Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
24 грудня 2019 року 08:43

Інформація про проведену апаратом виконавчого комітету міської ради роботу в міжсесійний період (29.11.2019 – 22.12.2019)

Відбулося  9 засідань постійних комісій. 

Відбулося 3 засідання виконавчого комітету міської ради, на яких прийнято 29 рішень.

Проведено День міської ради в Килиномостівському  старостаті, виїзний прийом громадян та 2 особистих прийомів в ЦНАПі.

Міський голова, як заступник голови Асоціації ОТГ,  20 грудня взяв

участь у консультаціях щодо перспективних планів  територій громад, які проходили при співголовуванні В’ячеслава Негоди, заступника Міністра розвитку громад  та територій, та Віталія Безгіна, голови підкомітету з питань адмінустрою Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

12 грудня у Києві відбулася зустріч Спільноти практик з місцевої демократії в Україні: проведені консультації вищих рівнів влади з органами місцевого самоврядування. В рамках  проєкту „Посилення демократії та довіри на місцевому рівні в Україні“, який реалізується Конгресом  місцевих та регіональних влад Ради Європи в рамках Плану дій Ради Європи підписано Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю. Пирятинська міська рада отримала перемогу в конкурсі. Міський голова Олексій Рябоконь підписав Меморандум про співпрацю з Генеральним Секретарем Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Андреасом Кіфером щодо реалізації  проєкту „Прозорість етичного та інклюзивного процесу прийняття рішень у м.Пирятин“. Офіс Ради Європи в Україні, в свою чергу, надаватиме консультативно-експертну підтримку у впровадженні цього проєкту в Пирятинській міській раді.

Пирятинська   міська   рада визначена переможцем конкурсу проєктів MLS group „Громада спільних дій“ щодо проведення соціологічного дослідження у сфері впровадження партисипативних підходів управління в громаді.

2 грудня підписано Угоду з управлінням соціального захисту  населення Пирятинської райдержадміністрації про взаємодію у сфері соціального захисту населення, зокрема прийняття/передачі документів соціального характеру через ЦНАП.

13 грудня підписано Додаткову угоду до договору від 21.06.2018 про співробітництво територіальних громад по реалізації спільного проєкту з надання якісних адміністративних послуг Центром надання адміністративних послуг виконкому Пирятинської міської ради жителям сільських громад Великокручанської, Дейманівської, Каплинцівської, Харківецької сільських рад  Пирятинського району та Куріньківської сільської ради Чорнухинського району Полтавської області. Договір направлено на реєстрацію в Мінрегіон для включення у Реєстр договорів.

 

Міським головою взято участь у ІІ Всеукраїнській науково-практичній конференції „Місцеве самоврядування в Україні: теорія та практика“. З завідувачем кафедри  публічного управління та адміністрування обговорено подальші кроки співпраці, підписано Договір про співробітництво між Пирятинською міською радою та Полтавською державною аграрною академією.

     Проведено громадські слухання з приводу обговорення Схеми планування території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади та стратегічно-екологічної оцінки.

    Проведено громадські слухання Плану соціально-економічного розвитку на 2020 рік.

      4 грудня делегація з Республіки Білорусь з ознайомчим візитом відвідала Пирятин. Мета візиту - вивчення досвіду та кращих практик організації надання адміністративних послуг в Україні на прикладі Пирятинського центру надання адміністративних послуг.

     Отримано лист про наміри співпраці і партнерства між Щучинським районним виконавчим комітетом (Білорусь) і Пирятинською міською радою.

            18 грудня участь у брифінгу на тему: „Роль Асоціації об’єднаних територіальних громад у процесі реформи місцевого самоврядування та децентралізації“ (Рябоконь О.П.).

Закінчено капітальний ремонт ДНЗ „Ромашка“.  В ході робіт здійснено капітальний ремонт харчоблоку та ремонт шатрової покрівлі. Роботи виконані підрядною організацією ТОВ „Загалбуд“ (м. Київ). Загальна вартість робіт склала 1451420  грн.

Проведено визначення технічного стану будівельних конструкцій Будинку культури по вул. Соборна, 59 в м.Пирятин Полтавської області дипломованим експертом. Готується технічний звіт за результатами обстеження. Після отримання звіту буде розроблено план дій щодо подальшого використання будівлі в цілому та окремих її елементів.

 Встановлено 8 віконних блоків у будівлі колишньої Калиномостівської школи (для майбутнього розташування та облаштування  сільського клубу).

Затверджено рішенням виконкому  міської ради 4 робочих проєкти по реконструкції вуличного освітлення, робочий проєкт „Капітальний ремонт тротуару на розі вулиць Соборна та Визволення (від вул.Соборна. 52 до вул.Визволення, 1) в м.Пирятин Полтавської області“,  робочий проєкт „Капітальний ремонт проїзної частини по пров.Затишному в м.Пирятин Полтавської області“.

Замовлено 4 (перехідні) робочі проєкти по реконструкції каналізаційної мережі будинку культури, ЗДО „Пролісок“  (добудова) харчоблоку та дитячої групи, реконструкція водопровідної мережі с.Замостище, Калинів Міст.

Розроблено робочий проєкт „Реконструкція перехрестя вулиць Визволення-Цибання-Ярмаркова-Аврущенка з облаштуванням кругового руху в м. Пирятин Полтавської області“.

Подано 4 запити на виділення коштів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Полтавської області для здійснення природоохоронних заходів у 2020 році для фінансування: „Реконструкція мережі водовідведення в м.Пирятин Полтавської області“; „Будівництво напірного колектора в  м.Пирятин Полтавської області“; „Реконструкція каналізаційного колектору від КНС №1 (вул.Січових Стрільців, 21В) до КНС №2 (вул. Саксаганського,23) в м.Пирятин, Полтавської області“; Придбання сміттєвоза із заднім завантаженням СБМ-304/1 (18, 5 м3) на шасі МАЗ-5340. Всі чотири заявки фінансування 50/50.

Подана п’ята заявка по Обласній програмі „Питна вода Полтавщини“ на 2011-2020 роки у 2020 році - „Будівництво артезіанської свердловини у місті Пирятин Пирятинського району Полтавської області“. (33% бюджет ОТГ, 67% - обласний бюджет).

Проведено реконструкцію  вуличного освітлення 18 вулиць міста: встановлено 77 світильників, 18 опор - протяжність 4646 м.

Встановлено дорожні знаки: вул. Визволення – 2 шт, вул. Соборна – 3 шт, вул. Єлени -1 шт, площа Майдану -1, щитова – 1 шт.

Розроблено та подано на погодження нормативи питного водопостачання (водовідведення) для населення м.Пирятин.

Рішенням виконавчого комітету встановлено  скориговані тарифи на послугу з централізованого водовідведення Пирятинських госпрозрахункових очисних споруд за 1 м.куб. води: для населення – 10 грн 50 коп.; для бюджетних установ – 15 грн 44 коп.; для інших споживачів – 17 грн 03 коп.

         Реалізація проєктів та програм

   Продовжується реалізація проєкту Мінсоцполітики „Соціальна громада“. Розпочато роботу в електронній програмі на віддалених робочих місцях та у ЦНАПі.

Продовжується реалізація проєкту  „U-LEAD з Європою“ по модернізації ЦНАПу – очікується отримання табличок з маркуванням та шрифтом  браєля для віддалених робочих місць сільським радам-партнерам.

Для напрацювання якості надання адміністративних послуг та обслуговування людей з інвалідністю керівник ЦНАП пройшла відповідне навчання з вивчення жестової мови.

У рамках реалізації Програми „Енергоефективність та енергозбереження на об’єктах комунальної власності Пирятинської ОТГ на 2019 рік“ проведено утилізацію відпрацьованих люмінесцентних ламп, що містять небезпечні пари ртуті. Товариством із обмеженою відповідальністю „Альфа Екологія“ (місто Київ) було вивезено, із закладів комунальної власності Пирятинської громади 1556 штук відпрацьованих люмінесцентних ламп на що, було використано 12 696,96 грн.

Експертами проєкту ПРООН „Розвиток та комерціалізація біоенергетичних технологій у муніципальному секторі України“ було розроблено техніко-економічне обгрунтування інвестиційного проєкту „Будівництво котелень зі встановленням котлів для спалювання біопалива“. Цей інвестиційний проєкт орієнтований на заміщення використання вугілля та природнього газу шляхом організації виробництва теплової енергії з біомаси.

У рамках проєкту „Енергоефективність в громадах-II“, відбулася навчальна поїздка до міста Суми. На прикладі  КНП „Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди“, вивчалося питання якісної термомодернізації будівель - балансування системи опалення, облаштування ІТП, встановлення автоматизованих вузлів регулювання теплового потоку, утеплення фасаду, перекриття підвалу, даху, цоколя. Також, розглядалися питання планування енергетичних заходів, практичного використання результатів енергоуадитів, складання технічних завдань для проведення тендерів із закупівлі послуг у сфері енергоефективності.

     Взято участь у тренінговому курсі по інклюзивним соціальним проєктам „INSPSRATION: Involving youthS in Project and Inclusion RATIONal activities“ в рамках програми Erasmus+ (м.Нарва Естонська республіка Кабушка Ю.В.)

 

          Взято участь:

          у семінарі „Децентралізація. Інформація. Стандарти“ (Рябоконь О.П.);

29 листопада участь у церемонії нагородження переможців Чемпіонату кейсів ОТГ, в рамках ІІ очної сесії Школи місцевого самоврядування DESPRO (Солдатова І.В.);

29 листопада засіданні круглого столу з об’єднаними територіальними громадами Полтавської області на тему: „Кращі практики місцевого економічного розвитку та міжнародного співробітництва“ (Рябоконь О.П.);

11 грудня участь в інформаційному дні Українського культурного Фонду (Гуленко О.І., Крагель Є.М.);

           11 грудня участь у ІІ Всеукраїнській науково-практичній конференції „Місцеве самоврядування в Україні: теорія та практика“;

12 грудня участь у координаційній зустрічі з питань впровадження проєкту „Посилення демократії та довіри на місцевому рівні в Україні“ та церемонії підписання Меморандуму про взаєморозуміння щодо впровадження місцевих ініціатив (Рябоконь О.П., Чайка Т.Г., Мілюта О.А.);

16 грудня участь в обговоренні подальшого розвитку започаткованих партнерських відносин між українськими громадами та муніципалітетами країн ЄС та успішних практик залучення інвестицій (Рябоконь О.П.).

 

У міжсесійний період працівники виконавчого комітету міської ради продовжують підвищувати кваліфікацію, взято участь у форумах, семінарах і тренінгах, навчальних візитах:

у засіданні колегії Департаменту освіти і науки Полтавської облдержадміністрації (Зуєв С.В.);

у тренінгу Світового Банку „Розуміння та підтримка МСП“        (Солдатова І.В.);

у другій сесії професійної програми для землевпорядників об’єднаних територіальних громад, які не підвищували кваліфікацію більше трьох років   (Ящик І.А.);

у семінарі, присвяченому презентації „Десять керівних принципів ОЕСР щодо ефективної децентралізації, що сприяє регіональному розвитку“, в рамках проєкту Організації економічного співробітництва та розвитку „Підтримка децентралізації    в   Україні     –  2019“ (Шикеринець І.С., Солдатова І.В., Новіков О.О.);

у практичному тренінгу „Розвиток підприємництва в ОТГ на основі ефективного використання місцевих ресурсів та просторового планування“, організованому Проєктом USAID „Підтримка аграрного і сільського розвитку“ (Крагель Є.М.);

у практичному тренінгу „Розвиток бізнес ініціатив комунальним підприємством ОТГ“, організованому Проєктом USAID „Підтримка аграрного і сільського розвитку“ (Порва О.В.);

у тренінгу Базового рівня програми „Молодіжний працівник“                      (Зуєв С.В.);

у семінарі: „Острови доброчесності“ створення систем доброчесності та запобігання корупції в органах місцевого самоврядування“ (Мілюта О.А., Кудрявцев О.О.);

у спеціалізованому короткостроковому навчальному курсі „Основи української жестової мови“ (Коваль Л.П.);

у тренінгу зі складання паперової та електронної звітності по клубних закладах, музеях, охороні культурної спадщини, про чисельність, склад і рух працівників (Гуленко О.І.);

у другому етапі навчання за програмою тематичного постійно діючого семінару „Ефективна комунікація органів місцевого самоврядування із засобами масової інформації. Медіаграмотність посадових осіб місцевого самоврядування“ (Нестерець Т.Д., Бульда Ю.В.);

участь у конференції „Дотримання верховенства права в процесах, пов’язаних із реінтеграцією ветеранів та внутрішньо переміщених осіб“, організованої шведсько-українським проєктом Академії Фольке Бернадотта „Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні“ (Шикеринець І.С.,  Кабушка Ю.В.).

   Центром надання адміністративних послуг надається 184 послуги. Станом на 18 грудня надано – близько  23,0 тис. послуг, оформлено 538 ID-картки та 704 закордонних паспорти.  

  Стратегічне та оперативне планування

Проєкт Плану соціально-економічного розвитку Пирятинської міської ОТГ на 2020 рік направлено в Департамент економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій облдержадміністрації, 27.11.2019 отримано висновок про його відповідність діючому законодавству та Стратегії розвитку Полтавської області.  Розробники місцевих (регіональних) програм на 2020 рік                                                                                                                                                                                                                                                                      розпочали процедуру ініціювання їх розроблення.     

Реалізація повноважень у сфері регуляторної політики

Отримано пропозиції Державної регуляторної служби України щодо вдосконалення 6 проєктів регуляторних актів, які після доопрацювання будуть подані на розгляд міської ради.

 Сприяння залученню інвестицій в економіку громади

З метою ознайомлення з планами діяльності ТОВ „Кінний завод „Авангард“ 27.11.2019 відбулася зустріч  міського голови Олексія Рябоконя з представником нового власника підприємства.

 Реалізація тарифної політики

Проведено  засідання комісії по здійсненню контролю за додержанням правил при  нарахуванні тарифів на житлово-комунальні послуги присвячене розгляду розрахунку скоригованого тарифу на послугу з централізованого водовідведення Пирятинських госпрозрахункових очисних споруд. За рекомендаціями комісії виконкомом прийнято рішення про встановлення скоригованих тарифів для населення, бюджетних установ та інших споживачів.

Участь в грантах

Подано 5 заявок на участь в конкурсах і грантах:

у конкурсі Конгресу Ради Європи з проєктом „Прозорість етичного та інклюзивного процесу прийняття рішень у м.Пирятин“;

у конкурсі ГО „Товариство дослідників України“ за підтримки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC), у співпраці з Міністерством культури України та Асоціацією ОТГ по програмі „Децентралізація та реформа культурних послуг“;

у конкурсі House of Europe програма „Інфраструктурні гранти“ два проєкти:

„Young_Pyriatyn_Hub – молодіжний публічний простір нового типу у м.Пирятин“ та „Створення креативного коворкінг простору на базі Пирятинської публічної бібліотеки“;

у конкурсі проекту MLS group „Громада спільних дій“ щодо проведення соціологічного дослідження у сфері впровадження партисипативних підходів управління в громаді.

Крім того, два проєкти Пирятинського ліцею та Опорного закладу Пирятинська загальноосвітня школа І-ІІІ ст. № 6 здобули перемогу в обласному конкурсі проєктів „Шкільний громадський бюджет“, проєкти будуть реалізовані в 2020 році.

 Відділом із земельних та екологічних питань проведено 9 виїзних комісій щодо обстеження земельних ділянок за зверненнями громадян.

Проведено конкурс з надання послуг з вивезення побутових відходів на території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади.

Проведено 1 засідання житлово-побутової комісії, продовжується робота по обстеженню занедбаного житлового фонду Пирятинської ОТГ.

           Головним спеціалістом з питань захисту прав дітей обстежено умови проживання: дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають під опікою (піклуванням) – 11 дітей;   дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах – 8 дітей.

           Організовано та проведено тиждень права у загальноосвітніх навчальних закладах міської ради.

           Моніторинг за перебуванням неповнолітніх у закладах сфери розваг та громадського харчування проведено 19.12.2019. Під час проведення заходів дітей виявлено не було.

             Працівниками центру соціальних служб для сім?ї, дітей та молоді  3 грудня спільно з Пирятинською районною організацією інвалідів ,,СОІУ“ проведений захід в клубі Мрія до Дня людей з інвалідністю. Проведена тематична акція до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, в якій взяли участь близько 120 учнів старших класів. Тренінг на тему ,,Профілактика ВІЛ/СНІДу, сексуальне здоров’я та толерантність“ для старшокласників міста.

З 17 по 19 грудня проведена акція ,,Святий Миколай - дітям“, у ході якої 180 дітей учасників антитерористичної операції, дітей із сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах та дітей із вимушено переміщених сімей отримали подарунки та вітання за місцем проживання.

Надано разову грошову допомогу малозабезпеченим та хворим громадянам   Пирятинської     міської     ОТГ  -  9 громадянам на загальну суму 16500 грн.

         Відділом освіти, молоді та спорту та закладами освіти проведено ряд заходів:

2 наради для керівників закладів загальної середньої освіти та заступників директорів з навчально-виховної роботи щодо організації харчування дітей, підготовки до ЗНО та підготовки закладів до роботи в зимовий період; про організоване завершення І семестру та роботу закладів освіти під час зимових канікул; ІІ етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з хімії, української мови та літератури;

організовано зустріч працівників відділу освіти, молоді та спорту та директорів шкіл Пирятинської ОТГ та Пирятинського району з представниками Державної служби якості освіти у Полтавській області;

проведено засідання комісії по укомплектуванню закладів дошкільної освіти;

підведено підсумки участі відділу освіти, молоді та спорту спільно з Пирятинським ліцеєм та філією у всеукраїнському проекті „Школа 3.0. Громади“ від ГО „Про.Світ“ за підтримки U-LEAD за участю менторки Оксани Олійник;

проведено міський конкурс-захист науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН;

засідання комісії з питань укомплектування закладів дошкільної освіти;

у школах Пирятинської міської ради проведено щорічну акцію „16 днів проти насильства“; тематичні уроки, лекції до Міжнародного дня осіб з інвалідністю; Всеукраїнський тиждень права; День відкритих дверей „Чекаємо на тебе, майбутній першокласнику“ у Філії Пирятинського ліцею; заходи з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильської АЕС та до Дня Святого Миколая;

учні 10-11 класів шкіл міста взяли участь у презентації ВНЗ військового спрямування у м. Лубни;

проведено міські відкриті змагання з шахів серед учнів шкіл міста;

команда вихованців Пирятинської СЮТ взяла участь в обласному конкурсі вихованців гуртків художньо-технічного профілю „Візерунки фантазії“ (диплом ІІІ ступеня);

вихованці Пирятинського центу дитячої та юнацької творчості взяли участь у Всеукраїнському фестивалі-конкурсі з хореографічного мистецтва „Kashtan Dance Festival“ (дипломи І та ІІ ступеня);

проведено третю щорічну спартакіаду серед жінок Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади.

Відділом культури та туризму міської ради взято участь у культурно-мистецьких заходах,  проведено  ряд тематичних заходів в  Пирятинській публічній бібліотеці (близько 30).

 Проведено обласний телешоу-конкурс „Естрадна веселка“ та розважальну дискотеку для молоді. Відділом культури і туризму проведено фестиваль документального кіно з прав людини „Докудейс“ та взято участь у відкритті пам’ятного знаку розстріляним євреям у Пироговій Леваді.

19 грудня відбулося відкриття Головної ялинки міста, 21 грудня проведено звітний концерт Олександрівського клубу.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua