Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
26 листопада 2022 року 09:43

З НАГОДИ ДНЯ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ

Шановні пирятинці!

В останню субботу листопада ми вшановуємо пам'ять жертв голодоморів: геноциду українського народу 1932-1933 років, голодоморів 1921- 1922, 1946-1947 років в Україні.

Голодомор - масштабна національна трагедія, яку довелось пережити українському народові. Вона була найбільш жорстокою. Вона - за межею людського розуміння. Голод на найродючіших землях планети був організований задля приборкання українського духу та упокорення українців, які хотіли жити у своїй державі, працювати на своїй землі. Дуже важливо сьогодні, щоб усі ми усвідомлювали: голодомор не був випадковістю чи фатальним збігом обставин. Це була спланована акція. Українську націю хотіли зломити, залякати, поставити на коліна, винищити. Вистояли тоді, вистоїмо і зараз!

У ці дні, коли в Україні триває жорстока кровопролитна війна, розв'язали яку нащадки тих, хто в минулому столітті були ініціаторами винищення українського народу голодом, ми надзвичайно гостро відчуємо весь біль від тих нелюдських страждань, які випали на долю мільйонів українців. Саме зараз, в ці хвилини, наші люди, які ще перебувають під окупацією російських нелюдів, терплять страждання і випробування. Ми з жахом слухаємо розповіді наших звільнених полонених, які розповідають про те, що у своїх катівнях російські нелюди знову морять людей голодом.

Кожну хвилину свого життя ми мусимо пам'ятати про  цю надзвичайно високу ціну, яку платили наші предки, яку платимо ми за право бути українцями.

Вшануймо пам’ять мільйонів синів і доньок України, мільйонів невинних людей, без жалю винищених голодомором! Запалімо о 16:00 у своїх вікнах свічі пам’яті за тими, хто загинув голодною смертю, став жертвою тоталітарного режиму, долучившись до загальнонаціональної хвилини мовчання. Вічна пам'ять загиблим і вічна слава Україні.

Пирятинська міська рада

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua