Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
21 грудня 2019 року 14:53

Маленькі пирятинці біля головної ялинки країни

20 грудня відповідно до річного плану роботи відділу освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради на 2019-2020 н.р., з метою соціалізації дітей з особливими освітніми потребами, які відвідують Пирятинський ІРЦ, та залучення їх до святкування Дня Святого Миколая біля головної ялинки країни, працівниками  інклюзивно – ресурсного центру було організовано поїздку до м. Києва з проведенням екскурсії містом, відвідування новорічного містечка на площі Богдана Хмельницького та Державного музею іграшки. Діти були вражені та із захопленням розглядали новорічні споруди, які зачаровували своєю красою та створювали святкову атмосферу.

Діти також відвідали Державний музей іграшки, який було відкрито у 2005 році. Він створений на основі колекції іграшок, зібраних починаючи з 1936 року, бо саме тоді почала своє існування постійно діюча виставка дитячої іграшки при Міністерстві Освіти України.

Фонди музею налічують 19 тисяч експонатів, проте через нестачу приміщення (усього 3 зали) виставлено лише їх невелику частину. Кожний зал музею присвячений певній тематиці.

 В усіх залах є авторські іграшки, що існують у єдиному екземплярі. Експозиція музею іграшки в Києві постійно оновлюється. Наприклад, напередодні зимових свят тут можна побачити ялинкові прикраси, навіть старовинні ялинкові іграшки.

На полицях виставкових вітрин зберігаються традиційні народні ляльки та матеріалізовані герої сучасних мультфільмів, досконалі ляльки-немовлята, довгоногі красуні Барбі. Народно-традиційні ляльки виготовлені з природних, близьких людині матеріалів (тканини, дерева, глини, соломи, льону, трави, кори, тіста, сиру та ін.). Кращі зразки „бабусиних“ ляльок доносять до глядачів пам'ять народу: історичну, побутову, обрядову, тощо. Найголовніше, таку ляльку можна виготовити власноруч, відчувши себе творцем.

Тут представлені одні з перших целулоїдних пупсиків, ігрові ляльки, які обов’язково зображали професії людей. У музеї також є унікальні сирні іграшки, барвники у таких ляльок натуральні. Крім ляльок у музеї зберігаються промислові зразки швейних машинок, іграшкові праски, перша штучна ялинка з курячого пір’я та багато інших експонатів.

         І на закінчення цієї дивовижної подорожі діти відвідали McDonald`s де  із задоволенням скуштували різні страви та отримали іграшки у подарунок. 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua