Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
14 грудня 2022 року 09:28

Шановні ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС!

 

Щороку 14 грудня ми вшановуємо учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Саме цього дня у 1986 році завершилося будівництво захисного саркофагу «Укриття» над зруйнованим четвертим енергоблоком. Це була перша серйозна та важлива перемога над зловісним атомом, який вирвався з-під контролю людини після квітневого вибуху.

Висловлюю щирі слова вдячності всім учасникам ліквідації наслідків найбільшої техногенної катастрофи ХХ століття, які виявили героїзм, самовідданість та мужність в тих екстремальних обставинах, які, не шкодуючи свого здоров’я і життя, працювали в 30-кілометровій зоні радіаційного лиха аби якомога швидше ліквідувати наслідки Чорнобильської трагедії.

Відтоді, після найстрашнішої в світовій історії техногенної катастрофи,  минуло 36 років. Цього року ми як ніколи гостро відчуваємо весь спектр емоцій, пов'язаних із ситуацією, коли мирний атом виходить із-під контролю. Повномасштабне вторгнення росії на територію нашої держави, проникнення російських загарбників на території Чорнобильської та Запорізької АЕС змушує цивілізований світ завмирати від страху перед можливою ядерною катастрофою.

Вірю в перемогу і в те, що жах ядерної катастрофи залишиться у минулому й ніколи не повториться, а  ваш величний подвиг додаватиме усім нам впевненості  у завтрашньому дні. Міцного здоров’я, життя у мирній та процвітаючій Україні, сімейного затишку, шани і щирої поваги від людей та довгих років життя!

З повагою –

міський голова Андрій Сімонов

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua