Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
4 грудня 2023 року 14:11

Відкриття "Жіночого центру працевлаштування"

Сьогодні в рамках реалізації проєкту "WE ACT II: Діємо задля жінок та їхніх можливостей" відбулося офіційне відкриття Пирятинського офісу "Жіночого центру працевлаштування".  Реалізація проєкту здійснюється в рамках підписаного міським головою Андрієм Сімоновим Меморандуму про співробітництво між Пирятинською міською радою та ГО "Інноваційні соціальні рішення".

Робота "Жіночого центру працевлаштування" спрямована на допомогу найбільш соціально вразливим категоріям жінок, зокрема

безробітним жінкам з числа внутрішньо переміщених осіб

жінкам з інвалідністю

жінкам, які постраждали від гендерно зумовленого чи домашнього насильства

жінкам, які опинилися в складних життєвих обставинах.

У центрі працевлаштування вони зможуть безкоштовно пройти навчання на курсах прикладних професій та отримати фах швачки, майстрині манікюру, перукарки, кухаря-кондитера. Окрім цього, для бажаючих  проводитимуться короткострокові IT-курси. В разі попиту на здобуття інших прикладних професій буде вивчатися можливість проведення додаткових курсів.

Окрім безпосереднього навчання, учасниці проєкту отримуватимуть послуги кар’єрних радниць, менторську підтримку, інформацію щодо наявних вакансій у громаді. Навчання проходитиме як в офлайн, так і в онлайн форматах. Після закінчення курсу кожна зі слухачок отримає стартовий набір з інструментами та матеріалами, відповідно до професії, які допоможуть їм розпочати власну справу.

Понад 50 жінок з Пирятинської громади вже виявили бажання навчатися та зареєструвалися для отримання нової для себе спеціальності.

Навчання перших учасниць розпочнеться наступного понеділка. Набрано дві групи учениць: 6 осіб здобуватимуть фах майстра манікюру, 9 осіб на базі кулінарного коворкінгу міського ліцею №6 – спеціальність пекаря-кондитера.

Навчання новим професіям проходитиме щоквартально. Набір на отримання наступних спеціальностей проходитиме у січні 2024  року.

Офіс "Жіночого центру працевлаштування" працюватиме в кабінеті №55 четвертого поверху адмінбудівлі Пирятинської міської ради. Координатором та кар’єрним радником у Пирятині є Валентина Клепач.

Для отримання додаткової інформації можна звертатися безпосередньо до офісу: з понеділка по п`ятницю, з 8:00 до 12:00, або за телефоном 098-838-13-52.

Проєкт "WE ACT II: Діємо задля жінок та їхніх можливостей" впроваджується UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення, за фінансової підтримки Європейського Союзу, в партнерстві з ГО "Інноваційні соціальні рішення".

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua