Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
2 травня 2023 року 05:31

Грантова програма для невеликих фермерських господарств

Міжнародна гуманітарна організація Mercy Corps розпочинає програму підтримки економічної стійкості України, яка допоможе дрібним фермерам відновити, розширити або започаткувати нову присадибну/фермерську діяльність.

Запрошуємо взяти участь у цій програмі та отримати відповідну фінансову допомогу дрібних фермерів та домогосподарства, які мають статус внутрішньо переміщених осіб. До категорії дрібного фермерства входять особисті селянські господарства, самозайняті особи, фізичні особи-підприємці, що працюють на відносно невеликих земельних ділянках, розміром до 2 га, та мають відносно невеликий обсяг товарообігу.

Взяти участь у програмі також можуть а також місцеві дрібні фермери, чия діяльність значно постраждала внаслідок війни, в Полтавській, Сумській та Чернігівській областях (за винятком районів, де проходять активні бойові дії, а також районів з обмеженим доступом або високим ризиком для життя та ведення такої діяльності). Вони мають бути зареєстровані на територіях, де ведуться чи велися бойові дії, перелік яких затверджено Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України наказом від 22.12.2022 № 309, та проживають на території, яка контролюється урядом України.

Середній розмір фінансової допомоги складає 1500 доларів США у гривневому еквіваленті за актуальним курсом НБУ. Сума підтримки залежить від типу фермерської діяльності та фінансових потреб конкретного учасника програми.

Відбір учасників здійснюватиметься на конкурсній основі згідно з такими критеріями:??

- чітка аргументація необхідності надання фінансової допомоги;

- відповідність бізнес-ідеї умовам та цілям програми підтримки;

- життєздатність та реалістичність бізнес-ідеї;

- спроможність учасника програми реалізувати запропоновану бізнес-ідею;

- розуміння шляхів реалізації фермерської продукції;

- досвід ведення прибуткової фермерської діяльності;

- наявність соціальної або фінансової вразливості.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua