Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
14 листопада 2022 року 15:13

Утилізація органіки в домашніх умовах

Продовжуємо серію матеріалів «Утилізація органіки в домашніх умовах», де показуємо, як пирятинці використовують рослинні рештки з користю для себе.

Компостування - це найпоширеніший вид утилізації органічних відходів. Якісний компост вносить мільйон спор корисних бактерій та грибків, які оновлюють ґрунтову мікрофлору.

Володимир Крагель разом з родиною вже понад 10 років сортують сміття. Окремо збирають папір, метал, пластик, батарейки. Органіку повністю використовують на своєму подвір‘ї. Після такого сортування майже нічого не лишається для сміттєвих баків.

«Земля у нас одна і ми повинні дбати про середовище, де живемо, та мінімізувати шкоду від нашої життєдіяльності», - говорить Володимир.

У своєму дворі подружжя облаштувало компостер на три модулі, які поступово наповнюються, перетворюючи органіку на компост, що можна використовувати в саду, квітнику та городі.

«На перший рік все збираємо в перший відсік, на другий - все переміщуємо з першого в другий, на третій - з другого в третій. І на четвертий рік маємо готовий компост, який просіюємо та використовуємо», - пояснив пан Володимир.

Листя родина не згрібає, а лишає під деревами, а скошеною травою з газону мульчує малину. Обрізані гілки також використовує з користю: подрібнює, висушує та застосовує як паливо для твердопаливного котла.

«Сортування сміття - це зручно, це економить час. Варто лише один раз налагодити процес і питання, куди дівати відходи, буде вирішено. Живеш в чистоті, живеш в порядку і розумієш, що ти робиш правильно», - переконаний Володимир Крагель.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua