Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
27 серпня 2021 року 16:28

Відбулася освітянська конференція

 

Сьогодні відбулася щорічна серпнева конференція педагогічних працівників „Вектори розвитку освіти Пирятинщини в умовах реформування у 2021-2022 навчальному році“.

З самого ранку працювали освітні локації закладів освіти  Пирятинської громади. Кожен мав змогу ознайомитися з освітніми досягненнями ліцеїв міста, Березоворудської школи, Смотриківської  філії Теплівської зш І-ІІІ ступенів та Пирятинського інклюзивно-ресурсного центру.

В заході взяли участь керівники закладів освіти Пирятинської громади, педагогічні колективи, представники учнівського самоврядування, батьківська громадськість, члени піклувальних рад, заступник міського голови Тамара Коваленко. Долучився і міський голова Андрій Сімонов, який привітав освітянський загал із початком нового навчального року. « Закладам освіти, їх підготовці до нового навчального року ми приділили цьогоріч неабияку увагу. Для мене освіта разом із медичною галуззю -- одні із найважливіших сфер життя громади», - відзначив він у вітальному слові.

Привітала присутніх з початком  нового навчального року і начальник відділу освіти, молоді та спорту міської ради Наталія Шерзой, розповіла з якими труднощами довелося зіштовхнутися в умовах реформування та карантину. Зупинилася й на досягненнях минулого навчального року. Це - відкриття інклюзивної групи у ЗДО «Сонечко», покращення матеріально-технічної бази закладів: ремонти приміщень, придбання нових меблів, оснащення комп’ютерною технікою, цифровізація освіти, облаштування спортивних майданчиків та інше.

Слід зазначити, що 2 опорних заклади міста тепер мають статус ліцею. На умовах співфінансування з обласним бюджетом придбано 2 шкільних автобуси для підвезення здобувачів освіти. Цього року планується придбання ще двох. Також придбано 100 ноутбуків для шкіл Пирятинської громади, в планах - ще 70. Заплановано облаштувати школи громади протипожежною сигналізацією, задля безпеки учнів та вчителів, провести оптоволоконні мережі у сільських населених пунктах для покращення якості інтернету. Саме такі вектори дадуть змогу створити доступну та якісну освіту Пирятинщини.

Ділилися досвідом реформування освіти директор Пирятинського ліцею №6 Микола Василенко та завідувач філії Пирятинського ліцею Лідія Стефанова. Заклади розпочали децентралізацію із себе: Пирятинський ліцей №6 першим здобув повну автономію. Крім цього, ліцей в своєму складі має Олександрівську філію та дошкільний підрозділ. Також до нього приєдналася Сасинівська школа, триває реорганізація дитячого садочка. Такі зміни дають змогу навчальним закладам покращити матеріально-технічну базу, ефективність, доступність та якість знань. В цьому переконалося керівництво колишньої школи №1, ввійшовши до складу Пирятинського ліцею в якості філії.

На захід були  запрошені й гості: освітній експерт, доктор наук, науковий співробітник Констанського університету (Німеччина), член піклувальної ради Пирятинського ліцею Сергій Снігир та Оксана Олійник - освітній екперт, голова ГО „Living Village“, психотерапевт, ментор проєкту „Школа 3.0“ Центру Інноваційної Освіти „Про.Світ“, фасилітаторка діалогів. Саме вона сьогодні виступала модератором освітнього воркшопу Dragon dreaming. Тут працювали чотири локації: керівники, вчителі, учні та батьки. Спільними зусиллями було визначено основні мрії, сформовані цілі та шляхи їх досягнення. Учні мріяли про стипендії кожному здобувачу освіти. Вчителі в пріоритеті визначили своє особисте життя та кімнату релаксації. Батькам  хотілося більшої участі у житті школи та менше домашнього завдання. А керівникам – 4 млн. доларів та відпустку на Марсі))). Кожен мріяв про сучасну освіту в громаді!

В результаті роботи , напрацьовано ряд завдань, які стануть основою рішення конференції. Тому, підводячи підсумки, можна сказати, що в освітньому напрямку обрано вірний шлях для становлення якісної, доступної освіти та освіченого майбутнього Пирятинської громади.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua