Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
12 грудня 2023 року 07:20

В рамках реалізації проєкту "WE ACT II: Діємо задля жінок та їхніх можливостей", в межах якого у Пирятинській громаді відкрито "Жіночий центр працевлаштування", стартували перші навчальні програми. 

Протягом п`яти днів фах майстринь манікюру та пекарсько-кондитерську справу опановуватимуть п'ятнадцять жінок, які пройшли попередню реєстрацію та виявили бажання вчитися. 6 осіб здобуватимуть фах майстра манікюру, 9 осіб на базі кулінарного коворкінгу міського ліцею №6 – спеціальність пекаря-кондитера. Навчання для учасниць курсів проводять майстер манікюру Олена Пащина та керівник кулінарного коворкінгу ліцею №6 Тетяна Гавриленко. 

Після проходження навчання кожна зі слухачок отримає сертифікат, а також стартовий набір з інструментами та матеріалами, відповідно до обраної професії, які допоможуть їм у відкритті власної справи. 

Робота центру працевлаштування спрямована на допомогу найбільш соціально вразливим категоріям жінок, як з числа внутрішньо переміщених осіб, так і жительок Пирятинської громади. 

"Рішення про те, які професії опановуватимуться першими, ухвалювалося на основі запитів від жінок, котрі першими пройшли реєстрацію. Професії майстра манікюру та пекаря виявилися найзатребуванішими, тому розпочали з них. В подальшому нові групи набиратимуться щоквартально, реєстрація на наступні навчання буде проводитися в січні наступного року і про її початок буде оголошуватися додатково," – відзначає кар`єрна радниця проєкту Валентина Клепач. 

Для отримання додаткової інформації можна звертатися безпосередньо до офісу, який розташований в кабінеті №55 четвертого поверху адмінбудівлі Пирятинської міської ради, з понеділка по п`ятницю, з 8:00 до 12:00, або за телефоном 098-838-13-52 (Валентина Клепач). 

Проєкт "WE ACT II: Діємо задля жінок та їхніх можливостей" впроваджується UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення, за фінансової підтримки Європейського Союзу, в партнерстві з ГО "Інноваційні соціальні рішення".

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua