Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
26 листопада 2015 року 18:04

На черговому засіданні виконкому міської ради

25 листопада відбулося друге засідання виконавчого комітету Пирятинської міської ради. Основне питання для розгляду – стан виконання заходів щодо формування і впровадження системи збирання і впровадження твердих побутових відходів у м. Пирятин, які були затверджені рішенням виконкому у 2012 році.

Інформуючи з цього питання заступник міського голови Максим Варава нагадав присутнім, що ці заходи були прийняті за результатами проведених делібераційних майстерень три роки тому. На той час метою проведення майстерні було вирішення актуальної проблеми щодо збору та вивезення сміття на території міста. В делібераційній майтерні взяли участь громадські активісти і влада.  Спільно вони дійшли висновку, що необхідно формувати систему відповідних заходів та запроваджувати її в роботу. Пропозиції учасників делібераційної майстерні і були включені до рішення виконавчого комітету.

На сьогодні значна частина заходів вже виконана: для покращення матеріально-технічної бази комунального підприємства „Каштан“ придбано нову спецтехніку та євроконтейнери, які встановлено в районах  багатоповерхової забудови на відповідних майданчиках,  розроблено нові маршрути вивезення сміття із районів приватної забудови. Завдяки інформаційній роботі змінюється свідомість населення, яке більш охоче укладає договори про надання послуг з комунальною службою. В рамках реалізації  проекту про співробітництво територіальних громад  налагоджується вивіз сміття із сіл Пирятинського району. Для цього вже придбано сміттєвоз і контейнери та облаштовано майданчики в селах, які беруть участь у проекті. Минулої осені проведено  роботи з упорядкування міського сміттєзвалища, невдовзі розпочнеться його реконструкція. Місцевий підприємець запровадив часткове сортування відходів. Крім того, систематично проводяться рейди, виявляються порушники правил благоустрою, з одного боку, і заохочуються люди, які дбають про чистоту міста, власного будинку, вулиці. Вже третій рік поспіль в місті проводиться конкурс на кращий будинок, переможці отримують цінні подарунки.

У ході обговорення міський голова Олексій Рябоконь наголосив, що комунальне підприємство „Каштан“ повинно організувати роботу так, щоб, по-перше, охопити своїми послугами якомога більше населення. Крім того, сама громада повинна бути свідомою, а не мовчазною та байдужою по відношенню до порушників, тобто громада має створити атмосферу нетерпимості до тих, хто забруднює наше довкілля.

Далі члени виконавчого комітету підтримали пропозицію виконкому  щодо проведення конкурс на краще оформлення фасадів та вітрин торгових об’єктів, підприємств і установ, приватних будинків до новорічних свят. Конкурс буде проводитися на території об’єднаної громади у кількох номінаціях, переможці отримають подарунки у новорічну ніч, біля головної ялинки міста.

Крім того, було розглянуто ряд комунальних питань: щодо нумерації квартир, видачі будівельного паспорта та надання дозволу на реконструкцію квартир.

З прийнятими рішеннями детально можна буде ознайомитися в рубриці РІШЕННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ. 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua