Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
5 грудня 2019 року 13:38

Делегація з Республіки Білорусь відвідала Пирятин

4 грудня делегація з Республіки Білорусь з ознайомчим візитом відвідала Пирятин. Мета візиту - вивчення досвіду та кращих практик організації надання адміністративних послуг в Україні на прикладі Пирятинського центру надання адміністративних послуг.

Міський голова Олексій Рябоконь привітав гостей та коротко презентував Пирятинську ОТГ. Зазначивши, що розпочата реформа децентралізації дала можливість наблизити послуги до населення, внаслідок створення центрів надання адміністративних послуг.

Далі керуюча справами виконавчого комітету міської ради Лариса Кочур розповіла про етапи створення Центру, ознайомила з його основними напрямками роботи, досягненнями та планами на майбутнє. Детально зупинилася на впровадженні електронного документообігу та сервісів, які дали можливість спростити процедуру надання послуг населенню та підвищити їх якість.

Учасників делегації цікавило скільки послуг надається у ЦНАПі, як застосовується електронний документообіг, з якими інформаційними ресурсами працюють адміністратори Центру та як взаємодіють адміністратори і суб’єкти надання послуг.

На додаткові запитання членів делегації дали відповіді керівник ЦНАПу Людмила Коваль та начальник відділу інформаційних технологій та захисту інформації виконкому міської ради Андрій Божко.

 У Республіці Білорусь також розпочато створення центрів, які надають адміністративні процедури за принципом „єдине вікно“. Тому учасникам делегації було цікаво ознайомитися з досвідом України в цьому напрямку. Зокрема, представник Міністерства юстиції Республіки Білорусь Нікіта Ядловський зазначив, що Пирятинський ЦНАП є доступним для громадян з різними потребами, має сучасне обладнання, прозоро надає адмінпослуги та є гарним прикладом для створення таких центрів в Республіці Білорусь.

Навчально-ознайомчий візит організовано за сприяння Програми Європейського Союзу.

 

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua