Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
19 грудня 2023 року 17:17

У ході підготовки до сесії міської ради

Триває підготовка до чергової сесії міської ради, в рамках якої відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань містобудування, будівництва, житлово-комунального господарства, транспорту, зв’язку та сфери послуг.

Депутатами ретельно опрацьовано проєкти рішень з ряду цільових програм комунального профілю на наступний рік. На комунальну галузь традиційно виділяються значні суми коштів, адже таким чином забезпечується благоустрій населених пунктів громади та фунціонування ряду закладів.

44, 362 мільйона гривень передбачається на програму утримання об`єктів комунальної власності

31, 011 мільйона гривень – на програму покращення благоустрою

4 мільйона гривень - на програму безпеки дорожнього руху

6,621 мільйона гривень – на програму охорони навколишнього середовища (6,346 мільйона гривень з них кошти обласного бюджету на придбання муловсмоктувальної машини для Грабарівського інтернату та реконструкції очисних споруд підприємства).

Підтримані програми розвитку комунальних підприємств "Пирятин-агроліс" , "Екосервіс-2022", "Готель "Пирятин".

Схвалено зміни до діючої в поточному році програми благоустрою – додатково планується виділення 300 тисяч гривень на придбання піскосуміші для посипання доріг та послуги сторонніх організацій.

На комісії обговорили ініціативу групи громадян щодо повторного розгляду звернення до Кабміну та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг,  щодо надання послуг оператором газорозподільних систем АТ „Лубнигаз“.

Міський голова Андрій Сімонов ще раз детально обговорив це питання з присутніми на комісії жителями громади. Зокрема, наголосив, що не можна розхитувати структуру енергетичної галузі в країні у період війни. У цьому питанні ми мусимо бути відповідальними та враховувати державну політику й ситуацію в країні. Налагоджено діалог з АТ "Лубнигаз", вони визнають, що є проблемні питання у стосунках зі споживачами і готові їх вирішувати. Для цього при міській раді й працює спеціально створена комісія з розгляду питань газопостачання. Представники "Лубнигазу" беруть  активну участь у її роботі, проблеми людей вирішуються, неправомірно нараховані борги списуються або ж надаються роз`яснення щодо подальших дій. Наразі відбулося два робочих засідання, предметно розглянуто 22 заяви і більшість порушених проблеми вже вдалося вирішити.

Отже, пропонуємо жителям громади, які мають невирішені спори з АТ "Лубнигаз", звертатися до комісії: щочетверга, о 15:00, 2-й поверх, мала зала Пирятинської міської ради, або ж за телефоном 053-58-2-14-99.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua