Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
27 листопада 2017 року 19:11

„Формування інтегрованої системи соціальних послуг в умовах децентралізації: сучасна практика та перспективи“

Пирятинська міська рада є учасником пілотного проекту Міністерства соціальної політики України „Впровадження моделі надання соціальних послуг в об’єднаних громадах“.  В рамках цього проекту 22-23 листопада в Миргороді проходив семінар-нарада, в якому взяв участь заступник міського голови Ігор Шикеринець.

Захід організований Мінсоцполітики за підтримки дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ для представників шести областей - Полтавської, Кіровоградської, Черкаської, Сумської, Харківської та Хмельницької. На зібрання в Миргороді були присутні заступник Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Олександра Чуркіна, заступник голови Полтавської обласної адміністрації Олег Пругло, радник Міністра охорони здоров’я Яна Когут, фахівці Мінсоцполітики, представники об’єднаних територіальних громад, керівники департаментів соціального захисту населення, служб у справах дітей обласних держадміністрацій, обласних центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Пенсійного фонду України, служб зайнятості.

„Формування інтегрованої системи соціальних послуг в умовах децентралізації: сучасна практика та перспективи“. Таку тему обговорювали учасники заходу.  Упродовж двох днів активно розглядалися питання щодо адміністрування надання послуг з соціальної підтримки та організації „фронт-офісів“ для прийому мешканців громади і надання послуг управліннями соціального захисту населення, центрами зайнятості й Пенсійним фондом. Йшлося також про контроль за дотриманням законодавства про працю та зайнятість, організацію надання соціальних послуг, забезпечення захисту прав дітей, розвиток молодіжної політики, соціальну підтримку осіб з інвалідністю тощо.

Деякі громади ділилися досвідом впровадження моделі адміністрування надання послуг з соціальної підтримки та організації прийому громадян за місцем проживання. Оскільки в Олександрівському та Калиновомостівському старостаті вже почали надаватися такі послуги, то для Пирятинської ОТГ практичний досвід інших дуже цікавий.

Ігор Шикеринець відзначив один із почутих методів соціальної роботи із людьми, що опинилися в складних життєвих обставинах. Він називається кейс-менеджмент. Це не просто надання матеріальної допомоги, а створення мультибрагад, які допомагають людині вирішити проблему. „Це досить дієвий метод, який потребує фахової майстерності та серйозної і тривалої підготовки, але до цього варто йти“ – сказав Ігор Шикеринець.

Варто зазначити, що участь у проекті Мінсоцполітики дасть можливість Пирятинській міській раді скласти Соціальний паспорт громади та облаштувати віддалені робочі місця в старостатах, що наблизить соціальні послуги до жителів сільських населених пунктів.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua