Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
25 листопада 2023 року 07:35

День пам’яті жертв голодоморів

Щороку наприкінці осені українців об’єднує важка дата – в четверту суботу листопада ми вшановуємо пам'ять українців, які стали жертвами нелюдського тотального знищення голодом.

День пам’яті жертв голодоморів – день, коли ми згадуємо всіх, чиє життя обірвалося в муках під час одного з трьох голодоморів, організованих радянською владою, аби фізично знищити найпрацьовитішу націю, яка живе на найродючіших землях Європи!

Голодомор - масштабна національна трагедія, що забрала тисячі життів українців, це незагоєна рана українського народу, яка пекучим болем пронизує пам’ять багатьох поколінь.

Дуже важливо сьогодні, щоб усі ми усвідомлювали – голодомори в Україні не були випадковістю чи фатальним збігом обставин. Це була спланована акція. Українську націю хотіли зломити, залякати, поставити на коліна, винищити. Правду про Голодомори кілька десятиріч замовчували та викривляли. Проте вона жила в пам’яті тих, хто пережив цю трагедію. Ця пам’ять жива й досі, і наше завдання в тому, щоб про голодомор знали й прийдешні покоління.

У ці скорботні дні вшануймо пам’ять мільйонів синів і доньок України, мільйонів невинних людей - наших земляків, без жалю винищених голодомором! Схилімо голови в жалобі за українцями, які померли голодною смертю. У спільній молитві запалімо свічу пам’яті у власних оселях.

Вічна пам'ять загиблим і вічна слава Україні!

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua