Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
14 грудня 2023 року 09:46

14 грудня - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Шановні учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, жителі громади!

14 грудня в Україні - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Саме в цей день далекого 1986 року було офіційно повідомлено про завершення будівництва і прийняття в експлуатацію комплексу захисних споруд над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС та завершено перший етап ліквідації наслідків аварії. Лише завдяки самопожертві ліквідаторів, багато з яких заплатили за нашу безпеку власним здоров’ям і життям, вдалося локалізувати аварію та врятувати світ від радіаційного забруднення.

У ці дні, коли Україна бореться з російським повномасштабним вторгненням, коли російські загарбники проникли на території Чорнобильської та Запорізької АЕС, увесь світ, як ніколи близько, стоїть перед загрозою виходу мирного атому з-під контролю та можливістю нової ядерної катастрофи.

Боротьба українського народу за волю й незалежність не може бути марною! Ми віримо, що ці страшні дні залишаться в минулому і ми знову повернемося до стабільного життя в успішній та процвітаючій Україні, де атом буде лише мирним!

Низько схиляємо голови перед пам’яттю загиблих героїв-ліквідаторів і віддаємо данину глибокої шани усім, хто врятував майбутнє для своїх нащадків, ставши на шляху некерованої ядерної стихії.

Шановні учасники ліквідації аварії на ЧАЕС! Бажаю вам і вашим рідним міцного здоров'я, життєвої енергії, добра та злагоди. Нехай завжди поруч з вами буде людська повага за ваші добрі справи, за ваш значний вклад у збереження життя на Землі. Щасливого життя під мирним українським небом!

З повагою –

міський голова Андрій Сімонов

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua