Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
11 травня 2023 року 13:29

У Пирятині розпочала роботу виставка «На Зламі»

У Пирятині відкрилася мандрівна виставка «На Зламі», яка розповідає про долі людей, постаждалих від російської агресії. В її основі -  свідчення та спогади тих, хто пережив полон, катування, переслідування.

Робота зі збору та документування цих свідчень ведеться з 2014 року, - про це розповіла дослідниця Східноукраїнського центру громадських ініціатив Надія Нестеренко.

Виставка складається з 18 стендів, кожен з яких присвячений одній із проблем, – «зламам». На них розміщено уривки з історій людей, які описують події, що відбулися з ними, говорять про свої почуття щодо пережитого. Деякі історії можна переглянути у відеозаписі.

Привітав та подякував за надану пирятинцям можливість ознайомитися з виставкою, котра мандрує містами України з 2019 року та розповідає про соціально значущі проблеми та наслідки війни, секретар міської ради Сергій Пазюк.  

Своїми спогадами про страшний час перебування у незаконному ув’язненні у Донецькому слідчому ізоляторі поділилася з гостями виставки Людмила Гусейнова. Жінка, яка в окупованому місті Новоазовську відкрито проявляла свою проукраїнську позицію, за що три роки провела у нелюдських умовах ув'язнення. "Хочеться розповісти свою історію не для того, щоб мене жаліли, а для того, щоб люди, які проживають у відносно мирних містах, розуміли, як важко в окупації, зокрема і цивільним", - відзначила вона. 

Виставка діятиме до кінця травня у приміщенні Пирятинської міської ради, всі бажаючі можуть відвідати та ознайомитися з її експонатами, а також залишити відгук про побачене.

Організаторами виставки є Східноукраїнський центр громадських ініціатив за сприяння Пирятинської міської ради та Громадської організації "Агенція розвитку Пирятинщини".

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua