Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
23 серпня 2021 року 12:44

Пирятині відзначили День Державного Прапора

З метою вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України сьогодні відзначається державне свято – День Державного Прапора України. Прапор - один з офіційних державних символів суверенітету нашої держави, це стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольору. Відомо, що синьо-жовті кольори на прапорі мають щонайменше тисячолітню історію і сягають часів Київської Русі та Галицько-Волинського князівства.

Нині синьо-жовтий стяг - символ боротьби за національні, соціальні і територіальні права українського народу. Державний Прапор є втіленням національної єдності, честі та гідності, історії та сьогодення. Відзначення величного свята пирятинці почали біля адмінбудинку міської ради із урочистого підняття Державного Прапора. Цю місію виконали син загиблого учасника АТО Максима Аранчія та командир військової частина Анатолій Блажко.

Далі учасники заходу урочистою ходою попрямували до пам’ятника Тарасу Шевченку та вшанували національного мислителя покладанням квітів.

“Бажаю всім нам, щоб наш Державний Прапор був символом перемоги. Перемоги в усьому: економіці, медицині, освіті, інфраструктурі – в усіх сферах життєдіяльності нашої громади та країни в цілому”, - відзначив міський голова Андрій Сімонов у своєму виступі.

На заході були присутні пирятинці - учасники творення незалежності України на теренах нашої громади: Іван Близнюк, Петро Григоренко, Олександр Грива та Віктор Мінкін.

Учасники художньої самодіяльності дарували присутнім гарний настрій, а представники різних релігійних конфесій провели спільний молебінь за мир в Україні.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua