Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
31 травня 2023 року

Фундаментальним у роботі муніципалітету є засідання ради. Робота виборних колегіальних органів є основою місцевого самоврядування. Сьогодні відбулися чергові засідання сесії та виконкому міської ради. Передувала інтенсивна робота профільних комісій, де проєкти рішень були ретельно проаналізовані, депутати внесли свої правки та зауваження, аби до сесії рішення були фахово доопрацьовані.

Виконком попередньо заслухав та схвалив усі запропоновані зміни до програм

31 травня 2023 року

Днями у групах Facebook небайдужі жителі громади поширювали дописи про наслідки використання міських громадських вбиралень відвідувачами.

Нагадуємо! Задля комфорту й зручності місцевих мешканців та гостей міста, було встановлено три модульні вбиральні.  Модулі встановлені за кошти бюджету громади, місцевих платників податків! На їх придбання витрачено близько мільйона гривень; вартість одного модулю склала 316 333 грн.

Проте систематично стикаємося з актами вандалізму. Нажаль, у переважній більшості випадків таке неподобство чинять наші діти

30 травня 2023 року

Особливим був сьогоднішній день для викладачів та учнів Пирятинської школи мистецтв, адже 20 дітей отримали свідоцтва про закінчення закладу.

Хвилююча мить – випускники заходять до святкової зали, де на них чекають їхні вчителі та найдорожчі люди: батьки, дідусі й бабусі, брати і сестри.

 

30 травня 2023 року

31 травня 2023 року, о 10:30 годині, у великій залі адмінбудинку (вул. Соборна,42, м.Пирятин) відбудеться позачергове засідання виконавчого комітету Пирятинської міської ради.

30 травня 2023 року

Утримання доріг місцевого значення здійснює Агентство місцевих доріг Полтавської області. Саме агенція визначає підрядну організацію, яка здійснює поточний ремонт, та контролює якість його виконання. З бюджету громади передано до обласного бюджету 4,2 мільйона гривень, на умовах співфінансування ремонту доріг загального користування місцевого значення , вулиць і доріг у населених пунктах; тобто аналогічна сума виділяється й з обласного бюджету

30 травня 2023 року

Закінчення навчального року – особливий день для учнів, педагогів, батьків. Для більшості дітей починається довгоочікувана пора канікул – час для відпочинку.

Для випускників останній шкільний дзвоник знаменує початок дороги у нове, доросле та самостійне життя. Попереду – нові вершини й нові досягнення! А головне – непросте доросле життя, в якому щодня доводитиметься робити важливий вибір, відстоювати власні думки та відповідати за прийняті рішення.

Цей шлях ви розпочинаєте у найтяжчі для України часи. Та ми всі сповнені віри у Перемогу!

29 травня 2023 року

Протягом минулих вихідних багато пирятинців відгукнулося на заклик долучитися до збору питної води для наших ЗСУ на передовій. Проблема з відсутністю води на Донеччині виникла у зв'язку з підривом дамби Карлівського водосховища.

Небайдужі жителі громади підвозили до волонтерського штабу розфасовану питну воду, а також збирали кошти на її придбання. За короткий проміжок часу вдалося зібрати 2190 гривень, на які теж придбали воду у 5-літрових каністрах.

Сьогодні зранку всі наявні запаси води було відвантажено та перевезено до Лубенської РВА, звідки її буде доставлено на Донеччину, до наших бійців.

 

29 травня 2023 року

Урядове рішення від 18 квітня нинішнього року врегулювало процедуру отримання невиплачених коштів на оплату житлово-комунальних послуг деяким пільговикам. Зокрема, йдеться про суми пільг, які обліковувалися з 1 червня по 20 грудня 2022 року і які не надійшли одержувачам через відсутність відповідних звернень.

Отже, цьогоріч з квітня по вересень одержувачі пільг можуть повернути залишки сум невиплачених пільг. Що для цього потрібно? Звернутися до органів Пенсійного фонду України із заявою, в якій зазначається:

 

28 травня 2023 року
Багатими на спортивні події видалися вихідні: наше місто приймало відкритий Чемпіонат Полтавської області з легкої атлетики серед юнаків та дівчат 2010-2015 років народження. 
 
До Пирятина з'їхалося понад 210 учасників, які представляли 10 команд, як з нашої, так і з сусідніх Чернігівської та Сумської областей. На міському стадіоні змагалися юні спортсмени з Пирятина, Лохвиці, Прилук, Ніжина, Миргорода, Лубен, Кременчука, Гребінки, Ромен.   
26 травня 2023 року

Кіберполіція України спільно з волонтерами та небайдужими громадянами перетворила проєкт «МРІЯ» у сильну ініціативу протидії російським окупантам в медіапросторі.

 

26 травня 2023 року

У зв’язку з дією воєнного стану в Україні допускаються фото, відеозаписи, створені в домашніх умовах.

Фестиваль-конкурс проходить в один тур, онлайн.

На конкурс подаються роботи (твори, виступи), які не брали участь в інших фестивалях, конкурсах.

 

25 травня 2023 року

Суть проєкту – ті, хто мають чим поділитися (одяг, взуття, іграшки) можуть принести та залишити речі, а ті, хто потребує та підпадає під відповідну категорію – можуть прийти та взяти все необхідне. Допомога видається вимушено переміщеним особам та сім’ям з дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах.

 

25 травня 2023 року

Завершився етап підготовки до чергової сесії міської ради – відбулося засідання депутатської постійної комісії з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку, підприємництва та комунальної власності

Депутатами було детально опрацьовано проєкти рішень з 29-ти питань порядку денного.

Зокрема розглянуто внесення змін до 13 діючих програм галузей охорони здоров'я, фізичної культури та спорту, комунального напрямку. Більшість змін пропонується провести в межах кошторисних призначень відповідних програм.

25 травня 2023 року

Онлайн-проект покликаний поглибити знання з історії України, розповісти маловідомі факти та сформувати новий погляд на вивчення історії.

Оголошено реєстрацію на 5 курс проєкту, де кожен зможе підвищити рівень знань про окремі сторінки нашої історії:

  • Історичні інтерактивні лекції.
  • Цікаві домашні завдання.
  • Відеоматеріали для всієї сім'ї.
24 травня 2023 року

Відбулося позачергове засідання виконавчого комітету міської ради.

Під час засідання прийнято ряд важливих рішень  соціального характеру. Зокрема, відповідними рішеннями на квартирний облік при виконавчому комітеті міської ради та Харківецького і Олександрівського старостинського округів взято осіб відповідних категорій: родину учасника бойових дій, ВПО, дитину з числа позбавлених батьківського піклування.

24 травня 2023 року

Триває підготовка до чергової сесії Пирятинської міської ради, в рамках якої працювали профільні депутатські комісії.

Під час засідання комісії з питань містобудування, будівництва, житлово-комунального господарства, транспорту, зв’язку та сфери послуг розглянуто та погоджено зміни, які розробники пропонують внести до діючих програм галузі комунального господарства. Зокрема, опрацьовано відповідні рішення по програмі розвитку та підтримки КП „Екосервіс-2022“, програмі покращення благоустрою, програмі утримання об’єктів комунальної власності, програмі розвитку дорожнього руху та його безпеки, програмі „Питна вода Пирятинської міської територіальної громади“ на 2023 рік

24 травня 2023 року

24 травня 2023 року, о 13:00 годині, у великій залі адмінбудинку (вул. Соборна,42, м.Пирятин) скликається пятдесят перша позачергова сесія Пирятинської міської ради восьмого скликання.

На сесію запрошуються депутати Пирятинської міської ради, Полтавської обласної ради, Лубенської районної ради, керівники та представники комунальних підприємств, установ, організацій причетні до розгляду питань порядку денного, ЗМІ.

 

23 травня 2023 року

24 травня 2023 року, о 10:30 годині, у великій залі адмінбудинку (вул. Соборна,42, м.Пирятин) відбудеться чергове засідання виконавчого комітету Пирятинської міської ради.

23 травня 2023 року
23 травня 2023 року
23 травня 2023 року

Свято було встановлене на честь українських захисників та захисниць, які в усі часи, від лицарства Київської Русі до сьогодення, виборювали та виборюють свободу і незалежність України.

Ініціаторами відзначення Дня героїв стали члени Організації Українських Націоналістів. Дата 23 травня обрана не випадково: саме цього дня у 1938 році від рук співробітника радянських спецслужб загинув один з керівників ОУН Євген Коновалець, який був одним з головних ідеологів українського націоналізму.

В умовах повномасштабної війни в Україні сотні тисяч Героїв та Героїнь ціною власних життів борються за право нашого народу жити у вільній та незалежній державі! А отже це свято – не лише данина пам’яті героям з минулого, а й день шани новітнім Героям, які тримають небо над Україною!

22 травня 2023 року

Стартувала підготовка до чергової сесії Пирятинської міської ради, яка відбудеться 31 травня.

Сьогодні працювали дві депутатські комісії: з питань освіти, фізичної культури, охорони здоров'я, соціального захисту та гендерної рівності і комісія з питань прав людини, законності, культури, молоді, депутатської діяльності, етики та ЗМІ. Під час обох засідань розглянуто та погоджено винесення на розгляд сесії ряду питань, відповідно до профілю кожної із комісій.

22 травня 2023 року
22 травня 2023 року

Мінреінтеграції спільно з сертифікованим оператором протимінної діяльності «Філія The Mines Advisory Group в Україні» підготували 39 флеш-відеороликів із мінної безпеки. Відеоматеріали з інформацією про ризики, пов'язані з вибухонебезпечними предметами, є доступними для вільного скачування та перегляду за посиланням:  https://drive.google.com/drive/folders/1uRVyIo49HVIQMshsDa3G4GM_QCAS9ndN

Бережіть свої життя та життя своїх близьких!

 

21 травня 2023 року

День пам'яті жертв політичних репресій — щорічний національний пам'ятний день в Україні, що припадає на третю неділю травня. Відзначається згідно з Указом Президента Віктора Ющенка від 21 травня 2007 року з метою вшанування пам’яті жертв політичних репресій комуністичного режиму. Кількість жертв в Україні досі неможливо підрахувати. Десятки тисяч людей було розстріляно, сотні тисяч пройшли в’язниці, заслання, табори, примусове психіатричне «лікування». Сучасна Росія є правонаступником СРСР. Її диктатор Путін продовжує злочинну політику свого попередника Сталіна, ведучи проти України геноцидальну війну. Російські окупанти застосовують сталінські методи на тимчасово окупованих територіях щодо цивільного населення та щодо українських воїнів-військовополонених (розстріли, поміщення до концтаборів, катування голодом, енкаведистські тортури тощо).

20 травня 2023 року

У найтемніші для нашої держави часи віднаходимо світло - плекаємо українське, бережемо й пам'ятаємо.

Протягом 5 годин у Пирятинському культурно-громадському центрі діяла Виставка приватного зібрання старожитностей, одягу, виробів мистецтва та фотографій Полтавського краю ХІХ-ХХ століття музею «Етнографічна збірка «Древо» (с.Козубівка). Нині українці борються не лише за свою землю, а й за свою культуру, все те, що робить нас українцями. Тому ми маємо берегти, передавати дітям те, що носить наш генетичний код нації – мову, вишивку, національний одяг, пісню.

 

20 травня 2023 року

Сьогодні в Пирятині, на стадіоні «Ювілейний», відбувся другий етап спартакіади “Краще спортивне село-2023”. У змаганнях взяли участь 7 команд старостинських округів Пирятинської громади: Березової Рудки, Вікторії, Великої Кручі, Куріньки-Дейманівки, Кейбалівки, Смотриків і Теплівки.

На початку заходу присутні вшанували усіх загиблих захисників хвилиною мовчання.

 

19 травня 2023 року

Сьогодні відбулося урочисте відкриття КП "Екосервіс 2022".  З цієї нагоди захід відвідали представники Мінінфраструктури, Міндовкілля, Полтавської обласної військової адміністрації. Також участь у заході взяли керівники Пирятинської, Гребінківської, Чорнухинської та Новооржицької громад, які в рамках міжмуніципального співробітництва є співзасновниками підприємства.

18 травня 2023 року
Сьогодні відзначається Міжнародний день музеїв. З цієї нагоди святкові вітання від керівництва муніципалітету приймали працівники Пирятинського краєзнавчого музею – закладу з понад 55-річною історією. 
Вперше Пирятинський народний краєзнавчий музей прийняв відвідувачів на початку листопада 1967 року. Експозиція, створена ентузіастами-краєзнавцями району на чолі з учителем історії Анатолієм Святогором, була розгорнута в приміщенні, де раніше працювала бібліотека (зараз – вулиця Соборна, 33), а пізніше, в 1984 році, перенесена в недіючий на той час Собор Різдва Богородиці. У 1990 році музей нарешті отримав постійну прописку в одному з старовинних будинків міста, який свого часу належав дворянській родині Гаркуш-Згурських (зараз – вулиця Музейна, 47). 
18 травня 2023 року

Сьогодні - День вишиванки! В Україні це свято відзначається кожного третього четверга травня, починаючи з 2006 року. Другий рік поспіль це свято ми відзначаємо в умовах повномасштабної кровопролитної війни, яка змінила нас і навчила цінувати кожен прожитий день і кожен привід для маленької радості.

Тож сьогодні вдягнімо вишиванки, адже вишита сорочка була, є й буде символом нашої ідентичності, віри, надії, любові, боротьби! Пам'ятаймо - раби ніколи не переможуть вільних людей, оберегом яких є вишиванка!

18 травня 2023 року

81 рік відділяє нас від подій, які стали однією з найтрагічніших сторінок в історії Пирятинського краю. Саме весною 1942-го року в урочищі Пирогова Левада, поблизу нашого міста, фашисти розстріляли понад три тисячі жителів Пирятинщини та сусідньої Гребінківської громади.

6 квітня 1942 року німці повели на смерть у Пирогову Леваду 1900 євреїв, з яких 370 дітей; 18 травня того ж року було розстріляно 380 комуністів і активістів, 25 єврейських та циганських родин. Окрім цього, протягом періоду окупації подібні розправи проводилися і в місті: на території лікарні, в парку біля в’язниці (в районі ліцею), в старих погребах біля залізничного вокзалу.

18 травня 2023 року

17 травня Міністерство цифрової трансформації запустило масштабний проєкт Дія.Освіта. Це національна едьютейнмент-платформа актуальних знань і навичок, де можна безоплатно навчатися, опанувати нову професію та ознайомитися з актуальними вакансіями.

Дія.Освіта — це наступний етап еволюції проєкту Дія.Цифрова освіта, який стартував у 2020-му і був зосереджений на цифрових навичках і цифровій грамотності. Відтоді на платформі зареєструвалися майже 2 млн українців, а близько 75% користувачів подивилися всі випуски обраного курсу й отримали сертифікати. Тепер ця ініціатива стає ще глобальнішою.

 

17 травня 2023 року

Агенція регіонального розвитку Полтавської області спільно з Департаментом агропромислового розвитку Полтавської військової адміністрації запрошує  вас взяти участь у тренінгу: „Грантові можливості для агробізнесу“.  

17 травня 2023 року
У зв'язку з малою кількістю проданих квитків, концерт Петра Чорного, запланований на18:00 19 травня в Пирятинському КГЦ СКАСОВАНО!
Кошти за придбані квитки можна отримати в Пирятинському КГЦ.
17 травня 2023 року

Перед початком розгляду питань порядку денного військовий комісар Олександр Грицун вручив орден "За мужність" ІІІ ступеня доньці загиблого Захисника Олександра Нехаєва Аліні. Указ про нагородження військового, який загинув 11 червня 2022 року, було підписано Президентом України Володимиром Зеленським ще за життя Захисника – 27 травня 2022 року.

Також почесний нагрудний знак Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного "За збережене життя" вручено пирятинцю Олександру Радченку.

16 травня 2023 року

16 травня 2023 року, о 13:00 годині, у великій залі адмінбудинку (вул. Соборна,42, м.Пирятин) скликається п’ятдесята позачергова сесія Пирятинської міської ради восьмого скликання. На сесію запрошуються депутати Пирятинської міської ради, Полтавської обласної ради, Лубенської районної ради, керівники та представники комунальних підприємств, установ, організацій причетні до розгляду питань порядку денного, ЗМІ.

16 травня 2023 року

Немає слів, щоб висловити всю печаль і горе, що оповили пирятинську землю. Сьогодні чи не всі жителі села Смотрики проводжали в останню, устелену квітами, дорогу свого односельця - Захисника Олега Богомола, який загинув на Луганщині, виконуючи свій військовий обов’язок.

 

16 травня 2023 року
Інформуємо громаду! Відповідно до розпорядження міського голови від 08.05.2023 № 76, вважається Днем жалоби у Пирятинській міській територіальній громаді день проведення церемонії прощання та поховання загиблих під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України в період військової агресії російської федерації проти України жителів Пирятинської міської територіальної громади.
 
16 травня 2023 року
15 травня 2023 року

Від початку квітня цього року Захисник Олег Богомол вважався зниклим безвісти… Наразі звістка про його загибель підтвердилася і Герой на щиті повертається до рідного села.

Народився він 9 листопада 1975 року в селі Смотрики, Пирятинського району, в сім’ї учителів. У 1991 році закінчив Смотриківську середню школу та вступив до Березоворудського радгоспу-технікуму, здобував фах агронома. По закінченню навчання, з липня 1995 по грудень 1996 року, проходив строкову військову службу у в/ч А-0178 на посаді оператора. У 2001 році одружився, разом із сім'єю проживав у рідному селі. На військову службу по мобілізації був призваний 28 січня 2023 року, був гранатометником в/ч А-2120.

15 травня 2023 року
Відбулося засідання робочої групи під головуванням секретаря ради Сергія Пазюка з метою напрацювання ідей та пропозицій щодо увіковічнення пам’яті загиблих жителів Пирятинської громади – захисників територіальної цілісності України.
Питання надзвичайно важливе й чутливе, вимагає різностороннього фахового підходу. Обмінялися ідеями та пропозиціями яким чином та у якій формі можливо створити достойну захисників України локацію в умовах, коли ще йде війна та бойові дії на території нашої держави.
15 травня 2023 року
15 травня 2023 року

Відбулися загальні збори Полтавської обласної асоціації органів місцевого самоврядування.

Пирятинську громаду на зібранні представив секретар міської ради Сергій Пазюк.

Під час зібрання обговорено ряд нагальних проблем, з якими стикаються громади в умовах воєнного стану. 

15 травня 2023 року
Пирятинська громада стала учасником проєкту "Людський вимір: ефективне управління за допомогою даних та залучення громад", який впроваджується за підтримки Міжнародної організації з міграції та фінансування Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку Канади. Впровадження активностей в Полтавській області здійснює виконавчий партнер – БО «Світло надії».
Реалізація проєкту сприяє зміцненню стійкості громад в середовищі численних потрясінь шляхом розбудови спроможності до збору та використання даних на місцевому рівні. Це дозволяє розробляти інклюзивну політику, яка спирається на факти та реагує на масштабне переміщення в Україні.
15 травня 2023 року

В Пирятині на міському стадіоні відбулись зональні ігри Чемпіонату України з футболу 55+ пам’яті видатного вітчизняного футболіста і тренера Володимира Лозинського. Чемпіонат вже традиційний для ветеранів 55 років і старші, організовується Асоціацією ветеранів футболу України.

 

14 травня 2023 року

Сьогодні на стадіоні “Ювілейний” відбувся третій тур Чемпіонату Полтавської області з футболу у І-ій лізі групи «Б». Зустрічалися футбольні команди команди “Пирятин” і “Аграрії” (Гадяч).

 

14 травня 2023 року

Недільний день у Пирятині видався багатим на спортивні події. Розпочався із Міжобласної спартакіади серед людей з інвалідністю “Годинний пробіг”. На змагання зібрались спортсмени із Пирятина, Оржиці та Лазірок.

 

14 травня 2023 року
Щиро вітаю вас із одним з найтепліших і найдушевніших свят – Днем матері!
Цей прекрасний день спонукає всіх нас промовити слова вдячності за безмежну любов, постійну турботу, ніжність і ласку найдорожчій людині, яка подарувала кожному з нас радість життя, – мамі. Дякую вам, дорогі наші матері, за ваше велике серце, за недоспані ночі, переживання і молитви, за ваші терпіння і витримку.Доземний уклін усім матерям, чиї сини та доньки зі зброєю в руках боронять  рідну землю. Шана вам за те, що виховали справжніх патріотів, які змусили увесь світ повірити у міць українського народу, які тримають небо над нашими головами. Ми ніколи не забудемо подвигу ваших дітей – Героїв новітньої української історії!
13 травня 2023 року

Сьогодні на стадіоні «Ювілейний» пройшла Обласна гімназіада школярів з легкоатлетичного кросу. Участь у змаганнях взяли 6 збірних команд з міст та громад Полтавщини: Пирятина, Лубен, Горішніх Плавнів, Гребінки, Хоролу, Нехворощі (Нові Санжари).

 

12 травня 2023 року

5 червня, о 18:00, в Пирятинському КГЦ - концерт гурту "Лісапетний батальйон" з програмою "Баби рулять"! 

11 травня 2023 року

У Пирятині відкрилася мандрівна виставка «На Зламі», яка розповідає про долі людей, постаждалих від російської агресії. В її основі -  свідчення та спогади тих, хто пережив полон, катування, переслідування.

Робота зі збору та документування цих свідчень ведеться з 2014 року, - про це розповіла дослідниця Східноукраїнського центру громадських ініціатив Надія Нестеренко.

11 травня 2023 року
11 травня 2023 року

Працюючи над благоустроєм населених пунктів нашої громади, робимо їх затишнішими!

У парку імені Олександра Оксанченка, у Великій Кручі, висаджено зелені насадження. 300 тисяч гривень на проведення робіт з озеленення були виділені з бюджету громади цієї весни.

11 травня 2023 року

Пирятин, зустрічай!  Радісна і довгоочікувана подія для дітей - циииирк!  27 травня, о 16:00, в Пирятинському КГЦ (Будинок культури) відбудеться циркове шоу від Київського цирку «Апельсин». 

10 травня 2023 року
10 травня 2023 року

На розі вулиць Ярмаркова і Герасименка та на вулиці Січових Стрільців висаджено декоративні рослини. Донедавна на цих місцях були розміщенні контейнери для збору твердих побутових відходів.

Оскільки в громаді впроваджується реформування системи збору ТПВ - домоволодінням видаються індивідуальні контейнери та проводиться подворовий вивіз сміття, то контейнерні майданчики у приватних секторах демонтовуються.

 

9 травня 2023 року

Дорогі мешканці, сьогодні ми маємо за честь перейняти естафету від @Чигиринська міська територіальна громада та долучитися до всеукраїнського флешмобу #СадиДляПеремоги2023!

Завдяки підтримці конкурсу “Сади для Перемоги”, ми реалізуємо спільний з підприємцями громади проєкт по вирощуванню і переробці овочів і ягід. 

9 травня 2023 року

Міжнародна гуманітарна організація Mercy Corps розпочинає Програму підтримки економічної стійкості України, яка допоможе дрібним фермерам відновити, розширити або започаткувати нову присадибну чи фермерську діяльність.

Мешканці та ВПО, які проживають у Полтавській, Сумській та Чернігівській областях, можуть подати заявку на отримання грантів до 1 500 доларів США на розвиток своїх господарств.

 

9 травня 2023 року

Шановні жителі Пирятинської громади!

Сьогодні Україна вперше разом з усією європейською спільнотою відзначає День Європи - свято, яке традиційно 9 травня відзначається в Європейському Союзі та інших країнах на знак миру та єдності на континенті. 

Свято встановлене Указом Президента України Володимира Зеленського 8 травня 2023 року. "Будемо вшановувати нашу історичну єдність – єдність усіх європейців, які знищили нацизм і переможуть рашизм", — відзначив Володимир Зеленський у зверненні 8 травня після підписання Указу.

8 травня 2023 року

Щороку 8 травня ми відзначаємо День пам’яті та примирення, аби вшанувати  усіх жертв Другої світової війни 1939–1945 років.  

Покладанням квітів до могил та пам’ятних знаків тих, хто ціною власного життя виборював мир, тих, хто став невинними жертвами агресії, відзначили цей день у Пирятинській громаді.

8 травня 2023 року

Шановні пирятинці!

8 травня - День пам’яті та примирення, який відзначається в Україні з метою вшанування пам’яті всіх жертв Другої світової війни 1939–1945 років.

У ці травневі дні ми згадуємо та вшановуємо подвиг тих, хто боровся з нацизмом і переміг його. Ми пам’ятаємо про жертв війни: остарбайтерів, дітей війни, цивільних, які постраждали від бойових дій та від окупації міст і сіл. Війна – це не лише танки, гармати й масштабні бої. Це – долі, мільйони маленьких і великих людських бід, які тривали роками.

8 травня 2023 року

Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановлено День пам’яті та примирення, який відзначається щороку 8 травня з метою вшанування пам’яті всіх жертв Другої світової війни 1939–1945 років. Запроваджуючи цю пам’ятну дату, Україна прагнула доєднатися до європейської традиції відзначення перемоги у Другій світовій війні, пошанування всіх борців із нацизмом та жертв війни. А також – нагадати, що війна розпочалася внаслідок домовленостей між двома тоталітарними режимами: націонал-соціалістичним (нацистським) у Німеччині й комуністичним в СРСР. У 1939–1945 роках обидва тоталітарні режими вчинили на українській землі численні злочини проти людяності, воєнні злочини та злочини геноциду. 

8 травня 2023 року
7 травня 2023 року
Кожного дня, щохвилини, Україна та українці, борючись за майбутню омріяну Перемогу, продовжують платити надзвичайно високу ціну за право на життя. Жорстока війна забирає тих, кому б жити і працювати на цій землі, виховувати дітей, піклуватися про батьків… 
 
Сьогодні на Пирятинщині провели в останню путь ще одного Захисника – 3 травня біля Костянтинівки, на Донеччині, обірвалося життя 30-річного жителя Великої Кручі Віталія Мудренка. 
6 травня 2023 року
3 травня в районі населеного пункту Костянтинівка Донецької області загинув  житель нашої громади Віталій Мудренко. Народився Віталій 28 грудня 1992 року у селі Велика Круча.
5 травня 2023 року

Сьогодні на спортивному  майданчику  Пирятинського ліцею  відбувся традиційний  травневий міні футбольний турнір Пирятинської громади, присвячений   захисникам України.

В іграх взяли участь 4 футбольні команди: Збройні сили України, Національна поліція України, «Аграрії та Бізнесмени» та Міська рада.

 

4 травня 2023 року

У громаді реалізується реформування у сфері поводження з твердими побутовими відходами.

Наразі територія приватної забудови Пирятина переводиться на подворову систему вивозу сміття – у мікрорайонах поступово демонтуються контейнерні майданчики і паралельно з цим у відповідних житлових масивах проводиться видача індивідуальних контейнерів.

Також контейнери можна отримати і безпосередньо в кабінеті №2 КП "Каштан".

4 травня 2023 року

4 травня рятувальники провели захід для учнів Філії Пирятинського ліцею. За легендою, поряд з будівлею школи сталася пожежа, яка призвела до сильного задимлення. Вчителі та працівники школи провели екстрену евакуацію школярів на безпечну відстань та викликали службу порятунку.

 

4 травня 2023 року

У межах проєкту «Розбудова ланцюжків доданої вартості у молочному та ягідному кластерах Пирятинської громади для розширення економічних можливостей молоді і сільських жителів та еко-орієнтованого зростання» ми запускаємо конкурс “Створення рецептурної книги кулінарних традицій Пирятинської громади та субрегіону”.

Основна мета - дослідити кулінарну спадщину Пирятина та субрегіонів, віднайти старовинні родинні рецепти, аби створити рецептурно-історичну книгу громади та популяризувати осучаснені варіанти страв місцевої кухні передусім для туристів.

 

3 травня 2023 року

11 травня, о 13:00, у приміщенні Пирятинської міської ради Східноукраїнський центр громадських ініціатив за сприяння Пирятинської міської ради та Громадської організації "Агенція розвитку Пирятинщини" презентуватиме мандрівну виставку «На Зламі».

3 травня 2023 року

Афіша заходів у Пирятинському культурно-громадському центрі:

19 травня, 18:00 – Заслужений артист України Петро Чорний із новою програмою “Дві дороги”.

22 травня вистави Українського сучасного театру, постановка Дмитра Рачковського:

 

3 травня 2023 року

Експерти проєкту «Розбудова ланцюжків доданої вартості у молочному та ягідному кластерах Пирятинської громади для розширення економічних можливостей молоді і сільських жителів та еко-орієнтованого зростання» здійснили плановий візит до нашої громади. Метою відвідин стала перевірка реалізації проєкту, а також напрацювання подальших спільних алгоритмів дій щодо його популяризації.

3 травня 2023 року

Три контейнери для роздільного збору сміття встановлено на території міського ринку:

два жовті – для пластику і паперу,

один зелений – для скла.

Раніше було встановлено контейнери жовтого кольору в районі багатоквартирних будинків за адресами:

Європейська, 44-А

Полтавська, 6

Соборна,14.

 

2 травня 2023 року

Сум та біль від втрати ще одного Героя-Захисника оповив Пирятинську землю – сьогодні ми провели в останню путь Сергія Скрипку, життя якого обірвалося 27 квітня на Донеччині. Попрощалися із загиблим у Великій Кручі, де останнім часом проживав Сергій з сім'єю, та у Гурбинцях – його рідному селі, де він народився та зростав, де мешкає батьківська родина.

Сергій був одним із тих, хто ранком 24 лютого 2022 року першими прийшов до військкомату. Не маючи бойового досвіду він упевнено взяв до рук зброю, бо знав, що за його спиною рідні люди – батьки, діти, дружина, брати та сестри.

2 травня 2023 року

Міжнародна гуманітарна організація Mercy Corps розпочинає програму підтримки економічної стійкості України, яка допоможе дрібним фермерам відновити, розширити або започаткувати нову присадибну/фермерську діяльність.

Запрошуємо взяти участь у цій програмі та отримати відповідну фінансову допомогу дрібних фермерів та домогосподарства, які мають статус внутрішньо переміщених осіб. Взяти участь у програмі також можуть а також місцеві дрібні фермери, чия діяльність значно постраждала внаслідок війни.

1 травня 2023 року

Ми, дружини військовослужбовців, які нині захищають нашу державу, щохвилини відповідальні за свій, дуже нелегкий фронт справ. Адже коли спокійно у тилу – це додає сил нашим чоловікам. Якщо у родині є діти, то кількість справ множиться у рази. І при цьому ми  також маємо справлятись із власними переживаннями та страхами, щоб підтримати чоловіка та дітей.

Тому якщо ти:  

 

1 травня 2023 року

Найбільша кількість пожеж, як правило, припадає на весняно-літній період. Причиною 90% пожеж в природних екосистемах є діяльність людини. З настанням теплої погоди люди почали частіше відвідувати власні дачні масиви, почастішали походи до лісу. Але через нехтування правилами пожежної безпеки, через необережність людей саме на відкритих територіях власних домоволодінь, у лісових масивах та степових зонах нерідко виникають пожежі.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua