Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
9 травня 2023 року 07:13

9 травня - День Європи!

Шановні жителі Пирятинської громади!

Сьогодні Україна вперше разом з усією європейською спільнотою відзначає День Європи - свято, яке традиційно 9 травня відзначається в Європейському Союзі та інших країнах на знак миру та єдності на континенті. 

Свято встановлене Указом Президента України Володимира Зеленського 8 травня 2023 року. "Будемо вшановувати нашу історичну єдність – єдність усіх європейців, які знищили нацизм і переможуть рашизм", — відзначив Володимир Зеленський у зверненні 8 травня після підписання Указу.

Для українців це - особливий день, адже єднання України з Європою - надзвичайно важливе!  В умовах сьогодення це чудовий привід висловити подяку Європейському Союзу за підтримку та допомогу у боротьбі з російським злом. Країни, які раніше були просто сусідами, стали для нас близькими друзями, партнерами, а для багатьох українців — прихистком.

Зараз Україна, як ніколи близька до повноправного членства у ЄС, адже українці демонструють, що демократія , людська гідність і права людини є нашою природною потребою, і ми готові їх відстоювати. Наші мужні Герої не лише захисники рідної Землі, а й щит безпеки для усієї Європи. А українці — приклад мужності, незламності та єдності.

Ми маємо пам'ятати, що Європа починається не за кордоном України – вона починається у серці кожного українця. І сьогоднішнє свято є ще однією чудовою нагодою для українців нагадати іншим і підтвердити, що українці – європейська нація. Демократичні цінності та свободи закладені в ДНК української нації. І ми зробимо усе, аби їх захистити!

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua