Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
17 серпня 2021 року 13:44

Боротьба з амброзією

В Пирятинській громаді триває боротьба з карантинною рослиною – амброзією. У період цвітіння кожна рослина виділяє мільярди пилкових зерен, піднімаючись із повітрям, вони переносяться майже на 50 кілометрів. Пилок амброзії, потрапляючи в очі, ніс, бронхи, викликає сльозотечу, погіршує зір, підвищує температуру, викликає запалення оболонок верхніх дихальних шляхів, приводить до приступів бронхіальної астми, лікування такої алергії довге і складне.

З кожним роком кількість територій, заражених амброзією полинолистою, збільшується. Ефективним засобом боротьби є виривання амброзії з коренем та постійне скошування рослини, 5-6 разів за сезон, запобігаючи цвітінню.

Працівники КП “Каштан” постійно проводять роботи з викошування територій з карантинною рослиною. На деяких вулицях подібні роботи проводились вже кілька разів.

Відповідно до Правил благоустрою території населених пунктів Пирятинської міської ради громадяни, підприємства, установи та організації повинні регулярно обстежувати прилеглі та закріплені території з метою виявлення амброзії полинолистої, карантинних рослин, проводити заходи щодо їх знищення.

Дбайте не лише про благоустрій, а й про здоров’я жителів громади!

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua