Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
16 листопада 2022 року 10:28

Міський голова Андрій Сімонов зустрівся з Народним депутатом України Олексієм Устенком

В умовах війни муніципалітети стикаються з безпрецедентними викликами. З метою донесення та вирішення найнагальніших проблем на рівні держави міський голова Андрій Сімонов зустрівся з Народним депутатом України Олексієм Устенком, який є головою підкомітету з питань рентних платежів, екологічного податку та оподаткування АПК Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики.

Попереду затвердження бюджету громади на 2023 рік, тому розбиралися з механізмом повернення акцизного податку, від якого Пирятинська громада має бюджетоутворюючу залежність. Адже, надходження цього податку до бюджетів громад відновлено, але у значно меншій пропорції.

Також голова інформував Нардепа про проблеми, з якими стикаються місцеві товаровиробники в умовах щоденного відключення електроенергії. Наряду з цим не вирішується на рівні державної митниці й питання розмитнення дизельних генераторів.

Маємо проблеми з фінансуванням ремонтних робіт у закладах медицини. В  умовах діючого бюджетного законодавства, капітальні видатки з бюджетів громад дуже ускладнені. Проте, ми мусимо надавати якісні медичні послуги людям та створювати належні умови перебування хворих у закладах медицини.

Отже, загалом зустріч була змістовно наповненою і, головне, разом напрацювали алгоритми дій з метою вирішення озвучених проблемних питань.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua