Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
27 серпня 2021 року 11:18

Завершується підготовка до нового навчального року

Через кілька днів шкільний дзвінок покличе дітлахів за парти. Найбільш важливим цей день буде для першокласників, тому всі освітні заклади активно готуються до початку нового навчального року. Зокрема, для створення комфортних умов для першачків класні кімнати будуть обладнані новими меблями, в тому числі одномісними партами, наочністю та сучасною комп'ютерною технікою. Деякі класи вже готові зустрічати малюків, процес закупівлі меблів та дидактичних комплектів ще триває.

Крім цього, в заклади освіти придбано: 5 смарт-телевізорів, 1 комп`ютерний клас (Пирятинський ліцей № 4), комплект гри „Лазертаг“, у Пирятинський ліцей - STEM-лабораторію. Варто відзначити, що в ліцеї унікальний хімкабінет, адже таких в Полтавській області більше немає, схожий є в Горішніх Плавнях. На майже пів мільйона гривень зроблено ремонт приміщення, встановлено лабораторні меблі та витяжну шафу, що дає змогу учням та педагогам проводити досліди.

З метою облаштування безпечного освітнього середовища встановлено камери відеоспостереження на загальну суму 300000 грн. у міських закладах – Пирятинському ліцеї з філією, Пирятинському ліцеї № 4, Пирятинському ліцеї № 6.

У приміщеннях закладів освіти проведені косметичні ремонти класних кімнат, харчоблоків, їдалень, у тому числі поточні ремонти: частини підвального приміщення у Пирятинському ліцеї (на суму 214000 грн.), у міських садках: музичної зали „Ромашки“ (на суму 50000 грн.), підлоги „Сонечка“ (на суму 50000 грн.), поточне асфальтування території „Червоної шапочки“. Тривають роботи з утеплення (впровадження заходів з енергозбереження) в „Берізці“, центрі дитячої та юнацької творчості. Виготовляється проєктно-кошторисна документація на будівництво спортивного залу в Пирятинському ліцеї.

На забезпечення належних санітарно-гігієнічних умов у приміщеннях Березоворудської, Малютинської, Теплівської, Смотриківської філії, Вишневецької, Великокручанської шкіл (облаштування туалетних кабінок у внутрішніх вбиральнях) витрачено 111400 грн.

З метою забезпечення пожежної безпеки здійснено повірку вогнегасників закладів освіти. Для закладів загальної середньої освіти придбано 38 вогнегасників, засоби індивідуального захисту – 34 протигази. Триває виготовлення ПКД на облаштування пожежною сигналізацією опорних шкіл – міських ліцеїв та Новомартиновицької зш І-ІІІ ст. Здійснено обстеження фахівцями пожежних водойм на території закладів освіти, проведено ідентифікацію котелень та заміри опору ізоляції у закладах загальної середньої освіти. Проведено вогнезахисну обробку дерев’яних конструкцій горищних приміщень Пирятинської дитячо-юнацької спортивної школи.

Пирятинська міська рада працює в напрямку покращення матеріально-технічної бази освітніх закладів громади, аби наші діти мали доступ до якісної освіти в комфортних умовах.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua