Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
1 травня 2023 року 05:27

Не провокуйте пожежі у природних екосистемах, бережіть довкілля!

Найбільша кількість пожеж, як правило, припадає на весняно-літній період. Причиною 90% пожеж в природних екосистемах є діяльність людини. З настанням теплої погоди люди почали частіше відвідувати власні дачні масиви, почастішали походи до лісу. Але через нехтування правилами пожежної безпеки, через необережність людей саме на відкритих територіях власних домоволодінь, у лісових масивах та степових зонах нерідко виникають пожежі.

Причинами численних пожеж у природних екосистемах є необережне поводження з вогнем дітей та дорослих, спалювання сміття поблизу житлових будинків і на території, прилеглій до лісових масивів, іскри з вихлопних труб автотранспорту, блискавки, самозаймання промасленого обтирального матеріалу, ефект фокусування сонячних променів на склі та консервних бляшанках, залишених людьми на природі.

Якщо ж ви помітили пожежу, що починається (наприклад, невелике загоряння трави або тліючу лісову підстилку від покинутого кимось багаття), спробуйте загасити його самі, засипаючи піском чи заливаючи водою. Іноді досить просто затоптати полум’я (правда, треба почекати і переконатися, що трава або підстилка вже не жевріють, інакше вогонь може з’явитися знову)!

Якщо ж впоратися самотужки неможливо або пожежа вже набула значних розмірів, негайно телефонуйте за номером «101»!

Пам’ятайте, що за несанкціоноване випалювання сухої рослинності законодавством України передбачена адміністративна відповідальність!

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua