Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
22 грудня 2023 року 19:32

Прийнято бюджет громади-2024

Прийняття бюджету громади-2024, затвердження цільових програм на наступний рік, – такі основні підсумки чергових засідань колегіальних органів міської ради: виконавчого комітету та сесії Пирятинської міської ради, що відбулися сьогодні.

Бюджет громади прийнято в обсязі 382 323 361 гривень (власні надходження – 271 млн).

Значна частка бюджету припадає на захищені статті видатків: оплату праці та нарахування на неї працівникам галузей освіти, культури, державного управління, соціального захисту, житлово-комунального господарства та на енергоносії.

З бюджету громади передбачається фінансування 25-ти цільових програм на загальну суму 102 749 041 гривень.  Видатки на заходи програм закладено в мінімально необхідному розмірі, в більшості програм – на рівні, нижчому, ніж у 2023 році.

За ініціативи міського голови Андрія Сімонова, з метою соціальної підтримки населення в період дії воєнного стану, до Комплексної програми соціального захисту та соціального забезпечення додано заходи – надання соціальної підтримки жителям Пирятинської громади в частині сплати за абонентське обслуговування послуги водопостачання та водовідведення. Крім того, соціально незахищеним категоріям громадян компенсуватиметься плата за вивезення ТПВ відповідно до укладених договорів з КП "Каштан". Відтак, найближчим часом буде визначено механізм відшкодування цих коштів комунальним підприємствам з бюджету громади та визначено відповідні категорії населення.

Затверджено розмір вартості харчування дітей у закладах дошкільної та загальної середньої освіти. Ці показники у 2024 році залишаться на рівні діючих цього року. Грошова норма витрат на харчування в день на одного учня 1 – 11 класів затверджена у розмірі до 30 гривень. В залежності від віку вихованців ДНЗ вартість харчування коливається від 45 до 55 гривень на день.

Рішенням сесії було розглянуто та затверджено план роботи Пирятинської міської ради восьмого скликання на 2024 рік, низку питань з урегулювання земельних відносин, затверджено структуру на загальну чисельність виконавчих органів міськради.

На засіданні виконавчого комітету прийнято рішення про затвердження нового тарифу на послуги з водопостачання КП "Пирятинський міський водоканал", який з 1 січня 2024 року становитиме 24,94 гривні за кубічний метр води.

У роботі колегіальних органів сьогодні брали участь жителі громади. До міського голови та депутатів звернулися підприємці міського ринку, які висловили протест щодо орендної плати, встановленої новим власником. Міський голова пояснив, що орган місцевого самоврядування не має повноважень втручатися у господарську діяльність суб’єктів бізнесу. Проте, запевнив, що організує спільну зустріч з метою спільного вирішення спірних питань та досягнення порозуміння.

 У підсумку роботи сесії міської ради голова громади Андрій Сімонов подякував депутатам, членам виконкому, працівникам Пирятинської міської ради за сумлінну й конструктивну роботу у 2023 році.  Висловив побажання і в наступному році злагоджено й наполегливо працювати з метою сталого розвитку Пирятинської громади та задля Перемоги!

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua