленка, має інвалідність по зору І групи. Пенсіонерка разом із сусідкою звернулися до міського голови з проханням відремонтувати покриття на доріжці, що веде до під’їзду будинку. Сьогодні прохання виконано – біля під’їзду укладено асфальтове покриття.

 

18 серпня 2021 року

Сьогодні відбулося засідання постійної комісії з питань земельних відносин та охорони природи. Одним із важливих напрямків роботи є надання земельних ділянок учасникам бойових дій. Тож Пирятинська громада поступово, крок за кроком, рухається вперед. Депутати розглянули та рекомендували на затвердження сесії міської ради питання про затвердження учасникам бойових дій проєктів землеустрою щодо відведення земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства.

 

18 серпня 2021 року
Ремонт приміщення Прихідьківського старостату розпочався минулого тижня. У рамках соціального партнерства з Пирятинською міською радою фінансування робіт здійснює СТОВ «Дружба Нова» (Кернел). Загальний обсяг коштів, який буде вкладено у ремонт, – близько 100 тисяч гривень.
18 серпня 2021 року

Сьогодні відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини. На розгляд було винесено два питання. Одне з них стосувалося встановлення опіки над дітьми сиротами через смерть попереднього опікуна.

 

18 серпня 2021 року

Завершено реконструкцію системи водопостачання у селі Нові Мартиновичі.

Реалізація проєкту передбачала заміну водопровідної мережі від двох свердловин до насосної станції і від станції до сільського водогону. Загальна протяжність нової мережі – 1426 метрів. Попередній водогін було зроблено із шкідливих для людини азбестоцементних труб ще при будівництві Нових Мартиновичів.

 

17 серпня 2021 року

Відбулося засідання постійної комісії з питань містобудування, будівництва, житлово-комунального господарства, транспорту, зв’язку та сфери послуг. Підтримано винесення на сесію зміни до ряду діючих програм.  Так, до Програми покращення благоустрою Пирятинської міської територіальної громади зміни запропоновано внести в частині дофінансування на 1, 778 мільйона гривень - на паливно-мастильні матеріали, придбання інвентаря, щебеню для відсипки вулиць тощо.

17 серпня 2021 року

Сьогодні міський голова Андрій Сімонов та його заступник Олександр Котенко здійснили прийом громадян. Жителі Пирятинської громади говорили про особисті та актуальні для них питання: земельні, житлово-комунальні та соціальні, зокрема про облаштування дитячого майданчика в мікрорайоні Острів.

 

17 серпня 2021 року

Протягом минулої доби медичні працівники КП “Пирятинський ЦПМСД” провакцинували від коронавірусної інфекції 57 жителів Пирятинської територіальної громади, за вихідні щеплення зробили 163 пирятинця. З початку кампанії вакцинації від COVID-19 на території громади зроблено 4987 доз.

 

17 серпня 2021 року

Сьогодні відбулося засідання постійної комісії з питань освіти, фізичної культури, охорони здоров’я, соціального захисту та гендерної рівності. Було розгянуто та погоджено зміни до ряду програм соціального спрямування, зокрема, до Програми оздоровлення та відпочинку дітей, Програми соціальної підтримки сімей, дітей та молоді, Комплексної програми соціального захисту та соціального забезпечення населення на 2021 рік.

 

17 серпня 2021 року

В Пирятинській громаді триває боротьба з карантинною рослиною – амброзією. У період цвітіння кожна рослина виділяє мільярди пилкових зерен, піднімаючись із повітрям, вони переносяться майже на 50 кілометрів. Пилок амброзії, потрапляючи в очі, ніс, бронхи, викликає сльозотечу, погіршує зір, підвищує температуру, викликає запалення оболонок верхніх дихальних шляхів, приводить до приступів бронхіальної астми, лікування такої алергії довге і складне.

 

17 серпня 2021 року

На виконання Плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних заразних хвороб тварин на 2021 рік у ІІ декаді вересня на території Пирятинської міської ТГ буде проведено пероральну імунізацію диких м’ясоїдних тварин проти сказу.

 

16 серпня 2021 року
Проведенням профільної депутатської комісії з питань прав людини, законності, культури, молоді, депутатської діяльності, етики та ЗМІ розпочався цикл підготовки до чергової сесії, яка запланована на 25 серпня.
16 серпня 2021 року

Активи, які підлягають одноразовому (спеціальному) декларуванню

Відповідно до п. 4 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) об’єктами одноразового (спеціального) добровільного декларування (далі – об’єкти декларування) можуть бути визначені підпунктами 14.1.280 і 14.1.281 п. 14.1 ст. 14 ПКУ активи фізичної особи, що належать декларанту на праві власності (в тому числі на праві спільної часткової або на праві спільної сумісної власності) і знаходяться (зареєстровані, перебувають в обігу, є на обліку тощо) на території України та/або за її межами станом на дату подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації, у тому числі, але не виключно:

 

16 серпня 2021 року

15 серпня жителі Усівки відзначили День села. Привітала присутніх староста Віра Шурхал. За сприяння агропідприємств, що здійснюють свою діяльність на території Каплинцівського старостинського округу, та місцевих підприємців відзначено подарунками ювілярів, довгожителів та малечу.

 

16 серпня 2021 року

Вкотре наголошуємо та застерігаємо, що нехтування елементарними правилами пожежної безпеки – це основна причина виникнення пожеж. Не спалюйте сміття на городах та суху траву на відкритих територіях. Вони дуже легко займаються і вогонь швидко розповсюджується на значні території.

 

16 серпня 2021 року

14 серпня у місті Лубни урочисто нагородили лауреатів регіональної премії імені братів Шеметів. Таку премію започаткували цьогоріч і планують зробити щорічною. Про це розповів заступник голови організаційного комітету Олег Кулик.

 

16 серпня 2021 року

"Крига ангельських крил" - книгу з такою назвою презентував сьогодні для земляків поет Андрій Кириченко.

Андрій - професійний військовий, учасник АТО, тож більшість його поезій присвячена саме темі війни. Вірші вражають своєю гостротою та водночас ліричністю.

 

16 серпня 2021 року
Рішення про змішування вакцин від COVID-19 прийматиме виключно лікар, який направляє людину на вакцинацію, повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін. "Основна рекомендація полягала в тому, що, по суті, дозволяється змішування вакцин, але при дотриманні алгоритму. Змішування тієї чи іншої вакцини - це не вибір пацієнта, це виключно рішення лікаря, який направляє на вакцинацію", - сказав він.
16 серпня 2021 року

15 серпня на стадіоні «Ювілейний» відбулася товариська  гра  по підготовці до Чемпіонату  України  серед  ветеранів  60 років і старші. Зустрічалися  команда ФК «Пирятин – Полтавщина» та  ФК «Ветеран» (Прилуки). Гра закінчилася з рахунком 6:2 на користь пирятинців. Голи забивали: Іван Близнюк - 3, Валерій Стеценко - 2 та Володимир Чернявський.

15 серпня 2021 року

 

14 серпня було багате на культурно-масові заходи. Свято села відзначили у п'яти населених пунктах громади: Малютинцях, Смотриках, Кротах, Дейманівці та Вишневому.

15 серпня 2021 року

Сьогодні на стадіоні «Ювілейний» у Пирятині урочисто відкрили оновлений волейбольний майданчик. Роботи виконано за кошти бюджету громаду та Фонду розвитку територій області по квоті депутата обласної ради Івана Близнюка.

15 серпня 2021 року

Вчора у селі Велика Круча, біля садиби Миколи Василенка, було людно. Поціновувачі народної творчості зібралися на щорічний фестиваль "Кручанські забави".

13 серпня 2021 року

Для належної організації освітнього процесу у новому навчальному році та у період карантинних обмежень, відділом освіти, молоді та спорту міської ради проведено закупівлю 100 ноутбуків для закладів загальної середньої освіти на загальну суму 2 193 000 гривень.

13 серпня 2021 року

Гідний приклад відповідального і свідомого ставлення до місця здійснення господарської діяльності та проживання демонструють ФОП Максим А.І., ТОВ «ПСП-Буд», ТОВ «Альянс-Агро», ФГ «Берегове», ТОВ «Новодавидіське» та небайдужі мешканці Гурбинець Г.К. Качаленко та М. Д. Малоєд – за їхнього співфінансування ведуться ремонті роботи на під’їзній дорозі до села та власне по самих Гурбинцях.

13 серпня 2021 року

У центрі міста кипить робота важкої техніки: йдуть підготовчі роботи до встановлення нового ігрового майданчика у сквері «Фантазія». Продовжується капітальний ремонт тротуару на розі вулиць Соборна і Визволення та облаштування парковки перед адмінбудинком.

 

13 серпня 2021 року

Протягом минулої доби медичні працівники КП “Пирятинський ЦПМСД” провакцинували від коронавірусної інфекції 55 жителів Пирятинської територіальної громади. З початку кампанії вакцинації від COVID-19 на території громади зроблено 4777 доз.

13 серпня 2021 року

Працівники відділення соціальної допомоги вдома Пирятинського центру надання соціальних послуг здійснили перевірку якості надання соціальних послуг жителям села Нові Мартиновичі.

Послугами з догляду вдома користуються 16 одиноких непрацездатних пенсіонерів та людей з інвалідністю, які проживають у селі Нові Мартиновичі. Догляд та турботу забезпечують соціальні робітники відділення соціальної допомоги вдома: Ганна Омельченко, Микола Мирвода і Наталія Полей.

13 серпня 2021 року
 
12 серпня  в Миргороді відбулася обласна спартакіада серед голів територіальних громад, їх заступників, старост  та працівників  виконавчого комітету. Вдало виступила  команда  Пирятинської  територіальної громади. Так, в змаганнях з дартсу  сільський староста з Великої Кручі  Світлана Харченко з 112–ма  очками  посіла  почесне перше місце. Третє місце в змаганнях з шахів виборов Олександр Литвиненко, четверте місце в  турнірі  з шашок  посіла  Юлія  Кабушка. Валерій Марченко  став другим у змаганнях по більярду.
12 серпня 2021 року

211 років тому, 12 серпня, в Пирятині народився Аполлон Мокрицький, дворянин, син пошмейстера, художник та педагог живопису. У день народження митця працівники галузі культури та всі охочі пирятинці відзначили цю дату. Управління культури, туризму та охорони культурної спадщини оргнанізувало покладання квітів до меморіальних дошок видатному землякові (на будівлі Пирятинського КГЦ) та його родині (на будівлі пошти).

12 серпня 2021 року

Протягом минулої доби медичні працівники КП “Пирятинський ЦПМСД” провакциновано від коронавірусної інфекції 50 жителів Пирятинської територіальної громади. З початку кампанії вакцинації від COVID-19 на території громади зроблено 4712 доз.

12 серпня 2021 року

Видатний український хоровий диригент, викладач музичних дисциплін, Заслужений діяч мистецтв України, уродженець села Грабарівка Григорій Левченко сьогодні відзначає 88-річчя. Привітали засновника і керівника українського народного хору "Калина" начальник управління культури,туризму та охорони культурної спадщини Сергій Валоваженко, староста Грабарівського статостинського округу Світлана Крючкова та завідувач Грабарівської філії Пирятинського КГЦ Олена Шаповал.

12 серпня 2021 року

Сьогодні на полі ПП «Крячківка-Агро-Плюс» відбувся День поля.

Організаторами заходу виступили ТОВ «Лімагрейн Україна» - міжнародна сільськогосподарська компанія, яка займається насінням провідних польових, овочевих культур, продуктами для садівництва та компанія «Vitera»,  яка представляє на вітчизняному аграрному ринку кращих закордонних виробників добрив.

12 серпня 2021 року

Сьогодні відбулася зустріч міського голови Андрія Сімонова з членами родин загиблих учасників АТО. Під час спілкування обговорили ситуацію щодо встановлення пам’ятного знаку захисникам територіальної цілісності України. Міський голова, зокрема, підкреслив, що робочий проєкт виготовлений, наразі розпочато тендерну процедуру з визначення підрядника виконання робіт. «Не зважаючи на бюрократичну тяганину, значне здорожчання проєкту, робитимемо все для того, аби цього року повністю втілити його в життя», - підкреслив Андрій Сімонов.

12 серпня 2021 року

Дослідження на 128 тис. медичних працівників в Індонезії, яких щепили від #COVID19 вакциною CoronaVac від Sinovac Biotech із січня по березень 2021 року, показали, що ця вакцина має ефективність 98% у запобіганні смерті, 96% у запобіганні госпіталізації та 94% у запобіганні симптоматичній хворобі.

12 серпня 2021 року

11 серпня відбулося засідання комісії з присудження стипендій обдарованим дітям Пирятинської міської територіальної громади. Заклади загальної середньої та позашкільної освіти громади подали 21 кандидатуру на присудження стипендії.

11 серпня 2021 року

Сьогодні міський голова Андрій Сімонов зустрівся з головою Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрієм Клочком. Обговорили питання залучення коштів з державного бюджету на вирішення нагальних питань громади.

 

11 серпня 2021 року

Послугами обласної служби зайнятості за сім місяців  скористалися понад 67 тисяч людей   

Протягом січня-липня 2021 року послуги обласної служби зайнятості отримали 67,1 тисячі громадян, які шукали роботу. Із них 48,9 тисячі мали статус зареєстрованого  безробітного.

Від 4,6 тисячі роботодавців надійшло 22,4 тисячі пропозицій роботи.

 

11 серпня 2021 року

Сьогодні відбулося чергове засідання виконавчого комітету міської ради, де було затверджено робочий проєкт „Будівництво пам’ятного знаку захисникам територіальної цілісності України по вулиці Соборна в місті Пирятин Полтавської області“. Загальна кошторисна вартість проєкту складає 2 020 092 гривень.

11 серпня 2021 року

Протягом минулої доби медичні працівники КП “Пирятинський ЦПМСД” провакциновано від коронавірусної інфекції 111 жителів Пирятинської територіальної громади. З початку кампанії вакцинації від COVID-19 на території громади зроблено 4662 доз.

 

11 серпня 2021 року

Сьогодні минає 7 років від дня загибелі захисника країни, пирятинця Івана Олійника. Біля школи, де навчався герой, вшанували пам’ять учасника бойових дій на сході України.

 

11 серпня 2021 року

10 серпня заступник міського голови Михайло Мельниченко здійснив особистий прийом громадян. Пирятинці зверталися із особистими та актуальними для них питаннями: земельними, житлово-комунальними, соціальними.

11 серпня 2021 року

Об’єкти, які не підпадають під одноразове (спеціальне) добровільне декларування

Відповідно до Закону України від 15.06.2021№ 1539-IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету" (набрав чинності з 21.07.2021 р.) об’єктами декларування не можуть бути:

 

11 серпня 2021 року

З ініціативи Президента України Володимира Зеленського, з метою підтримки багатодітних малозабезпечених сімей для підготовки до навчального року такі сім'ї отримають одноразову виплату по 2000 гривень на кожну дитину. Відповідне рішення прийнято Кабінетом Міністрів України 4 серпня 2021 року.

11 серпня 2021 року

Передача державних земель у власність громад – процес важливий та історичний. Територіальні громади зможуть забезпечити кращий контроль та управління землями, а надходження до місцевих бюджетів покращать добробут містечок і сіл.

 

10 серпня 2021 року

Запрошуємо товаровиробників Полтавщини ознайомитися із можливостями маркетплейсу OnFrontiers та взяти участь у безкоштовних онлайн-консультаціях від провідних міжнародних бізнес-експертів.

 

10 серпня 2021 року

Сьогодні працівники служби у справах дітей виконавчого комітету Пирятинської міської ради спільно з інспектором ювенальної превенції відділення поліції № 1 Лубенського районного відділу поліції ГУНП у Полтавській області Мариною Грицай провели виїзд у сім’ї, які перебувають у складних життєвих обставинах. Метою проведення профілактичного заходу було здійснення контролю за умовами проживання, виховання та утримання дітей під час канікул. З батьками проведено бесіди щодо відповідального батьківства, роз’яснено про наслідки невиконання батьківських обов’язків.

 

10 серпня 2021 року

В Україні стартувала система автоматичного призначення пенсій. Підставою для розвитку зазначеного сервісу стала постанова Кабінету Міністрів України «Про запровадження обліку трудової діяльності працівника, фізичної особи – підприємця, фізичної особи, яка забезпечує себе роботою самостійно, в електронній формі». Відтак, потурбувавшись про оформлення електронної трудової книжки, можна не відвідуючи пенсійні установи, оформити пенсію новим і зручним способом.

10 серпня 2021 року

Від сьогодні в Пирятинській амбулаторії загальної практики сімейної медицини прийом хворих веде ще один сімейний лікар – роботу у закладі розпочала лікарка Ольга Прокопенко.

10 серпня 2021 року

Оголошення про початок громадських обговорень по об’єкту "Реконструкція комплексу автозаправної станції та кафе-бару під автозаправний комплекс по вул. Веселкова, 90 в м. Пирятин, Пирятинського району Полтавської області".

Справа в реєстрі ОВД: 2021778183.

1. Звіт з оцінки впливу на довкілля.

2. Оголошення про початок громадських обговорень.

10 серпня 2021 року

Про це повідомив голова парламентського комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький. "Україна буде вимушена запроваджувати обмеження для невакцинованих громадян. МОЗ вже анонсував, що у випадку погіршення епідеміологічної ситуації працювати будуть школи, де вакциновано не менше 80% вчителів (на даний час щеплена лише половина педагогів від загальної кількості). На мою думку, аналогічні обмеження логічно запровадити для транспортників, підприємств громадського харчування та комерційних або комунальних структур, співробітники яких безпосередньо контактують з населенням. Хворий водій маршрутки інфікує аж ніяк не менше людей, ніж вчитель", - написав він у Facebook.

10 серпня 2021 року

У Лубенській ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія»

Лубенський сектор організації роботи організаційно-розпорядчого управління ГУ ДПС у Полтавській області інформує.

 

9 серпня 2021 року

Сьогодні робітники КП “Каштан” працюють в сквері “Фантазія”. Комунальники обпилювали зламані гілки та видалили одне дерево, попередньо обгородивши територію стрічкою.

 

9 серпня 2021 року

Розпочалася реалізація проєкту "Реконструкція з впровадженням енергозберігаючих технологій в ДНЗ "Берізка". Проєктом передбачено утеплення фасадної частини будівлі, цоколю, фундаменту та зовнішніх відкосів. Роботи проводить місцева підрядна організація ПП “Удайбудпроект”, яка здобула перемогу на електронному аукціоні.

 

9 серпня 2021 року

Сьогодні в Пирятинській громаді працювала комісія з обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню, за участю інспектора Державної екологічної інспекції Центрального округу. Загалом до міської ради надійшло 19 звернень громадян щодо видалення дерев у Пирятині, Вікторії та Куріньці.

 

9 серпня 2021 року

Наприкінці минулого тижня жителі села Малютинці Володимир Пунько та Анатолій Слесаренко викошували своєю технікою територію села. У п'ятницю КП "Малютинське" за допомогою небайдужих жителів села провело заміну глибинного насоса артезіанської свердловини на вулиці Гагаріна. Минулого тижня керівник ТОВ «Малютинці-Агро» Віталій Бабак надав техніку та працівників для прибирання й вивезення сміття на території села.

9 серпня 2021 року

Відділ освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради інформує, що для дітей, які потребують особливої соціальної уваги є можливість безкоштовно відпочити в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку вищої категорії, які розташовані в гірських районах. Заклади знаходяться за адресами:

 

9 серпня 2021 року

У Смотриках комунальники та жителі села чистили узбіччя дороги від порослі дерев та кущів. На прохання старости долучилося півтора десятка людей. Тож вдалося зробити чимало роботи.

 

9 серпня 2021 року

Так. Зважаючи на серйозні ризики для здоров’я і те, що можна повторно заразитися COVID-19, потрібно вакцинуватися, навіть якщо ви перехворіли. Наразі достеменно невідомо, наскільки довго зберігається набутий імунітет. Вакцинація — надійний захист від COVID-19.

9 серпня 2021 року

Реабілітаційні установи, які фінансуються з державного бюджету та надають реабілітаційні послуги особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю з усіх регіонів України:

 

8 серпня 2021 року

Усі вакцини проти COVID-19, які використовуються в Україні, є безпечними та ефективними. Вони пройшли всі необхідні етапи досліджень, з які показали, що вакцини захищають від тяжкого перебігу та смерті від коронавірусної хвороби.

8 серпня 2021 року

 

7 серпня День села відзначили і жителі Харківець і Високого. На свято зібралося чимало гостей.

8 серпня 2021 року

З нагоди 30-ї річниці Незалежності України на Центральному пляжі, в Лубнах, пройшов відкритий чемпіонат з пляжного футболу Лубенської територіальної громади. У змаганнях взяли участь шість команд: "Скіл" (Пирятин), "Сула" (Засулля), "Орбіта" (Булатець), АСК "Лубенщина" (Лубни), "КЛВ" (Вовчик) "Лідер" (Лубни).

8 серпня 2021 року

 

Вчора жителі сіл Верхоярівка та Калинів Міст відзначили День села. Духмяним короваєм зустрічали калиновомостівчани гостей свята, а гості - не скупилися на побажання. Міський голова Андрій Сімонов, завідувач сектору управління мережею культурно-громадських установ та бібліотечних закладів Олег Холод вітали з Днем села. Грамотами управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Пирятинської міської ради відзначено діячів культури. Крім цього, завідувач сектору туризму та охорони культурної спадщини Олена Гуленко вручила Ілоні Ляшенко сертифікат Міністерства культури та інформаційної політики України про проходження та успішне завершення освітньо-тренінгової програми "Академія культурного лідера".

8 серпня 2021 року

Щиро вітаю вас із професійним святом!

Ваша професія – одна з найдавніших, найгуманніших і найблагородніших. Її обирають за покликом душі, за велінням серця.

8 серпня 2021 року

Щиро вітаю вас із професійним святом – Днем будівельника!

У всі часи ваша професія була й залишається однією з найбільш важливих для людства. Допомогти людям отримати надійний дах над головою, збудувати своїми руками, своїм талантом власний дім як основу для стабільного щасливого життя – що може бути благородніше за це покликання?

7 серпня 2021 року

Соціальна відповідальність бізнесу та діалог з органами місцевого самоврядування - запорука розвитку громади. Саме завдяки соціальному партнерству можна покращити інфраструктуру населених пунктів та вирішити нагальні питання.

7 серпня 2021 року

Незважаючи на вихідний день, комунальники продовжують чистити місто після буревію: розпилюють та прибирають повалені дерева і гілля, прибирають вулиці й тротуари від рослинних решток. Також робітники КП "Каштан" працюють над відновленням вуличного освітлення.

6 серпня 2021 року

На Пирятинщині вирувала негода. Майже на кожній вулиці зламані дерева, потрощені дахи, обірвані лінії електромереж, зв’язку та вуличного освітлення.

 

6 серпня 2021 року

У зв’язку з аварією на водогоні по вулиці Європейська, поблизу пам’ятника Ремеслу, в усіх споживачів міста буде відсутнє водопостачання. Подача води буде відновлена після виконання ремонтних робіт. Ускладнюють процес ліквідації аварії погодні умови.

 

6 серпня 2021 року

Запрошуємо представників малого і середнього бізнесу взяти участь у  відборі бізнес-проєктів на право отримати фінансову підтримку за рахунок коштів обласного бюджету (часткове відшкодування суми кредиту без врахування відсотків) відповідно до  Комплексної програми розвитку малого та середнього підприємництва у Полтавській області на 2021-2023 роки.

 

6 серпня 2021 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади з 9 по 13 серпня, з 8:00 до 16:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

 

6 серпня 2021 року

За повідомленням Полтавського обласного центру з гідрометеорології,  протягом доби 7 серпня в Полтавській області та м. Полтава  очікуються грози, місцями шквали 15-20 м/с.

 

6 серпня 2021 року

До міської ради надійшли звернення від громадян міста з проханням розчистити територію в районі залізничного вокзалу. Мова йде про місцевість, якою значна частина жителів міста проходить в бік Завокзалля, або ж навпаки, йдучи звідти до центру міста, проходять цією стежиною в кущах і пасажири, які користуються послугами залізничного транспорту, оскільки для значної частини містян цей шлях – значно коротший. І хоча територія, про яку йде мова, належить «Укрзалізниці», було прийнято рішення вирішити проблему силами комунального підприємства.

 

6 серпня 2021 року

Жителька Усівки Жанна Ширай запропонувала облаштувати автобусну зупинку села творчо та креативно. Фінансово підтримав ідею художнього оформлення керівник ТОВ “Каплинцівське” Ігор Криворот.

 

6 серпня 2021 року

У Великій Британії на «Дельта» штам коронавірусу припадає понад 90% поточних випадків COVID-19.

https://cutt.ly/4QcXfO4

Симптоми при зараженні штамом «Дельта» відрізняються. Лихоманка, головний біль, біль у горлі та нежить поширені, тоді як кашель та втрата нюху чи смаку — менш поширені.

 

 

6 серпня 2021 року

ТОВ «Наташа - Агро» із 7 по 17 серпня планує проводити авіаційно – хімічне оброблення посіву кукурудзи на полях Пирятинської громади на території Харківецького, Прихідьківського та Дейманівського старостинських округів.  

 

5 серпня 2021 року

Відбулася нарада з керівниками закладів загальної середньої освіти з питань організованого початку нового 2021/2022 навчального року та підготовки закладів освіти до роботи в осінньо-зимовий період. В ході роботи керівникам закладів освіти доручено забезпечити належну підготовку підпорядкованих закладів освіти, відповідно до затверджених планів, організаційних та ремонтних робіт, що передбачає виконання основних робіт до початку експлуатації приміщень закладів освіти  в новому навчальному році.

5 серпня 2021 року

Про це на сторінці «Фейсбук» повідомляє Державний експертний центр. "Станом на 26.07.2021 в Україні введено майже 4,7 мільйона доз вакцин. А саме: 499720 Covishield, 1484196 CoronaVac,1715780 Comirnaty та 964083 AstraZeneca. Відповідно до оновлених даних, ризик серйозних побічних явищ після вакцинації всіма зареєстрованими в Україні вакцинами залишається рідкісним - менше 1%", - йдеться у повідомленні.

5 серпня 2021 року

Практичні питання застосування РРО та ПРРО під час сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія»

Лубенський сектор організації роботи організаційно-розпорядчого управління Головного управління ДПС у Полтавській області інформує.

Днями за участі начальника Лубенської ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській  області Олександра Коломійця відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Практичні питання застосування РРО та ПРРО».

 

5 серпня 2021 року

6 серпня минає 7 років від дня трагічної загибелі учасника антитерористичної операції на сході України Олександра Шляхтича. Сьогодні в Пирятині відбулися заходи із вшанування пам’яті героя.

4 серпня 2021 року

Сьогодні відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Обговорювали два питання: необхідність створення місцевої пожежної охорони на території Пирятинської громади та епідемічну ситуацію в умовах поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19.

 

4 серпня 2021 року

Кілька днів тому розпочалися підготовчі роботи, а сьогодні вже укладено асфальт. Тротуар відремонтовано від початку вулиці Замок і до вулиці Короленка, до двоповерхівок. Як говорять жителі мікрорайону Замок, відремонтований тротуар - це, в першу чергу, безпека дітей. Адже раніше малеча їздила на велосипедах, роликах та самокатах дорогою, а тепер випробовує нове покриття на пішохідній доріжці.

4 серпня 2021 року

Житель Першотравневого Сергій розповідає, що приміський потяг – єдине транспортне сполучення з містом, а перон на залізничній станції села тривалий час був у незадовільному стані. Чоловік говорить, що дуже часто тут травмувалися люди, особливо літні, та діти. Плити були розбиті і дуже низько розташовані. Тому мешканці Першотравневого звернулися до міського голови з проханням посприяти у вирішенні проблеми.

 

4 серпня 2021 року

 

Міський голова Андрій Сімонов підписав контракт терміном на 5 років з новопризначеним директором КП «Березоворудське-2016» Олександром Драновським.

 

4 серпня 2021 року

Хоч літо у самому розпалі і зараз більшість людей у відпустках, насолоджуються заслуженим відпочинком проте фахівці системи БПД Полтавщини продовжують активно працювати та підвищувати правову обізнаність громадян і презентують черговий липневий випуск щомісячної юридично-просвітницької газети «Правовий вісник».

 

4 серпня 2021 року

На полях Пирятинської громади завершується обмолот ранніх зернових та зернобобових культур. За даними сектору агропромислового розвитку управління економіки та агропромислового розвитку виконкому Пирятинської міської ради змолочено 89 % площ. Майже завершено обмолот озимої пшениці – зібрано культуру з 3500 гектарів, середня урожайність 49,2 ц/га, більше 60 ц/га намолотили хлібороби ТОВ "ПКЗ-Агро", ФГ "Ян-Агро", понад 50 ц/га зібрали в ТОВ "Леляківське", ПП "Крячківка–Агро-Плюс", ТОВ "Каплинцівське", ТОВ "Крячківка-Агро", ТОВ "Новодавидівське", ФГ "Берегове".

 

4 серпня 2021 року

Вакцинація – це не операція. За кордоном під час деяких щеплень навіть не передбачена участь лікаря. Тому до вакцинації від коронавірусу якось особливо готуватися не потрібно. Якщо людина не відчуває розладів стану здоров’я, вона може йти вакцинуватися. 

3 серпня 2021 року

Тривають роботи з капітального ремонту тротуару на розі вулиць Соборна та Визволення. Проєктом передбачено заміну асфальтового покриття на тротуарну плитку на площі 1126 квадратних метрів та облаштування парковки перед адмінбудинком. Загальна вартість проєкту - 1,9 млн гривень.

 

3 серпня 2021 року

Відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті міської ради.

3 серпня 2021 року

Сьогодні міський голова Андрій Сімонов здійснив особистий прийом громадян. Жителі Пирятинської громади говорили про особисті та актуальні для них питання: земельні, житлово-комунальні та соціальні.

 

3 серпня 2021 року

Продовжуються роботи на дорогах міста. Зокрема, триває висипка щебенем вулиць. Заходи реалізовуються в рамках Програми покращення благоустрою Пирятинської міської територіальної громади на 2021 рік, якою передбачено один мільйон гривень на придбання щебеню та гранвідсіву для підсипки доріг.

 

3 серпня 2021 року

Гарний приклад для своїх односельців продемонстрував житель Малютинець Олександр Лукаш – чоловік власним трактором викосив вигін на в’їзді в село, площею близько 1 гектара.

3 серпня 2021 року

Амброзія полинолиста – один із найнебезпечніших карантинних бур’янів-алергенів, пилок якого викликає сильні алергічні реакції у людей. Тому боротьба з розповсюдженням цієї рослини – одне з нагальних питань.

3 серпня 2021 року

З 27 липня по 2 серпня біля смт. Котельва на базі Полтавської обласної організації інвалідів проходив обласний туристичний табір для людей з інвалідністю, в якому взяли участь представники Полтавської, Сумської та Одеської областей.

3 серпня 2021 року

Міністерство цифрової трансформації запустило новий освітній онлайн серіал “Як громаді стати цифровою”. Він призначений для публічних службовців, яким не байдужий розвиток ІТ у своїй громаді. Слухачі отримають покрокові інструкції та рекомендації, як побудувати присутність громади в мережі та налагодити робочі процеси онлайн.

 

3 серпня 2021 року

Завершився І етап навчання в рамках програми Фонду Родини Богдана Гаврилишина "Молодь змінить Україну – Полтавщина 2021", в якому взяла участь молодь Пирятинщини, в тому числі і члени Молодіжної ради.

 

3 серпня 2021 року

З 22 по 25 липня у Польщі, місті Сельце, відбувся Чемпіонат Європи з боротьби сумо. У склад збірної України увійшла вихованка Пирятинської ДЮСШ Софія Онікієнко, яка здобула срібну нагороду на цих змаганнях, у віковій категорії до 14 років.

 

3 серпня 2021 року

З нагоди Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми фахівець із соціальної роботи Оксана Тищенко відділення соціального супроводу осіб/сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах Пирятинського центру надання соціальних послуг спільно зі старшим інспектором сектору ювенальної превенції Пирятинського відділення поліції Мариною Грицай провела просвітницько-інформаційну вуличну акцію серед громадськості “Дитина – не товар та не спосіб заробітку!”

 

2 серпня 2021 року

Програма “U-LEAD з Європою” оголосила перелік громад, які отримають експертну підтримку у підготовці завдання для розробки Комплексного плану просторового розвитку території громади або проведенні аудиту земельних ресурсів.48 громад з 21 регіону країни відібрані за результатами участі в навчальній програмі “Кроки для спеціалістів” на тему “Просторове планування та управління природними ресурсами”. З Полтавщини відібрано чотири громади, серед них – Пирятинська.

 

2 серпня 2021 року

31 липня відбувся  12-й тур  чемпіонату  Полтавської області  з футболу - команда ФК  «Пирятин» грала  на виїзді  з командою Лубен  і зіграла внічию 3:3.

2 серпня 2021 року

За повідомленням Полтавського обласного центру з гідрометеорології, вночі 3 серпня в Полтавській області та м. Полтава очікуються грози, шквали 15-20 м/с.

 

2 серпня 2021 року

1 серпня в Олександрівському сільському клубі відлунав великий святковий концерт. Цього року разом із жителями Олександрівки, Рівного і Могилевщини День села відзначали і мешканці Першотравневого.

 

1 серпня 2021 року

У Малютинському старостинському окрузі завдяки диоектору ТОВ "Малютинці-Агро" Віталію Бабаку проводиться ямковий ремонт місцевих автодоріг. Роботи виконуються установкою ямкового ремонту. Така технологія дозволяє швидше та дешевше відремонтувати асфальтно-бетонне покриття. Суміш з дрібного щебеню та бітуму під тиском заливається у ямку. Таким чином на дорозі не утворюються бугри.

1 серпня 2021 року

31 липня в Пирятині відбувся п‘ятий ювілейний карнавал «Королева бензоколонки". Захід зібрав багатьох пирятинців та гостей громади.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua