Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
23 травня 2023 року 07:38

Сьогодні в Україні - День Героїв

Свято було встановлене на честь українських захисників та захисниць, які в усі часи, від лицарства Київської Русі до сьогодення, виборювали та виборюють свободу і незалежність України.

 

Ініціаторами відзначення Дня героїв стали члени Організації Українських Націоналістів. Дата 23 травня обрана не випадково: саме цього дня у 1938 році від рук співробітника радянських спецслужб загинув один з керівників ОУН Євген Коновалець, який був одним з головних ідеологів українського націоналізму.

 

В умовах повномасштабної війни в Україні сотні тисяч Героїв та Героїнь ціною власних життів борються за право нашого народу жити у вільній та незалежній державі! А отже це свято – не лише данина пам’яті героям з минулого, а й день шани новітнім Героям, які тримають небо над Україною!

 

Ми молимося і просимо Божої опіки для кожного, хто в цю мить зі зброєю в руках захищає Україну. Ми пам'ятаємо кожного воїна, чиє життя забрала війна…

 

46 офіційно загиблих жителів Пирятинської громади віддали свої життя у війні, яку на нашу землю принесла росія. Ім`я кожного назавжди вкарбоване на сторінки історію нашого краю і пам'ять про них житиме від покоління до покоління.

 

На знак вшанування пам’яті полеглих Героїв-захисників, керівництво муніципалітету сьогодні поклало квіти до пам’ятних знаків Захисникам територіальної цілісності України та Героям Небесної Сотні.

 

Шана і подяка нашим живим Героям за їх щоденний подвиг! Вічна пам'ять полеглим у боротьбі за Україну!

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua