Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
15 листопада 2023 року 12:19

Міжнародна діяльність голови громади

Закордонне відрядження міського голови Андрія Сімонова продовжується у Німеччині. На запрошення наших партнерів глобального проєкту GIZ голова громади з 13 по 15 листопада бере участь німецько-українській конференції муніципальних партнерств, яка проходить у Лейпцигу під гаслом „Спільно для Європи: солідарність, відбудова, перспективи на майбутнє“.

Мета конференції – зміцнити мережу німецько-українських муніципальних партнерств, показати можливості для дій та співпраці між українськими, німецькими та іншими європейськими громадами-партнерами під час війни, а також продемонструвати знак солідарності з українськими муніципалітетами та регіонами.

Конференція проходить під патронатом Федерального президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмайера, вітальний виступ якого є вагомим внеском у програму. Посиленням значущості заходу стало відеопослання Президента України Володимира Зеленського.

Конференція адресована місцевим головам і мерам німецьких, українських та деяких європейських громад, що підтримують партнерські зв’язки.

Захід відкриває можливість модерованого обміну думками щодо актуальних потреб, проєктів та викликів у сфері німецько-українського співробітництва під час  війни, а також у контексті відбудови. Тут  представлені приклади найкращих практик співробітництва між громадами й містами у Європі, зокрема у сфері водопостачання й водовідведення та міського розвитку. Під час панельних дискусій обговорюються можливості та шляхи посилення міцевого самоврядування, йде обмін думками з питань сталої відбудови й ролі українських, німецьких та інших європейських партнерських громад і міст у цьому процесі. Доповнюють програму конференції фахові екскурсії Лейпцигом.

Асоціацією міст Німеччини у співпраці з Конгресом місцевих і регіональних влад Німеччини, Німецьким союзом міст і громад та Асоціацією міст України 14 листопада організовано Круглий стіл для голів і мерів з України та бургомістрів й обербургомістрів з Німеччини. Тут представники місцевого самоврядування з мережі муніципальних партнерств обговорювали питаня солідарності, відбудови та перспектив майбутнього.

  • Відеопослання Президента України Володимира Зеленського
  • Вітальний виступ президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмайера
  • Виступ голови Асоціації міст України, мера Києва Віталія Кличка
  • Зустріч з партнерами Глобального проєкту GIZ «Захист довкілля в усьому світі»:
Тарас Журавель, менеджер в Україні 
Катя Шульц, фахівчиня з PR та комунікації
Маркус Люке, директор Глобального проєкту GIZ «Захист довкілля в усьому світі»
Андрій Сімонов, голова Пирятинської громади
  • робота у секторальних платформах у сфері водопостачання й водовідведення та міського розвитку

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua