Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
10 грудня 2023 року 07:01

Голова громади Андрій Сімонов здійснив навчальний візит до Німеччини – Бергської асоціації промисловості з переробки відходів.

Програма заходів тривала з 2 по 8 грудня. Цей тижневий інтенсив покликаний на практиці, безпосередньо на виробництвах, навчити учасників європейським технологіям управління відходами: їх утилізації, переробки, налагодження логістичних ланцюгів, галузевій економіці.

За умови грамотного та технологічного підходу і в Україні можна отримувати прибутки з відходів, які могли б опинитися на звалищі. Тож громаді обирати – забруднювати навколишнє середовище – ґрунт, питну воду, повітря, чи отримувати дохід з відсортованого сміття, дбаючи про довкілля.

Україна – могутня держава, з потужним економічним потенціалом, та курсом приєднання до євроатлантичної спільноти. Тому, починаючи кожен із себе, зі своєї громади, мусимо впроваджувати європейські практики й принципи господарювання. Європейські партнери готові нам допомагати: навчати, надавати фінансову підтримку.

Прикладом успішного партнерства є Пирятинська громада. Адже, завдяки багаторічній співпраці з GIZ вдалося реалізувати багато хороших справ у громаді. Зокрема проєкт «Підтримка ініціативи з експорту технологій захисту довкілля», що впроваджується німецькою федеральною компанією GIZ GmbH, спрямований на безпечне управління відходами шляхом міжмуніципального співробітництва між чотирма громадами: Пирятинською, Гребінківською, Новооржицькою та Чорнухинською, та утворенням спільного комунального підприємства „Екосервіс-2022“, яке збирає та реалізує відсортоване сміття громад. За підтримки проєкту передбачено обмін досвідом між цим підприємством та Бергською асоціацією.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua