Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
30 грудня 2023 року

У зв’язку із проведенням робіт у мережах АТ «Полтаваобленерго» можливі тимчасові перерви в електропостачанні споживачів з 2 по 6 січня, з 8:00 до 17:00.

 

29 грудня 2023 року

Дбаючи про збереження довкілля та здорове майбутнє своїх мешканців, використовуючи передовий європейський досвід, Пирятинська громада разом із громадами-партнерами спільно утворили КП "Екосервіс-2022", робота якого спрямована на удосконалення системи поводження з відходами.

28 грудня 2023 року

Війна триває і військові щоденно потребують нашої підтримки та допомоги. 

Реагуючи на запити Захисників, за кошти бюджету громади закуповується військове обладнаня, яке допомагає нищити загарбників.   

28 грудня 2023 року

Вже стало традицією проводити Особисто-командну спартакіаду Пирятинської громади серед жінок. У спортивному залі ліцею відбулися змагання, в яких взяли участь 8 команд: Березової Рудки, Вишневого, Вікторії, Куріньки, Смотриків, Теплівки, Пирятинського ліцею та міської ради.

27 грудня 2023 року

Відбулася зустріч міського голови Андрія Сімонова з підприємцями міського ринку. 

Нагадуємо, минулого тижня, під час сесійного засідання, група підприємців, які здійснюють торгівлю на міському ринку, висловили протест щодо розміру орендної плати, встановленої новим власником. Тоді їм було надано пояснення, що орган місцевого самоврядування не має повноважень втручатися у господарську діяльність суб’єктів бізнесу. Для досягнення порозуміння у конфліктній ситуації міський голова запевнив, що організує спільну зустріч з метою вирішення спірних питань та досягнення порозуміння.

27 грудня 2023 року

Міський голова Андрій Сімонов провів особистий прийом громадян.

Двоє заявників звернулося з проблемами, які виникли у зв`язку з недобросусідськими відносинами між людьми. На фоні таких стосунків виникли проблеми з розмежуванням земельних ділянок та пошкодженням дорожнього полотна вулиці. 

27 грудня 2023 року

Пирятинський край – багатий на спортивні традиції. Заняття фізичною культурою та спортом є невід`ємною частиною життя багатьох пирятинців.

Упродовж 2023 року спортсмени нашої громади брали участь та здобували свої перемоги у змаганнях різних рівнів. Понад 250 нагород різного гатунку зі змагань обласного, всеукраїнського та міжнародного рівнів додалися в скарбничку здобутків нашої громади.

Двадцятий рік поспіль кращих із кращих спортсменів Пирятинщина вітала на церемонії  «Герої спортивного року».

27 грудня 2023 року

Останнім часом зростає кількість випадків отруєння людей чадним газом, не пов’язаних із виникненням пожеж.

Протягом 2023 року на території Полтавської області було зареєстровано 14 випадків отруєння людей чадним газом, внаслідок яких загинуло 2 особи та отримали отруєння 17 осіб (у тому числі 2 дітей). Як свідчить практика, основними причинами отруєння чадним газом є: порушення правил влаштування та експлуатації пічного опалення, газових приладів, електричних генераторів, несправність систем димовидалення та вентиляції. Особливо від отруєння чадним газом потерпають діти, чий організм є більш уразливим до його дії.
 

26 грудня 2023 року

Сьогодні у Пирятині відкрили молодіжний простір "КОЛОМОЛОді".

З`явився він завдяки реалізації на теренах громади відразу двох проєктів.

25 грудня 2023 року

Відбулися змагання відкритої першості Пирятинської громади з гри в доміно. Понад 30 учасників з Пирятина, Великої Кручі, Лазірок та Гребінки боролися за перемогу. 

24 грудня 2023 року

Шановні пирятинці! Дорога громадо! 

Щиро вітаю вас зі світлим святом Різдва Христового! 

Саме Різдвяно-новорічні свята в українській традиції - це дні, коли багатовікова культура нашого народу поєднується з християнськими заповідями любові до ближнього, добра і справедливості. У ці зимові дні, притаманна кожному українському дому атмосфера тепла і затишку, спонукає мріяти та вірити у світле майбутнє.

24 грудня 2023 року

У Пирятині встановили святкову ялинку. Збирати конструкцію комунальники почали з четверга, а сьогодні - прикрасили. 

24 грудня 2023 року

Відбувся V тур Чемпіонату Пирятинської громади з міні-футболу. На футбольному майданчику Пирятинського ліцею пройшло три гри. 

24 грудня 2023 року

У зв’язку із проведенням робіт у мережах АТ «Полтаваобленерго» можливі тимчасові перерви в електропостачанні споживачів з 25 по 29 грудня, з 8:00 до 17:00.

 

23 грудня 2023 року

Різдвяно-новорічні свята на порозі, та варто пам’ятати, що ми живемо в період воєнного стану і небезпека поруч!

Нагадуємо жителям громади про дотримання комендантської години. Нині перебування на вулицях та в громадських місцях на Полтавщині заборонено з 00:00 до 4:00.

 

22 грудня 2023 року

Прийняття бюджету громади-2024, затвердження цільових програм на наступний рік, – такі основні підсумки чергових засідань колегіальних органів міської ради: виконавчого комітету та сесії Пирятинської міської ради, що відбулися сьогодні

22 грудня 2023 року

Загиблих Захисників, життя яких було пов`язане з Пирятинською громадою, відзначено державними нагородами.

22 грудня 2023 року

21 грудня у Пирятині, по вулиці Спартака, сталася пожежа у приватному будинку. Вогнем знищено частину покрівлі, двері, меблі, побутову техніку, пошкоджено – вікна, стіни, речі домашнього вжитку.

22 грудня 2023 року

Шановні енергетики!

Щиро вітаю вас з професійним святом!

День енергетика – це свято мужніх людей, які віддають всю свою енергію, сили, знання та вміння заради благородної справи — дарувати світло і тепло. Завдяки вашій щоденній роботі працює промисловість, функціонують транспорт і зв’язок, ви забезпечуєте світлом і затишком кожну оселю.

21 грудня 2023 року

Проведенням засідання комісії з з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку, підприємництва та комунальної власності завершилася підготовка до чергової сесії міської ради.

21 грудня 2023 року

Загиблому Захиснику Ярославу Семененку сьогодні мало б виповнитися 23... В пам'ять про молодого воїна на фасаді його рідної Дейманівської школи відкрили меморіальну дошку.

20 грудня 2023 року

20 грудня 2023 року відбулися відкриті громадські слухання щодо встановлення тарифу на послуги з централізованого водопостачання КП "Пирятинський міський водоканал".

20 грудня 2023 року

На засідання Ради управління людськими ресурсами при НАДС була запрошена начальник відділу персоналу, організаційної роботи та інформаційної політики виконкому Пирятинської міської ради Оксана Мілюта як переможець у номінації «Краща практика розвитку етики взаємодії в команді» – І місце.

19 грудня 2023 року

Триває підготовка до чергової сесії міської ради, в рамках якої відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань містобудування, будівництва, житлово-комунального господарства, транспорту, зв’язку та сфери послуг.

Депутатами ретельно опрацьовано проєкти рішень з ряду цільових програм комунального профілю на наступний рік.

19 грудня 2023 року

Триває останній навчальний тиждень у 2023 році. Вже з 25 грудня школярі Пирятинської громади підуть на двотижневі зимові канікули.

 

18 грудня 2023 року

Розпочалася підготовка до чергової сесії Пирятинської міської ради. Сьогодні відбулися засідання двох постійних депутатських комісій, які опрацювали питання відповідно до свого профільного спрямування: комісії з питань освіти, фізичної культури, охорони здоров’я, соціального захисту та гендерної рівності і комісії з питань прав людини, законності, культури, молоді, депутатської діяльності, етики та ЗМІ.

Розглянуто запропоновані розробниками проєкти рішень з ряду цільових програм на наступний рік.

17 грудня 2023 року

Відбувся IV тур Чемпіонату Пирятинської громади з міні-футболу. На футбольному майданчику Пирятинського ліцею пройшло три гри.

 

17 грудня 2023 року

У зв’язку із проведенням робіт у мережах АТ «Полтаваобленерго» можливі тимчасові перерви в електропостачанні споживачів з 18 по 22 грудня, з 8:00 до 17:00.

 

16 грудня 2023 року
Сьогодні у Пирятині провели в останню путь військового Віктора Бикова, який помер 13 грудня.
Народився він 23 вересня 1992 року в місті Пирятині. Навчався в загальноосвітній школі №3, далі – в професійно-технічному училищі села Лазірки.
Після закінчення навчання був призваний на строкову службу в лави ЗСУ, служив у 810 бригаді морської піхоти в Севастополі. У 2017 році підписав контракт і вступив до лав ЗСУ, був учасником бойових дій в зоні проведення АТО. Продовжував службу і в час повномасштабного вторгнення
15 грудня 2023 року

Сьогодні міський голова Андрій Сімонов побував у Великокручанській амбулаторії загальної практики сімейної медицини та поспілкувався з сімейним лікарем Вадимом Шупейком. Молодий фахівець свою роботу на Пирятинщині розпочав нещодавно, до цього працював у Новооржицькій громаді.

15 грудня 2023 року

8-9 грудня відбувся Всеукраїнський конкурс молодіжних науково-технічних проектів “InventorUa-2023”. До участі в ньому долучилися вихованці гуртків науково-технічного напрямку Пирятинського центру дитячої та юнацької творчості.  

15 грудня 2023 року

Шановні працівники суду!

Щиро вітаю вас із професійним святом!

Ви присвятили своє життя важливій справі — служінню правосуддю. Конституцією та законами України та на вас покладено велику відповідальність утвердження верховенства права, забезпечення прав і свобод людини.

14 грудня 2023 року

Допомога Збройним силам України зараз в пріоритеті кожного українця, кожного пирятинця. По мірі сил і можливостей усі наші зусилля спрямовані на допомогу Захисникам.

Реагуючи на запити військових, Пирятинська міська рада закуповує засоби, необхідні для боротьби з ворогом. Міський голова Андрій Сімонов передав обладнання двом військовим частинам, які виконують бойові завдання у найгарячіших точках зіткнення.

14 грудня 2023 року

Шановні учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, жителі громади!

14 грудня в Україні - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Саме в цей день далекого 1986 року було офіційно повідомлено про завершення будівництва і прийняття в експлуатацію комплексу захисних споруд над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС та завершено перший етап ліквідації наслідків аварії. 

13 грудня 2023 року

95-річний ювілей сьогодні відзначає жителька села Високе Пирятинської громади Ганна Журба.

Святкові вітання на свою адресу ювілярка отримала від керівництва Пирятинської міської ради: міцного здоров`я, родиного тепла та спокою Ганні Григорівні побажав секретар ради Сергій Пазюк. Грамоту та подарунок ювілярка отримала і від Пирятинської ради ветеранів.

12 грудня 2023 року

В рамках реалізації проєкту "WE ACT II: Діємо задля жінок та їхніх можливостей", в межах якого у Пирятинській громаді відкрито "Жіночий центр працевлаштування", стартували перші навчальні програми. 

Протягом п`яти днів фах майстринь манікюру та пекарсько-кондитерську справу опановуватимуть п'ятнадцять жінок, які пройшли попередню реєстрацію та виявили бажання вчитися. 6 осіб здобуватимуть фах майстра манікюру, 9 осіб на базі кулінарного коворкінгу міського ліцею №6 – спеціальність пекаря-кондитера. Навчання для учасниць курсів проводять майстер манікюру Олена Пащина та керівник кулінарного коворкінгу ліцею №6 Тетяна Гавриленко. 

12 грудня 2023 року

У Гребінці відбулися змагання Чемпіонату Полтавської області з легкої атлетики серед юнаків та дівчат 2006-2007, 2008-2009 та 2010-2011 років народження. Всього у змаганнях взяли участь більше 190 юних спортсменів з восьми територіальних громад області.

12 грудня 2023 року

Фонд Східна Європа у співпраці з Міністерством молоді та спорту України розробили курс «Єдина Україна: становлення національної ідентичності». Він абсолютно безкоштовний і уже доступний на Освітній онлайн-платформі Зрозуміло! 

 

11 грудня 2023 року

Продовжується співпраця Пирятинської громади з обласною організацією Міжнародного Товариства Червоного Хреста. Завдяки налагодженим партнерським стосункам сьогодні отримали ще одну партію генераторів для наших закладів. 

11 грудня 2023 року

Будьте обережні на льоду! Нині є велика загроза провалитись під лід. Щоб зберегти своє здоров’я слід пам’ятати:

11 грудня 2023 року

Сьогодні 100-річний ювілей відзначає жителька Пирятина Варвара Кушніренко. 

З побажаннями міцного здоров`я, душевного спокою та родинного затишку до Варвари Федорівни звернувся секретар Пирятинської міської ради Сергій Пазюк.

11 грудня 2023 року

На території Пирятинської громади за 49 тиждень зареєстровано:

Гострі кишкові інфекції – 1 випадок;

Хронічний вірусний гепатит С – 1 випадок;

Вітряна віспа – 1 випадок.

 
10 грудня 2023 року

Голова громади Андрій Сімонов здійснив навчальний візит до Німеччини – Бергської асоціації промисловості з переробки відходів.

Програма заходів тривала з 2 по 8 грудня. Цей тижневий інтенсив покликаний на практиці, безпосередньо на виробництвах, навчити учасників європейським технологіям управління відходами: їх утилізації, переробки, налагодження логістичних ланцюгів, галузевій економіці.

10 грудня 2023 року

Рада підтримала законопроєкт про адмінвідповідальність за порушення комендантської години.

Штрафи складуть:

10 грудня 2023 року

У зв’язку із проведенням робіт у мережах АТ «Полтаваобленерго» можливі тимчасові перерви в електропостачанні споживачів з 11 по 15 грудня, з 8:00 до 17:00.

 

9 грудня 2023 року

Сьогодні пирятинці попрощалися зі своїм земляком, який віддав за незалежність та цілісність України найдорожче. Молоде життя 27-річного мешканця села Крячківка Володимира Кравчука обірвалося 6 грудня на Донеччині.

 

8 грудня 2023 року

Сумна звістка про смерть Захисника знову прийшла на Пирятинщину: 6 грудня в районі населеного пункту Черкаське Донецької області обірвалося життя мешканця села Крячківка Володимира Кравчука. 

8 грудня 2023 року

За інформацією КП «Каштан», зараз на дорогах і тротуарах міста працює 4 одиниці техніки комунального підприємства, а також залучено до розчистки снігу 3 одиниці техніки ФОП Науменко, ПП "Удача" (с.Харківці).  В сільських населених пунктах на допомогу приходять сільськогосподарські підприємства.

8 грудня 2023 року

Відбулися позачергові засідання сесії та виконавчого комітету Пирятинської міської ради.

Перед початком розгляду питань порядку денного сесії було вручено відзнаки з нагоди професійних свят.

Відзнаками Міністерства аграрної політики та продовольства України, Полтавської обласної ради, Департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОВА  нагороджено кращих аграріїв громади.

08 грудня 2023 року, о 13:00, у великій залі адмінбудинку скликається шістдесят п’ята позачергова сесія Пирятинської міської ради восьмого скликання.

На сесію запрошуються депутати Пирятинської міської ради, Полтавської обласної ради, Лубенської районної ради, керівники та представники комунальних підприємств, установ, організацій, причетні до розгляду питань порядку денного.

 

8 грудня 2023 року

Отже нагадуємо, що ID-картка видається у разі:

  •   досягнення 14-річного віку;
  •   втрати/викрадення паспорта:
  •   закінчення терміну дії паспорта;
  •   зміни інформації;
  •   виявлення помилки в інформації;
  •   непридатності паспорта до подальшого використання;
  •   присвоєння РНОКПП або повідомлення про відмову від його прийняття;
  •   замість паспорта зразка 1994 року (якщо власник не вклеїв фото в паспорт протягом одного місяця після досягнення 25 або 45 років, з урахуванням особливостей дії воєнного стану в Україні);
  •   замість паспорта зразка 1994 року (за бажанням).
 
7 грудня 2023 року

З нагоди Міжнародного дня волонтера урочисте зібрання провели представники ради ветеранів. На захід зібралися активні та небайдужі до чужих проблем і потреб активні пирятинці поважного віку. Своїми безкорисливими вчинками, спрямованими на допомогу тим, хто її потребує, вони щоденно доводять істину про те, що для добрих справ вік – не перешкода.

7 грудня 2023 року

08 грудня, о 10.00 год, у великій залі адмінбудинку відбудеться позачергове засідання виконавчого комітету міської ради.

7 грудня 2023 року

Що робити у випадках насильства першочергово?

Викличте поліцію!

Взаємодія з кривдником може ставити під загрозу вашу особисту безпеку. Натомість працівники поліції підготовлені, щоби втрутитися в ситуацію насильства, його зупинити та допомогти постраждалій людині.

 Контакти спеціалізованих служб підтримки – за посиланням

7 грудня 2023 року

Фахівці Лубенського районного управління ДСНС провели урок безпеки для учнів 5-9 класів Вікторійської гімназії. Мета заходу – ознайомити дітей з алгоритмом дій при виявленні вибухонебезпечних предметів. Рятувальники зауважили, що ці предмети є вкрай небезпечними, можуть ховатися будь-де і в разі їх виявлення не можна їх чіпати, потрібно одразу повідомити дорослих та зателефонувати за номером 101.

 

7 грудня 2023 року

Шановні працівники і ветерани органів місцевого самоврядування, депутати, члени виконавчого комітету, голови квартальних комітетів, колеги!

Щиро вітаю вас з Днем місцевого самоврядування в Україні!

7 грудня – професійне свято всіх, хто пов’язав свою долю з нелегкою справою – служіння громаді. В тяжкі часи повномасштабної війни в Україні місцеве самоврядування слугує міцною основою для держави і надійним тилом для армії.

6 грудня 2023 року

Розв’язана росією війна продовжує нести біль, горе та втрати… Сьогодні у Пирятинській громаді провели в останню путь загиблого Героя-Захисника – 28 листопада на Донеччині обірвалося життя 40-річного Геннадія Тараненка.

6 грудня 2023 року
Шановні військовослужбовці, захисники Української держави! Дорогі ветерани!
Щиро вітаю вас з Днем Збройних сил України – святом кожного, хто самовіддано стоїть на захисті нашої Батьківщини!
Збройні сили України – армія сильних, відважних, мужніх захисників та захисниць, які до останнього подиху готові захищати рідну державу. 
5 грудня 2023 року

Знову горе втрати Захисника спіткало нашу громаду – 28 листопада в районі села Новомихайлівка Покровського району Донецької області загинув Геннадій Тараненко.

5 грудня 2023 року

5 грудня у всьому світі відзначають Міжнародний день волонтера. Це свято кожного, хто за покликом серця допомагає людям, не чекаючи подяк, нагород і визнання!

4 грудня 2023 року

Міський голова Андрій Сімонов у складі делегації голів громад-партнерів – Гребінківської, Новооржицької та Чорнухинської,  представників Мінрегіону й Полтавської обласної військової адміністрації впродовж тижня, з 2 по 9 грудня, працюватимуть у рамках навчального візиту до Бергської асоціації промиcловості з переробки відходів у німецькому місті Гуммерсбах. Організатором та координатором навчальної поїздки є проєкт «Підтримка ініціативи з експорту технологій захисту довкілля», що впроваджується німецькою федеральною компанією GIZ GmbH.

 

4 грудня 2023 року

Сьогодні в рамках реалізації проєкту "WE ACT II: Діємо задля жінок та їхніх можливостей" відбулося офіційне відкриття Пирятинського офісу "Жіночого центру працевлаштування".  Реалізація проєкту здійснюється в рамках підписаного міським головою Андрієм Сімоновим Меморандуму про співробітництво між Пирятинською міською радою та ГО "Інноваційні соціальні рішення".

4 грудня 2023 року

В Україні активно впроваджується національна програма з популяризації англійської як мови міжнародного спілкування Future Perfect, створена за ініціативою Президента України. Мовна програма допоможе розширити застосування англійської мови в публічних сферах суспільного життя, стимулювати вивчення мови для кожної з груп – освітян, держслужбовців, підприємців, громадян та органів місцевого самоврядування.

 

3 грудня 2023 року

З нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю, в теплій та дружній атмосфері пройшов захід Пирятинського районного осередку Всеукраїнської організації ,,Союз організації інвалідів України”.

Цей день покликаний привернути увагу до проблем, захисту прав, гідності і благополуччя людей з інвалідністю, акцентує увагу суспільства на тому, що права всіх людей, незалежно від статусу, – рівні.

 

3 грудня 2023 року

Шановні пирятинці!

Сьогодні - Міжнародний день людей з інвалідністю - день, який нагадує, що серед нас є люди, котрі потребують особливої уваги та турботи.

 
3 грудня 2023 року

У зв’язку із проведенням робіт у мережах АТ «Полтаваобленерго» можливі тимчасові перерви в електропостачанні споживачів з 4 по 7 грудня, з 8:00 до 17:00.

 

1 грудня 2023 року

Відбулося установче засідання комісії з розгляду питань газопостачання на території Пирятинської громади.

Обговорили проєкт положення, яким комісія керуватиметься у роботі. Членами комісії внесено пропозиції, які будуть враховані під час формування остаточної редакції документа. Положення буде затверджено на черговому засіданні виконкому.

1 грудня 2023 року

Добрі справи, які завдяки налагодженій співпраці міського голови Андрія Сімонова з народним депутатом Максимом Березіним, Благодійний фонд "УМАС" робить на Пирятинщині, продовжуються.  Сьогодні допомогу отримали родини загиблих Захисників та військових, які перебувають у полоні або вважаються зниклими безвісти.

 

1 грудня 2023 року

1 грудня Держпраці розпочинає інформаційну кампанію «Трудовий договір: твій пасок безпеки у світі праці!», спрямовану на вирішення проблеми незадекларованої праці в умовах воєнного стану.

 

1 грудня 2023 року

Шановні працівники прокуратури!

Щиро вітаю вас з професійним святом!

Завдання органів прокуратури надзвичайно відповідальне – стояти на сторожі інтересів держави, конституційних прав і свобод людини та утверджувати верховенство закону.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua